Κραυγή αγωνίας από τον Πρόεδρο των Κονσερβοποιών Ελλάδας: “Οικονομικό πλήγμα στις εξαγωγές – Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά – Άμεση η ανάγκη στήριξης από την πολιτεία”

Κοινοποίηση:
58_1513159489_20171212_1

Ο πόλεμος και η ακρίβεια πλήττουν και την ελληνική κονσερβοποιία, έναν κλάδο αποκλειστικά εξαγωγικό, όπως δήλωσε μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κομπόστες, χυμοί και κατεψυγμένα προϊόντα φρούτων (κυρίως ροδάκινου) στο σύνολό τους (99%) εξάγονται από τη χώρα μας, με την εσωτερική κατανάλωσή της παραγωγής να ανέρχεται μόλις στο 1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύνολο των εξαγωγών φθάνει τα 400 εκατ. Ευρώ.

Οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και εποχιακοί) στις βιομηχανίες αυτές, όπως ανέφερε, είναι περισσότεροι από 10.000 ενώ τα φρούτα προέρχονται από περισσότερες από 12.000 αγροτικές οικογένειες.

«Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κλάδος δεν πλήττεται μόνο από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

«Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και μετά είχαμε θεαματικές αυξήσεις κόστους σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι καταγράφηκε αύξηση 60% ήδη από το Νοέμβριο στο κουτί της κονσέρβας, χωρίς να υπάρχει καμία χρονική συσχέτιση με τον πόλεμο. Όσον αφορά το ενεργειακό κόστος υπογράμμισε ότι «από το καλοκαίρι και μετά είχαμε συνεχείς αυξήσεις, τώρα ήρθε η κορύφωση, τριπλασιάστηκε το κόστος» ενώ πρόσθεσε ότι έχει ακριβύνει και η ζάχαρη.

«Χρειάζεται άμεσα στήριξη και παρεμβάσεις από την πολιτεία καθώς το κόστος παραγωγής από τους ανταγωνιστές μας σε άλλες χώρες είναι πολύ μικρότερο» τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δυστυχώς κύριε πρόεδρε θά σέ απογοητεύσω.Η σημερινή ανθελληνική κυβέρνηση δέν ενδιαφέρεται ούτε γιά τούς Ελληνες,ούτε γιά τήν Ελλάδα.Τουναντίον θέλει νά μάς καταστρέψει γιατί μισεί ότι είναι ελληνικό.Τό μόνο πού ενδιαφέρει τόν ελληνόφωνο γουρλομάτη καί τά τσιράκια του είναι οί νέοι έποικοι οί λαθροπίθηκοι.
    Ενας 17χρονος αριστούχος μαθητής από τήν Γουινέα ό Σαιντού πού μιλάει άπταιστα τά ελληνικά συνάντησε τόν πρωθυπουργό στό γραφείο του μέ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ.Γιά τέτοιους αράπηδες σκίζεται ό μισέλλην γουρλομάτης.
    Γιάννης Λάκων

  2. Νην ανησυχειτε!…Ο μεγας πρωθυπουργος κ. κουλης- που κυβερνα δημοκρατικα με ποσοστο σαφως κατω του 50%- με εντολη της γερμανιας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ο,τι εσεις κατωρθωσατε να αναπτυξετε με τις αγορες Ρωσσιας ,Ουκρανιας,…ΔΕΝ εξασφαλισε καν στοιχειωδεις αποζημειωσειςαπο την ΕΕ,λογω γερμανικων καταβολων. Ο κ. κουλης , υλοποιει ακομη και τις υποτιθεμενες γερμανικες επιθυμιες στο ασυνειδητο.Ουτε καν τους τουρκους ΔΕΝ μπορει να παρακολουθησει και να αντιγραψει!..ΔΕΝ το συζητει..

Comments are closed.