Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Τέλος κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία

Κοινοποίηση:
111

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του δημοσίου.


Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αντιδρούν στη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες. Μάλιστα, κάνουν λόγο για “ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας”.

Παράλληλα, οι κυνηγετικοί σύλλογοι γνωστοποιούν πως πλέον αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, από τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, από τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, καθώς, επίσης, και από τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.
Κυνηγετικοί Σύλλογοι: Αυτό που κάνουμε είναι σπορ
Οι κυνηγοί που δήλωναν “παρόντες” μέσω των συλλόγων τους σε όλες τις δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας, όπως σε περιπολίες κατά την αντιπυρική περίοδο, πλέον θα απέχουν μέχρι νεοτέρας, αναφέρει στο GRTimes.gr, o πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, Νίκος Τσιαγκάλης.

“Το κυνήγι θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ως άθληση και είναι σαν να λέμε ότι επιτρέπονται όλα τα αθλήματα, εκτός π.χ. του μπάσκετ. Τους ενοχλεί η πράξη φαίνεται και γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να απέχουμε από όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας χρειαζόταν το κράτος. Όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους Συλλόγους και το ξεκινήσαμε ως μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την αδικία”, ανέφερε ο κ. Τσιαγκάλης.
Ο ίδιος τονίζει πως οι κυνηγοί πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν.

Μέχρι στιγμής, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσημα ή ανεπίσημα και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, Δεσκάτης, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Κιλκίς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

36 Σχόλια

  1. Ασφαλεια αστικής ευθύνης πληρωνουν οι κυνηγοι στην Ελλαδα??

  2. Ξεφτίλες οι κυνηγοί παιρνουν κυνηγόσκυλα για την κυνηγετική περίοδο και μόλις λήξει τα πετάνε στον δρόμο.Μπάσταρδοι και μιλάνε για τις σκυλοτροφές αμα δεν γουστάρεις να τα ταίσεις μην τα πάρεις! Δεν είμαι υπερ του κυνηγιού αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί έχει απαγορευτεί όπως και το ψάρεμα; Συνωστισμός στα βουνά; Μήπως άλλος είναι ο λόγος;αυτοί που εχουν αντίληψη σίγουρα θα καταλάβουν.

  3. Ρε συ όλα τα θυμιατά εδώ μαζεύτηκαν η είναι ο κιναιδος φούστης που σχολιάζει τα ίδια πράγματα με διαφορετικά Νικ;

  4. ΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΊ ΘΕΛΟΥΝ ΑΘΛΗΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ.

  5. Το κυνήγι θα θεωρηθεί σπορ ή χόμπι, όταν ο κυνηγός και το θήραμα παίξουν με ίσους όρους. Κυνηγήστε με σφεντόνα, με ακόντιο ή με τόξο ή με ρόπαλο, όχι με 5 σφαίρες στη θαλάμη, παγανιά με 3 σκύλους και με ασυρμάτους. Α εκεί να σας δω!

  6. Ο/Η αφορισμένος αντίχριστος δρακουλοϊός=γκαντεμιά στην Ελλάδα λέει:

    Να δω μόλις γυρίσει η κούλα από τας ευρώπας με @@χίδια κυρώσεις έναντι της τουρκιάς αν θα πάτε για κυνήγι στο μαρεβάδικο με την τσατσά.

  7. Στοπ στο κυνηγι για παντα και απαγορευση των ψευτομαγκων κυνηγων να βγαζουν τα αποθημενα τους στα θηραματα. Το ονομασανε και σπορ οι αγραμματοι

  8. Σκοτώνουν έμβια όντα, καταστρέφουν το περιβάλλον, μολύνουν ό,τιο πατήσουν, γεμίζουν με πλαστικά υπολείματα παρθένα δάση. Εύχομαι να σας τελειώσει και να μην επανέλθετε ποτέ!!!

    1. σκοτωνουν εμβια οντα εγραψε με περισσεια οργη ο σαλεμενος καθισμενος αναπαυτικα στον καναπε του απολαμβανοντας το διπιτο γυρο του ο απαισιος

  9. Το τονίζω προσωπικά δεν έχω τίποτα με τους κυνηγούς άλλωστε έχω φίλους που είναι κυνηγοί , αλλά ρε παιδιά σας έπιασε κορόιδα ο γουρλομάτις σας πήρε τα λεφτά για την άδεια και τώρα μείνατε με την καραμπίνα στο χέρι και τα λεφτά σας μπορεί να τα έδωσε επίδομα σε κανένα άμοιρο λαθρομετανάστη , την άλλη φορά να τον ψηφίσετε ξανά, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

    1. δεν ειναι ετσι ακριβως παλληκαρι το κυνηγι συνεχιζεται κανονικα αυτοι που ειναι ορεινα καταλαβαινουν οι ψησταριες εχουν αναστεναξει……..ποιος τον γ@μει τον κουλη;

  10. Αν πας μόνος σου στο βουνό για κυνήγι «κολλάει ο ιός»,αν συνωστιστείς με 50 άτομα μέσα σε ένα λεωφορείο «δεν κολλάει». Επιστήμονες της κυβέρνησης.

  11. Να προσεχατε τι ψηφιζατε τόσα χρόνια και στις τελευταίες.

  12. Ρε κοπροι κυνηγοί κάντε καμια δουλειά αντε στο διαλο μόνο φράχτες του κοσμάκη ξέρετε να πατατε

  13. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΛΟ ΟΠΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΨΥΧΩ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΥΝΗΓΟΣ. ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΠΩΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ? ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ? ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ? ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ? ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ?

    1. Και μας τα γραφεις κεφαλαια ρε τρομπα για να φοβηθουμε;Ολα σου τα προβληματα ρουφιανε ειναι οι κυνηγοι;

      1. Ναι, οι κυνηγοί είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς, σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

  14. Αν το κανουν το κυνηγι οπως στη Γερμανια….1,5 χρ σχολειο γεια αδεια …νοικιο για το δασος ευθυνη για την αναπαραγωγη κλπ
    τοτε θα δουμε ποσοι κυνηγοι θα υπαρχουν και αν ανοιγουν στομα..
    ας ρωτησουν οι συλλογοι να μαθουν..!!

    1. Στη Γερμανία τους νοικιάζει για κάποιες μέρες κάποιος γαιοκτήμονας με τεράστιες εκτάσεις το χώρο και τους επιτρέπει ορισμένο αριθμό ζώων να χτυπήσουν. Επίσης στη συμφωνία είναι τα μισά από αυτά που θα σκοτώσουν τα παίρνει ο γαιοκτήμονας. Είναι ένα πολύ ακριβό σπόρ και μόνο για λίγους. Στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει να παίρνει ο καθένας τόσο απλά μια καραμπίνα και να σκοτώνει ότι πετάει έτσι ανεξέλεγκτα και να ντουφεκάνε κοντά σε σπίτια.

  15. Επιστροφή του κόστους των φετεινών αδειών εδώ και τώρα !

  16. Για μένα το κυνήγι θα έπρεπε ν’ απαγορευθεί.
    Οι κυνηγοί θα έπρεπε να βρεθούν στη θέση του θηράματος για να νιώσουν τον πόνο που προκαλούν στα δύστηχα αυτά ζώα. Δλδ πόσο μεγάλη διαφορά έχει αυτός που βασάνισε το σκύλο απ’ αυτούς;; Επειδή ο σκύλος δε τρώγεται;;;
    Ποιος αποφασίζει για το αν ένα θηλαστικό έμβιο ον τρώγεται ή όχι. Και γιατί το να τρως άνθρωπο θεωρείται κανιβαλισμός, ενώ ζώο όχι;;;

    1. Συμφωνώ. ‘Αυτοί έχουν κάνει σπορ και διασκέδαση τη δολοφονία αθώων ψυχών.

    2. Ετοιμάσου τώρα που απαγορεύεται το κυνήγι και τελειώνουν και τα λεφτά και αγριεύουν και οι μεγαλουπόλεις, να βρεθείς ακριβώς εκεί που θέλεις, στην θέση του θηράματος.
      Να δώ τότε αν θα τρέξεις στον γείτονά σου τον κυνηγό να σε σώσει.

  17. Μονο με μηνυση στη Κυβερνηση μπορειτε να κανετε κατι, αλλιως επιστρεψτε τις συνδρομες στο κοσμακη. Θα θεωρηθειτε συνυπευθυνοι κρατωντας συνδρομες οταν εχει απαγορευτει το κυνηγι.
    Περαν αυτων εσεις κανατε τουλαχιστων κατι. Αλλα που ειναι δεκαδες αλλοι κυνηγετικοι συλλογοι και κυριως που ειναι η ΚΣΕ που κανει τη παπια?
    Οσο για τους κυνηγους πρεπει να αντιδρασετε με γραφτα παραπονα προς τους Βουλευτες σας και να μη τους αφησετε να παρουν ανασα. Τους δινετε την εξουσια να σας αντιπροσωπευσουν και αυτοι εκμεταλλευονται τη ψηφο σας για να καθονται και να το παιζζουν κατι. Πνιχτε τους και μη τους ξαναψηφιζετε. Αμα τα δεχοσαστε ολα αδιαμαρτυρητα, θα σας κοροιδευουν μια ζωη.

  18. Κρατήστε τις δυνάμεις σας παιδιά, σε λίγο θα υπάρχουν πολλά θηράματα που θα τρέχουν δεξιά και αριστερά για να απολαύσετε την άθλησή σας….😎

  19. Σε όλα συμφωνώ εκτός του ότι το κυνήγι μπορεί να χαρακτηριστει ως άθληση η άθλημα.
    Για τη σκοποβολή μπορείς να πεις πως είναι άθλημα η άθληση.
    Ο παππούς ο δικός μου όταν έφευγε το βράδυ με φεγγάρι να σκοτώσει λαγό για να φάμε στιφάδο ,δεν μας έλεγε πάω να αθληθω.Παω να σκοτώσω κάτι να λιγδωσει το αντερακι μας μας έλεγε.
    Η όταν πάτε εσείς το βράδυ για αγριογούρουνο λέτε στην οικογένεια πως πάτε να άθληση;
    Κάποιοι κυνηγούν για να έχουν ένα πιάτο φαγητό ενώ κάποιοι άλλοι για χαβαλε.
    Έχω ακούσει κυνηγούς να ρίχνουν σε ότι πετάει όμως από περιστέρια,δεκαοχτουρες κοράκια μέχρι και γεράκια πιο παλιά.

    1. Το κυνηγι σε ολο τον κοσμο ηταν ειναι και θα ειναι σπορ.
      Αρκει να τηρουνται οι κανονες βεβαια.
      Και πανω στο θεμα εχω να πω μπραβο στους κυνηγους.

    2. Aυτοι δεν ειναι κυνηγοι αλλα λαθροκυνηγοι το κυνηγι ρυθμιζεται απο νομους και διαταξεις οι ιδιοι οι κυνηγοι πληρωνουν απο την τσεπη τους τα οργανα και τον εξοπλισμο της θηροφυλακης για την παταξη των περιστατικων που προανεφερες και πληφοριακα σου λεω οτι η μιση Ελληνικη επικρατεια κατα τοπους ειναι καταφυγια θηραματων και απαγορευεται η θηρα οσο για το αν το κυνηγι ειναι σπορ για αυτον που το εκτελει συμφωνα με τον νομο ειναι και απαιτει αντοχη και πολυωρο περπατημα σε σε πολυ δυσκολες συνθηκες εδαφους και με αρκετο προσθετο βαρος λογω εξοπλισμου

    3. Ο παππούς σου ήταν λαθροθήρας.Για σκαρφάλωσε σε κάποιο κορφοβούνι να κυνηγήσεις πέρδικες κι ύστερα να
      μου πεις αν είναι αθλημα και μάλιστα ζόρικο.

      1. 1.Ο παππούς τότε, κυνηγούσε για να ζήσει την οικογένειά του ανοητε, όπως κάνω και εγω σήμερα σεβόμενος τη φύση.
        2.Ζω σε κορφοβουνι ανοητε, δεν κυνηγάω πέρδικες για να ζήσω ούτε κοτσιφια, ούτε τσίχλες,ούτε λαγούς γιατί είναι ελάχιστα πλεον στον τόπο μου γιατί κάποιοι κόπανοι όταν πάνε για κυνήγι δεν σέβονται τίποτα.Οσα πιο πολλά σκοτώνουν τόσο πιο πολύ υπερηφανεύονται για το μεγαλο τους κατορθωμα μετά στα καφενεία.Ενω πολλοί ανεβάζουν τα κατορθώματα τους και στο φάτσα μπουκ.
        Εάν χρειαστει να κυνηγήσω , μονο για ζημιαρικα αγριογούρουνα πάω γιατί υπάρχει υπερπληθυσμός από αυτά.
        3.Εσύ ΙΣΩΣ είσαι λαθροθηρας,και μαλλον θιχτηκες από το σχόλιο παρά πολύ.
        Θα είσαι από αυτούς που όταν σκοτώσουν τα θηράματα βγάζουν σελφι χαμογελώντας 🤪με αυτό το χαζό βλέμμα νομίζοντας πως έκαναν μεγάλο κατόρθωμα.

Comments are closed.