ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ – ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΕΜΟΙ ΟΚΤΩ ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Κοινοποίηση:
PYRKAGIA-1

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 41ενας πυροσβέστες με 12 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Νέα Κρήτη, η κατάσταση με τη μεγάλη πυρκαγιά είναι ανέξελεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων και η Πολιτική Προστασία αποφάσισε μαζί με τις Αρχές να ζητήσουν την εκκένωση των οικισμών στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Αχλιά και στον Μαύρο Κόλυμπο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτοί δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Ό,τι φυσικό, το ξεπαστρεύουν. Ανθρώπους, ζώα, δένδρα..

  2. Αντε καλη αρχη μητσοτάκη-ζαβό ετσι;;; Απο νωρις φετος ξεκινησες.

  3. Αν καίγετε το βουνό δεν είναι τίποτα, ανεμογεννήτριες θα βάλουν.
    Κοιτάχτες αν έχουν δωθεί άδειες.

  4. Αρχισαν τα οργανα απο τωρα?
    Σκατομογγολοι

Comments are closed.