Κρήτη: Η Κατερίνα περπάτησε ξανά 5 μήνες μετά το τροχαίο που την έστειλε σε εντατική

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Το τροχαίο στην Κρήτη ήταν σφοδρό και η νεαρή Κατερίνα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε μήνες μετά γίνεται πρωταγωνίστρια στην πιο ευχάριστη είδηση…

Ήταν ένα τροχαίο στην Κρήτη, που πάγωσε τους αυτόπτες μάρτυρες. Η οδηγός απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της, σοβαρά τραυματισμένη και μπήκε σε εντατική. Κόντρα στις πιθανότητες που έδινανν οι γιατροί στους γονείς και στους στενούς συγγενείς της, τα κατάφερε. Ξεπέρασε τον κίνδυνο, βγήκε από την εντατική και πλέον μετά από σκληρό αγώνα όχι μόνο περπατάει, αλλά βρίσκεται σπίτι της, κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

 


Σεπτέμβριος του 2022. Η κοινωνία της Κισάμου και όχι μόνο παγώνει στο άκουσμα ενός πολύ σοβαρού τροχαίου. Όχημα, για αδιευκρίνιστη αιτία, εξετράπη από την πορεία του, ακολουθώντας εφιαλτική πορεία. Πέφτει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην αυλή ενός σπιτιού, ακολούθως σε ένα δένδρο και σε κολώνα την οποία και έκοψε, για να επιστρέψει στον δρόμο όπου, αναποδογυρισμένο πλέον, πέφτει πάνω του ένα δεύτερο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από την σφοδρή αυτή σύγκρουση η Κατερίνα, οδηγός του αυτοκινήτου, τραυματίζεται πολύ σοβαρά και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στην ΜΕΘ. Σοβαρή πολυκαταγματίας η διάγνωση. Οι γιατροί της ΜΕΘ επιδίδονται σε αγώνα ζωής. Οικογένεια, συγγενείς, γνωστοί ως και όσοι πληροφορούνται το τραγικό αυτό συμβάν, υψώνουν τα χέρια στον ουρανό και παρακαλούν.

Γίνεται το πρώτο θαύμα: «ο Θεός άκουσε τις προσευχές όλων μας, μέσα από τις παρακλήσεις», δηλώνει η οικογένεια. Μετά από ένα μήνα αγωνίας στην ΜΕΘ, η Κατερίνα μεταφέρεται σε κλινική του Νοσοκομείου. Συνεχίζονται οι θεραπείες, η Κατερίνα περνά τον σοβαρό κίνδυνο. Όμως η μία αγωνία διαδέχεται την άλλη. Τα σοβαρά και πολλά κατάγματα καθηλώνουν την Κατερίνα στο κρεβάτι.

Θα μπορέσει να σταθεί όρθια ξανά; Να περπατήσει; Και εάν ναι, πώς θα είναι; Μετά από ένα επιπλέον, μήνα η Κατερίνα μεταφέρεται, για αποθεραπεία – αποκατάσταση, στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, στις 25 Νοεμβρίου που γιόρταζε.

Εκεί αρχίζει ένας άλλος Γολγοθάς. Δύσκολος και άνισος ο αγώνας αποκατάστασής της. Γιατροί, φυσικοθεραπευτές, και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος αγωνίζονται και αγωνιούν, μαζί με την στήριξη που, παράλληλα, το Ίδρυμα προσφέρει στην ίδια και την οικογένεια της. Μετά από 2 ολόκληρους μήνες συστηματικής, μεθοδικής και εντατικής Ιατρικής και Φυσικοθεραπευτικής εργασίας και προσπάθειας, όλοι μιλούν για θαύμα!

Η Κατερίνα όχι μόνο στέκεται όρθια, αλλά η κίνησή της έχει αποκατασταθεί σε τέτοιο βαθμό που ουδείς εκ των εμπλεκομένων ειδικών πίστευε και περίμενε. 24 Ιανουαρίου 2023, η Κατερίνα παίρνει εξιτήριο από το Αννουσάκειο και επιστρέφει σπίτι της! Δάκρυα χαράς και ευχαριστίας πλημμυρίζουν την οικογένεια της ως και όλους τους εμπλεκομένους.

Πηγή: cretalive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.