Κόμπι Μπράιαντ: Βάζει “λουκέτο” η εταιρεία που διαχειριζόταν το μοιραίο ελικόπτερο

Κοινοποίηση:
Kobe-Bryant

Η Island Express Helicopters ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της επ’ αόριστον, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα LA Times “Το σοκ από το δυστύχημα επηρέασε όλο το προσωπικό μας και η διοίκηση αποφάσισε ότι η λειτουργία της εταιρείας πρέπει να ανασταλεί, καθώς αυτό κρίθηκε πρέπον τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες μας”

Η εταιρεία Island Express Helicopters σημαδεύτηκε ανεπανόρθωτα από το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιντ και την κόρη του. Οι LA Times επισημαίνουν ότι η εταιρεία είχε ιδρυθεί το 1986 και ισχυριζόταν ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο των επιβατικών Sikorsky S-76 στη Δυτική Ακτή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που ασχολούνται με τη μοιραία πτήση του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, το ελικόπτερο δεν ήταν εξοπλισμένο με σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης εδάφους. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, προ 16 ετών, είχε εκδώσει οδηγία τονίζοντας ότι όλα τα ελικόπτερα που μεταφέρουν πάνω από 6 επιβάτες -όπως στην περίπτωση του Κόμπι Μπράιαντ- οφείλουν να έχουν το εν λόγω σύστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: