Κρήτη: Δεν ξαναστέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εάν δεν απομακρυνθεί η νηπιαγωγός στην Γραμβούσα | Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Κοινοποίηση:
ββββββ

Μια ιδιαίτερα συγκρουσιακή συνθήκη έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμβούσας, στην Κίσσαμο, μεταξύ των γονέων και της εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να κρατούν εδώ και μία εβδομάδα τα παιδιά του στο σπίτι, καταγγέλλοντας αναχρονιστικές, αντιεκπαιδευτικές και επικίνδυνες τακτικές από μέρους της.

Το πρόβλημα είναι σε γνώση της διεύθυνσης α’ βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι γονείς έχουν καταθέσει πολυσέλιδη καταγγελία, στην οποία η κάθε οικογένεια ξεχωριστά εξιστορεί με λεπτομέρειες γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων που έχουν μεταφέρει οι μικροί μαθητές και αφορούν τη σχολική ζωή (Τιμωρίες, φωνές, προσβολές, απειλές από την νηπιαγωγό προς τα παιδιά). Περιγράφονται ακόμη οι συνέπειες των συμπεριφορών αυτών στα ίδια τα παιδιά που περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού, φόβο, στρες, διαταραχές ύπνου και διαταραχές ομιλίας. Οι καταγγελίες σημειώνεται ότι αφορούν περισσότερα από 15 παιδιά προνηπίου – νηπίου.

«Εμείς ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με καμία εκπαιδευτικό. Ίσα-ίσα που τα τελευταία 4-5 χρόνια υπάρχει μια στενή συνεργασία πολιτιστικού συλλόγου – γονέων και εκπαιδευτικών και έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε το νηπιαγωγείο, με ζωγραφιές, με γκαζόν και με λοιπές δράσεις» σημειώνει στο zarpanews.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, Ξενοφών Ξηρουχάκης. Όπως μας μεταφέρει, η απόφαση των γονέων να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αντικατασταθεί η νηπιαγωγός έχει την στήριξη όλων των τοπικών φορέων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου εξηγούν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς ωστόσο οι ίδιοι δεν τα σπουδαιολόγησαν και περνώντας ο καιρός η κατάσταση αντί να διορθωθεί, εκτροχιάστηκε.

Την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, στην οποία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κισάμου Γιώργος Χαχλάκης, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου Θεόδωρος Τουλουπάκης καθώς και φορείς της περιοχής και αρκετοί γονείς. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης έχει ζητήσει προσωπικά από την προϊσταμένη της διεύθυνσης α΄βαθμιας την απομάκρυνση της εκπαιδευτικού.

Από τη μεριά της α’βαθμιας επισημαίνεται ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία με όλα τα προβλεπόμενα.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ………ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΗΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΕΙΜΑΙΝΟΥΝ …….ΞΟΔΕΨΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΟΛΑ ΝΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΘΕΛΕΤΑΙ…ΝΟΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΦΕΤΟΣ ΦΟΥΛΑΡΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΗΡΟΤΟΥΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  2. Τιμωρίες, φωνές, προσβολές, απειλές από την νηπιαγωγό προς τα παιδιά. Αν όντως αυτή είναι η όλα αλήθεια τότε η διάγνωση λέει: Κλασσική και Σαφής έλλειψη σεξουαλικής ζωής και συνιστάται επειγόντως γαμβρός. Αν υπάρχει σύζυγος, τότε επειγόντως αλλαγή συζύγου.

Leave a Response