Κρήτη: Στο νοσοκομείο Χανίων ασθενής με ιλαρά – Το τέταρτο κρούσμα στο νησί

Κοινοποίηση:
ilara-2312024-617

Στα τέσσερα έχουν φτάσει τα κρούσματα ιλαράς στην Κρήτη, με έναν ασθενή να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CRETA TV ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, και τα τέσσερα κρούσματα αφορούν ενήλικες και εντοπίζονται μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, χωρίς να υπάρχει περαιτέρω διασπορά.

Όλα τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν και απομονώθηκαν άμεσα, ενώ δεν υπάρχουν άλλα δείγματα υπό διερεύνηση, με τον κ. Σουρβίνο να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας στην Κρήτη για διασπορά ή έξαρση κρουσμάτων. Τα κρούσματα περιορίστηκαν άμεσα».

Πάντως στις υγειονομικές Αρχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός, καθώς αυξάνονται όχι μόνο τα κρούσματα ιλαράς αλλά και τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Διαμαντή Κοφτερίδη, που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV, η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα είναι 45 φορές πάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αν ένας έχει περάσει στο παρελθόν ιλαρά έχει αποκτήσει ανοσία».

Αυτό που ανησυχεί του ειδικούς είναι ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι χαμηλή και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος συρροής κρουσμάτων, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Σωτήρια η άμεση αντιμετώπιση

Ο κ. Σουρβίνος απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα συμπτώματα της ιλαράς είναι υψηλός πυρετός, κόκκινα μάτια, βήχας, πόνος και γενική αδιαθεσία, καθώς και δερματικά εξανθήματα.

Ο Νίκος Βουδούρης, μέλος της Eλληνικής Παιδιατρικής Eταιρείας, μιλώντας στο CRETA κάλεσε τους γονείς να είναι σε εγρήγορση και να εμβολιάσουν άμεσα τα παιδιά τους.

Πρόσθεσε δε, ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει ανέβει σε πολύ καλά επίπεδα.

«Ο ιός μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα στις κλειστές κοινότητες, γιατί μεταδίδεται με το αναπνευστικό. Αν τηρηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι θωρακισμένοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. την τριετια του covid , οι γονεις φοβοντουσαν να πανε τα παιδια τους για εμβολιασμο κατά της ιλαράς , ιδού τα αποτελέσματα .. Και αυτο δεν ειναι η δικια μου αποψη , ειναι η επισημη ανακοινωση των αρχών

    1. Των αρχών του ψευτορωμέικου; Α ρε ραγιά, χρειάζεσαι αγά από πάνω σου συνεχώς μέχρι να σβήσεις.

      1. αυτην ειναι η αληθεια ρε βλακα ειτε σου αρεσει ειτε οχι

    2. ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΕΤΑ Η ΟΧΙ???

  2. ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟ Η ΙΛΑΡΑ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΗ…ΜΟΝΟ ΣΤΙΝ ΓΑΥΔΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ

  3. Ναι στο εμβολιο της ιλαρας οπως ηταν πριν χρονια.Αν τωρα ομως αν ειναι mrna ποιος μπορει να το εμπιστευθει; Θα ακουμε εμβολια και θα τρεχουμε.

Comments are closed.