Κρήτη: Βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και κατέληξε στο νοσοκομείο! 32 ράμματα από την επίθεση σκύλου

Κοινοποίηση:
pit-bull-dog-bares-its-teeth

Θύμα επίθεσης από σκύλο έπεσε μια γυναίκα στην περιοχή των Αρχανών στην Κρήτη την ώρα που βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα σκουπίδια. Η γυναίκα διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται για 8η ημέρα ενώ οι γιατροί της έκαναν 32 ράμματα στο δεξί πόδι και αναγκάστηκαν να της χορηγήσουν ισχυρή αντιβίωση για να αντιμετωπίσουν τον πυρετό.

Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις στο πόδι και στην πλάτη.

Η 42χρονη γυναίκα προχώρησε, σύμφωνα με το cretapost, χθες σε μήνυση εναντίον του γείτονα της και ιδιοκτήτη του σκύλου. Αστυνομικοί του Α’ Α.Τ. Ηρακλείου την επισκέφτηκαν χθες στο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου έδωσε κατάθεση. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο σκύλος της επιτέθηκε έξω από το σπίτι της την ώρα που είχε πάει να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο που βρίσκεται μόλις 7 μέτρα πιο πάνω. Ο σκύλος άρχισε να τρέχει προς το μέρος της και να την δαγκώνει με δύναμη στο πόδι και την πλάτη. Μάλιστα για να σωθεί του έδωσε το κινητό της τηλέφωνο στο οποίο φαίνονται οι δαγκωματιές του.

Συγγενείς της άτυχης γυναίκας τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται. Στον ιδιοκτήτη του σκύλου θα επιβληθούν ειδικά πρόστιμα ενώ το σκυλί θα οδηγηθεί στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Η κατασταση με τα σκυλια στις μεγαλες πολεις ειναι εκτος ελεγχου. Προ ετων, ακουγαμε ανθρωπους στα μπαλκονια ή στους δρομους να συζητουν, σημερα ακουμε γαβγισματα. Προ ετων, βλεπαμε παιδικα καροτσακια και γονεις, ενω σημερα, εν μεσω του μαθηματικως βεβαιου αφανισμου μας, βλεπουμε νεους ανθρωπους με ενα ή και δυο σκυλια, πρησμενα, πιο μεγαλα συνηθως και απο τα ιδια τα αφεντικα τους. Ειναι να απορεις πως ζουνε σε ενα διαμερισμα. Το τρομερο ειναι οτι αν τους κανεις παρατηρηση που αφηνουν τους σκυλαρους τους χωρις λουρι ελευθερους να τρεχουν κι οποιον παρει ο χαρος, δυσκολα το δεχονται. Οσα παρκα πλεον εχουν απομεινει στην Αθηνα, ειναι ερμαια στις ορεξεις τους, με την αδιαφορια και την ανοχη των αρχων.

  2. πρωτα ειναι θεμα εκπαιδευσης κανενα σκυλι μου δεν γαβγιζει χωρης λογο και δεν επιτιθεται και δευτερον αυτοι οι και καλα ζωοφιλοι το μονο που κανουν οσον αφορα τα σκυλια ειναι να τα καταστρεφουν και να τα βασανιζουν γιατι οταν εχεις εναν κυνηγο (οι ποιο πολυ κυνηγους εχουν) μεσα στην πολη βασανιζεται και καταστρεφεται ασχετος ποσο μικροσωμο ειναι θελει τουλαχιστον 3 ωρες το πρωι πρωι λυμενος μεσα στη φυση να παρει τις μυροδιες του να τρεξει να εκτονοθει για να ειναι υγιες ψυχικα και σωματικα το ζωντανο και τελος κανενα σκυλι δεν ειναι για διαμερησμα τελος

  3. Στις πόλεις κατοικούν άνθρωποι. Οι ζωόφιλοι να καταλάβουν ότι τα ζώα τους είναι μουσαφιραίοι και να τα έχουν δεμένα και με φίμωτρο, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε τις ακαθαρσίες τους να βλέπουμε παρατημένες, ούτε τα γαβγίσματά τους να ανεχόμαστε – ειδικά σε ώρες κοινής ησυχίας. Δυστυχώς, ο νόμος είναι ασαφής και πολύ ελαστικός, υπέρ των ζώων, ενώ οι άνθρωποι παραγκωνίζονται. Στον ιδιοκτήτη του επιθετικού σκύλου, να επιβληθεί (και να εισπραχθεί) το μέγιστο πρόστιμο, προς γνώση και συμμόρφωσή του.

  4. Ακόμα και χωρίς τέτοιες επιθέσεις που είναι συχνότατες η κατάσταση στον αστικό ιστό με τα σκυλιά και τις ακαθαρσίες τους είναι εκτός ελέγχου. Ζούμε και κινούμαστε σε έναν απέραντο βόθρο, δεν εφαρμόζονται καν οι υπάρχοντες νόμοι και το υπουργείο υγείας φαίνεται δεν βλέπει κίνδυνο για την δημόσια υγεία σε ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Comments are closed.