Κόλαφος ο Αντώνης Πρέκας για τη συνέντευξη Καρβέλα: «Ήθελε να το παίξει σοφιστής και δοκησίσοφος»

Κοινοποίηση:
karvelas

Τα σχόλια του συγγραφέα και δημοσιογράφου Αντώνη Πρέκα για την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στην δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη

Την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Καρβέλας και την επιθετική συμπεριφορά που είχε ως προς την δημοσιογράφο, Νίκη Λυμπεράκη, σχολίασε το πρωί της Τετάρτης (3/4) στον αέρα εκπομπής του Alpha, ο συγγραφέας Αντώνης Πρέκας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας ξέσπασε κατά του μουσικοσυνθέτη όσον αφορά τον σκοπό της τηλεοπτικής του εμφάνισης αλλά και για την ένταση με την παρουσιάστρια.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Πρέκας, μιλώντας στο «Super Κατερίνα», ο Νίκος Καρβέλας παρουσιάστηκε σαν σοφιστής ενώ το κίνητρο πίσω από τη σπάνια αυτή συνέντευξή του είναι η προώθηση του νέου βιβλίου που έγραψε.

Αρχικά, ο δημοσιογράφος είπε: «Κοιτάξτε να δείτε δεν είναι κάτι που με εξέπληξε. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μια κοινωνία που οι θεσμοί είναι για πέταμα, βρωμάνε… εσύ που μπαίνεις στη διαδικασία να μιλήσεις για αυτά, τι κάνεις; Μπαίνεις μέσα σε μια λογική μάρκετιν γιατί το ουσιώδες είναι ότι ο Νίκος Καρβέλας έβγαλε ένα βιβλίο που λέγεται “Νοοσοφία” και κάπου εκεί λέει ότι “να ερευνάτε για να σπάσετε τα αυτά της λογικής”. Ήθελε να το παίξει ένας σοφιστής και δοκησίσοφος, αυτός που τα ξέρει όλα», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Αναφορικά με την ατάκα του Νίκου Καρβέλα για την Βουλή και πως αυτή είναι «βόθρος», ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Η ισοπέδωση των πραγμάτων όπως ας πούμε “η βουλή είναι βόθρος”… Τι θα πει όμως αυτό; Η βουλή είναι οι τριακόσιοι; Μα οι τριακόσιοι αενάως δεν είναι οι ίδιοι. Σε κάθε εκλογική διαδικασία 150 ανανεώνονται και ούτω καθεξής. Γενικά, η ισοπέδωση και η είναι η αρχή του φασισμού και επίσης ο μέγας φιλόσοφος ο Σωκράτης έλεγε ότι “ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα”. Άρα όποιος βγαίνει και θεωρεί τον εαυτό του ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια είναι ένας εν πολλοίς ηλίθιος».

Ο Αντώνης Πρέκας σχολίασε επίσης και την επιθετική συμπεριφορά που είχε ο Καρβέλας προς την δημοσιογράφο, Νίκη Λυμπεράκη, λέγοντας: «Μια χαρά το αντιμετώπισε, με αμηχανία βέβαια, αλλά μια χαρά, αξιοπρεπέστατα».

Ο Αντώνης Πρέκας, ανέλυσε και το κίνητρο πίσω από την σπάνια συνέντευξη του Καρβέλα στην τηλεόραση αναφέροντας πως: «ήθελε να κάνει αυτό το σόου, διασφάλισε ότι θα είναι και ζωντανή εκπομπή και δεν θα τον κόψει κανείς και είπε αυτά. Και είπε λοιπόν τη θεωρία του ότι ο γυάλινος κόσμος δεν σπάει με ιδέες αλλά με πέτρινες λέξεις. Μα οι λέξεις εκφράζουν ιδέες».

Τέλος, ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Δεν δίνει συνεντεύξεις, αλλά επιλέγει να δώσει συνέντευξη για έναν ευτελή σκοπό, να πουλήσει το βιβλίο του».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ότι είπε για την Βουλή και τους δημοσιογράφους σαν την πουλημένη γλειφτρα την Λυμπεράκη είναι σωστό! Τα άλλα όλα που είπε είναι από την επήρεια της κοκ@ς!

  2. Ευτυχως στο Ελλαδισταν υπαρχουν και 5 η 6 που ξερουν ακριβως τι συμβαινει οπως ο Καρβελας. Και μπραβο του που αντεχει να ειναι ακομη εκει. 100% συμφωνω.

    1. ligo polu uparxoun para polloi pou xeroun ti simvainei, autos edw na poulisei to vivlio tou ithele , k ekane patago prosvalontas mia ergazomeni pou den anikei se autous pou pernoun k ekteloun apofaseis den anikei se autous pou thelei kotsia gia na ta valeis , einai aplos ipallilos. otan xanaprosevale se ena show mia kopela k ena agori ,mikra paidia efage mia minisi gia na plirwsei k meta o pseutomagas mazeutike k arxise tis signwmes. ipokritis pou exei arpaxei sto mualo k prosvallei kosmo einai, prosvalei pio adinamous opws k i kopela pou petaxe ti tsixla. de diaferei se tpt apo tous fasistes pou exoum katastrepsei ti xwra, enas komplexikos pou ithele na ginei diasimos k de ta katafere einai gi auto einai agenis dimosia.

      auta ta skoupidia k i sixameni koultoura tous mas katestrepsan . geleios ntrepomai pou akouga ta tragoudia tou

      to pc den exei ellinika gi auto grafw etsi.

  3. Αφου ειδε κι αποειδε οτι δεν πουλαν οι βλακειες που γραφει (αφου η αννιτα δεν συνεργαζεται μαζί του για εκπομπες με ταλεντα σαν τον βασβας η τον κατμαν κ.α.) ειπε να το παιξει σοφος κι εγραψε βιβλιο .
    Κι ο αλλος ο καφρος αδωνις εκανε το ιδιο τωρα ποιος θα τ αγορασει για να διαβασει τις μπουρδες τους αυτο θα δείξει.

  4. Για τη βουλή Πρέκα δεν είχε άδικο, και συνέχεια βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Εσύ περνιέσαι για έξυπνος;

  5. Kατι πηγε να πει αλλα εχει τοσα καμμενα εγκεφαλικα κυτταρα που στο τελος ουτε αυτος δεν καταλάβαινε τι έλεγε. Είχε πλάκα οτι τον προμοτάρισε οτι είχε 25 χρόνια να πει μλκες

Comments are closed.