Κόβει την ανάσα αυτό το αεροδρόμιο: Πετάνε τα αεροπλάνα δίπλα από τα αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
tivat-mavrovounio-aerodromio

Πρόκειται για το αεροδρόμιο στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο, που βρίσκεται στον κόλπο του Κότορ και πολύ κοντά στα σύνορα με την Κροατία.

Αλιεύσαμε στο TikTok ένα εκπληκτικό βίντεο, που δείχνει την απογείωση αεροπλάνου, ακριβώς δίπλα και παράλληλα με την εθνική περιφερειακή οδό.

Το θέαμα είναι πραγματικά εκπληκτικό και κόβει την ανάσα, βλέποντας τα θηριώδη αεροπλάνα να σηκώνονται στον αέρα λίγα μόλις μέτρα από το δρόμο.

Πρόκειται ίσως για το πιο περίεργο και παράλληλα επικίνδυνο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Στο βίντεο πιο κάτω θα καθηλωθείτε με τις εικόνες που θα δείτε.

Κόβει την ανάσα αυτό το αεροδρόμιο: Λίγα λόγια για το Τίβατ

Το Τίβατ (σερβικά και μαυροβουνιακά: Тиват / Tivat, ιταλικά: Teodo, αρχαία ελληνικά: Θείοδος) είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο, που τοποθετείται στον Κόλπο του Κότορ. Tο 2011 o πληθυσμός της πόλης ήταν 9.367 κάτοικοι.

Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους. Κατά την αρχαιότητα φαίνεται να υπήρχαν διάφοροι ελληνικοί και ρωμαϊκοί οικισμοί. Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν τάφοι και επιτύμβιες στήλες.

Το Τίβατ βρισκόταν υπό τον ενετικό έλεγχο από το 1420 ως το 1797. Αυτή την περίοδο απόλαυσε οικονομική ανάπτυξη που προσέλκυσε πολλούς Σέρβους πρόσφυγες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όμως δοκιμάστηκε από τις συνεχείς τουρκικές επιθέσεις. Ορισμένα ενετικά κτίρια διατηρούνται ανέπαφα ακόμα και σήμερα.

Το 1797 είναι το έτος που θα σταματήσει η ενετική κυριαρχία στην πόλη. Έπειτα, αφού περάσει στον έλεγχο διάφορων άλλων αρχών, θα παραμείνει υπό Αυστριακή κυριαρχία για πάνω από 100 έτη. Το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα θα ξεκινήσει μια ταχεία ανάπτυξη του Τίβατ, με τη δημιουργία μικρών βιομηχανιών.

Το 1918 το Τίβατ, και όλη η γύρω περιοχή, θα ενταχθούν στο Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, την μετέπειτα Γιουγκοσλαβία. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941, η πόλη θα πέσει στα χέρια των Γερμανών και των Ιταλών. Η απελευθέρωσή της θα συμβεί τον Νοέμβριο του 1944, από Γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους. Τα μεταπολεμικά χρόνια θα ξεκινήσει μια νέα ανάπτυξη της πόλης, με κύριο μοχλό τον τουρισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: