Κρήτη: Είδαν το βιός τους να καταστρέφεται από τις λάσπες – Πλημμύρισαν κτίρια στο Ηράκλειο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
o3epygmu

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν για δεύτερο 24ωρο στην Κρήτη. Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι έκλεισε και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν μέσα στο νερό που ξεπερνούσε τα 80 εκατοστά.

Μάλιστα, τα νερά και οι λάσπες έφτασαν από 1,5 μέτρο στην περιοχή της Αλικαρνασσού που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη του Ηρακλείου. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Κατεστραμμένα σπίτια και άνθρωποι σε απόγνωση – Απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το flashnews.gr, είναι ενδεικτικές των καταστροφών που υπέστησαν αρκετά σπίτια, με το νερό να βρίσκεται μέσα στα σαλόνια. Πολίτες έφτασαν σε απόγνωση, όταν είδαν μέσα σε λίγη ώρα να καταστρέφονται τα σπίτια τους, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το κτίριο των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που βρίσκονται στην Αλικαρνασσό.

Τη στιγμή που η έντονη βροχόπτωση είχε σκεπάσει το Ηράκλειο ένα αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκε στους χειμάρρους που έρεαν στην περιοχή του Καρτερού.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου που απέγκλωβισε τα άτομα ενώ η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή του Καρτερού με τις αρχές να κάνουν έκκληση να αποφεύγουν τους δρόμους της περιοχής.

Κλειστό έως τις 16:30 λόγω κακοκαιρίας το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει κλείσει προσωρινά, σήμερα, από τις 12:30 το μεσημέρι και θα παραμείνει έως τις 16:30 κλειστό, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνάει τα 80 εκατοστά.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο.

«Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στην Αλικαρνασσό:

flashnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.