Κρήτη: Βάζουν αγγελίες στο Facebook για να βρουν εργάτες για το μάζεμα των ελιών

Κοινοποίηση:
ma

Βάζουν αγγελίες στο Facebook για να βρουν εργάτες για το μάζεμα των ελιών

Δυσκολίες στην εύρεση εργατών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αγρότες στην Κρήτη, καθώς βάζουν αγγελίες στο Facebook και συγκεκριμένα σε διάφορες δημοφιλείς σελίδες, ψάχνοντας ανθρώπινο δυναμικό για το μάζεμα των ελιών που πλησιάζει.

«Ζητούνται άτομα (άνδρες) για μάζεμα ελιών στην περιοχή Δαφνών Ηρακλείου. Στείλτε μας προσωπικό μήνυμα για πληροφορίες», είναι μια χαρακτηριστική αγγελία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ανταπόκρισης μέχρι στιγμής είναι απογοητευτική.

Η «Κίτρινη Αποστολή» , είναι μία δυναμική φιλανθρωπική – εθελοντική κοινότητα του Ηρακλείου, η οποία δέχεται πολλά τέτοιου περιεχομένου μηνύματα τον τελευταίο καιρό. Να μεσολαβήσει δηλαδή, να ανακοινώσει ότι υπάρχει δουλειά σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη!

«Όλοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Κάθε χρόνο δεχόμαστε προσωπικά μηνύματα από όσους -ες ψάχνουν εργατικά χέρια. Εγώ προσωπικά, εάν είχα πρόβλημα βιοποριστικό και δεν είχα να θρέψω την οικογένειά μου, εννοείται πώς θα πήγαινα! Η δουλειά δεν είναι ντροπή!», σχολιάζει ο κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ιδρυτής της «Κίτρινης Αποστολής».

«Είναι θέμα νοοτροπίας», θα υποστηρίξει. «Δουλειές υπάρχουν και προσφέρονται εάν ψάξει κανείς. Στη ζωή μας πρέπει να αγωνιζόμαστε. Προσωπικά εγώ, δεν κάθομαι λεπτό. Έχω τη δουλειά μου, έχω την Αποστολή, τρέχω όλη μέρα.

Το μεροκάματο των ελιών είναι καλό, δεν επηρεάστηκε και τόσο από την κρίση. Διατηρείται στα 35-40 ευρώ, μαζί με δωρεάν μεταφορά, φαγητό και εργόσημο. Όλα τα προβλεπόμενα. Και μιλάμε για δύο – τρεις εβδομάδες, μπορεί και μήνα. Δεν είναι άσχημα. Μια χαρά λεφτά μαζεύονται. Μερικοί ωστόσο θέλουν χρήματα χωρίς να δουλεύουν. Είναι δυνατόν να καθόμαστε μόνο να κλαίμε τη μοίρα μας;» θα αναρωτηθεί…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα Στέφανε,

    Ασφαλώς και η Δουλειά δεν Είναι Ντροπή, Όπως Λέει ο Κύριος Δημήτρης Αποστολάκης. Το Θέμα Όμως ΔΕΝ Είναι ότι δεν Πηγαίνει Κανένας Έλληνας που Έχει Ανάγκη Δουλειά, και δεν Βρίσκει Τίποτε Άλλο, αλλά Ότι Αυτά Αποτελούν Δικαιολογίες Ώστε να Λένε Ότι, οι Έλληνες ΔΕΝ Έρχονται σε Τέτοιες Δουλειές και Αναγκάζονται να Παίρνουν Λαθρο-Μετανάστες.

    Διότι, αν Πάρεις τον Έλληνα, θα Πρέπει να τον Ασφαλίσεις, να του Πληρώνεις το Ένσημο Κανονικά, ενώ στον Λαθρο-Μετανάστη, του Δίνουν 10-15 Ευρώ Μεροκάματο και Μαύρα Χρήματα, τον Έχουν και Εργάζεται για 12-14 Ώρες και Έτσι και Κάνουν τη Δουλειά τους, και Εξοικονομούν Αρκετά Χρήματα.

    Από Ότι Μαθαίνουμε τα Ίδια Συνέβαιναν και στην Αθήνα, αλλά και σε Όλη την Ελλάδα Γενικότερα,, σε Όλη τη Διάρκεια της Κρίσης, 2010-2018, με την Αυξημένη Φορολογία, και Ιδίως από το 2015 και Μετά που Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία, με την Μεγάλη Έξαρση στο Μεταναστευτικό και με την Υπερ-Φορολόγιση που Επέβαλε, οι Επιχειρήσεις-Μαγαζιά, Όπου Μπορούσε να Πάει Κάποιος Έλληνας Ώστε να Έχει Ένα Μεροκάματο για να Επιβιώσει ( σε Συνδυασμό και με την Υψηλή Ανεργία στην Ελλάδα ), για παράδειγμα, σε Βενζινάδικο, ΔΕΝ Προτιμούνταν οι Έλληνες, αλλά οι Λαθρο-Μετανάστες, Ακριβώς για το Λόγο που Προανέφερα.

    Μαθαίνουμε, Επίσης, Ότι Ακόμη και στους Δήμους που Πήγαιναν οι Έλληνες, για να Ζητήσουν Ένα Μεροκάματο, επί ΣΥΡΙΖΑ τους Έλεγαν: “Είστε Έλληνας, Λυπάμαι…”, και Προωθούσαν Λαθρο-Μετανάστες είτε στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα, σε Επιχειρήσεις Όπου Χρειάζονταν Άτομα για Ένα Μεροκάματο , Έστω και με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, 6-μηνης, 8-μηνης ή Ακόμη και 12-μηνης Διάρκειας.

    Και οι Έλληνες στην Ανεργία, να Συντηρούνται από Γονείς ή Άλλους Συγγενείς, ή Αναγκαστική Φυγή στο Εξωτερικό για να Βρουν Εργασία, και οι Λαθρο-Μετανάστες, με Επιδόματα, με Μεροκάματα και Όλα μιά Χαρά ( ΌΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΘΕΟ ). Και Καλά οι Έλληνες που Φεύγουν στο Εξωτερικό, αν Έχουν Κάποιο Μορφωτικό Επίπεδο ( Πτυχία, Μετα-Πτυχιακά, Εργασιακή Εμπειρία ), ή έστω Ένα Δίπλωμα σε μιά Τεχνη ή Ειδικότητα, Σίγουρα θα Βρουν στο Εξωτερικό Εργασία, αν Όμως Κάποιος δεν Έχει Κανένα Χαρτί στα Χέρια του, και Πάει να Αναζητήσει μία Οποιαδήποτε Δουλειά, Είναι Πολύ Δύσκολα τα Πράγματα.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Παρτε ρε αυτα τα κοπροσκυλα που μαζευτηκαν εδω να δουλεψουν κσι μην τα ταιζετε τζαπα.

Comments are closed.