Κρήτη: Έκλεισαν ραντεβού για πνευμονολόγο τον…Σεπτέμβριο!

Κοινοποίηση:
BENIZELEIO

Οργισμένη και πικραμένη είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ηράκλειο η οποία απευθύνθηκε για ραντεβού για πνευμονολόγο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά έμελλε να μείνει άφωνη. Άναυδη άκουσε να της κλείνουν πρωινό ραντεβού για τον… Σεπτέμβριο του 2021 ακόμα κι αν η εξέτασή της από γιατρό επείγει και η ίδια δεν έχει χρήματα για να απευθυνθεί σε ιδιώτη.

Όπως σημείωσε η ηλικιωμένη μιλώντας στο neakriti.gr «δεν χρειάζεται να φοβάμαι ότι θα πεθάνω από κορωνοϊό, θα πεθάνω από άλλες αρρώστιες. Είναι δυνατόν να μου κλείνουν ραντεβού για πνευμονολόγο τον Σεπτέμβριο; Ούτε έχω χρήματα να πάω σε απογευματινό ιατρείο που κοστίζει τουλάχιστον 60 ευρώ. Εγώ είμαι ηλικιωμένη γυναίκα, πως θα εξυπηρετηθώ;».

Η κατάσταση δημιουργεί “ασφυξία” σε ασθενείς αλλά και νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς λόγω του κορωνοϊού έχουν “παγώσει” τα πάντα και δυστυχώς ακόμα και οι εξετάσεις και οι θεραπείες για άλλες νόσους και παθήσεις ”πάνε” πίσω.

«Έχουν μειωθεί τα ραντεβού λόγω κορονοϊού»

Την δύσκολη κατάσταση αναγνωρίζει και η διοίκηση του Βενιζελείου που υποστηρίζει ότι λόγω πανδημίας έχουν ανατραπεί τα πάντα και βάσει οδηγιών του υπουργείου έχουν μειωθεί όλα τα ραντεβού και τα χειρουργεία για να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα «όπλα» στη μάχη κατά του ιού. Όπως τονίζει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Τερζάκης «η αλήθεια είναι ότι καθυστερούν τα ραντεβού. Όλο αυτό όμως ισχύει βάσει των οδηγιών του υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες μειώνονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, τα απογευματινά και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Μόνο τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται κανονικά».

Πάντως ο κ.Τερζάκης καλεί τους ασθενείς με επείγουσα ανάγκη να απευθύνονται στον ίδιο ώστε να αναζητηθεί λύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Να παει όταν έχει εφημερία το νοσοκομείο να της κάνουν τις εξετάσεις, όπως κάνουν όλα τα αλλοδαπά και τα ρομά !

  2. Ο Ξεκιλιας η υπουργαρα μας… τι έχει κάνει ως τώρα

Comments are closed.