Κούβα: Ο κομμουνιστής εγγονός του Κάστρο “σουλατσάρει” με τη Mercedes του και ο λαός δεινοπαθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
sandro

Την οργισμένη αντίδραση των  παραδοσιακών οπαδών της κομμουνιστικής επανάστασης στην Κούβα προκάλεσε ο 20χρονος – όπως πιστεύεται – Σάντρο Κάστρο, που είναι ο  εγγονός του Φιντέλ Κάστρο. Ποιος ήταν ο λόγος;

 Ο νεαρός Κάστρο που είναι ιδιοκτήτης night club διακρίνεται στο βίντεο, που τραβά μια συνεπιβάτιδα του, να μαρσάρει τη Merecedes του και να της λέει με σαρκασμό «ξέρεις, είμαστε απλοί άνθρωποι, αλλά μερικές φορές πρέπει να βγάζουμε τα παιχνίδια που φυλάμε στο σπίτι». Αμέσως μετά την παροτρύνει να καταγράψει το κοντέρ το οποίο δείχνει κοντά στα 140 χλμ/ ώρα (σ.σ το όριο ταχύτητας είναι 100 χλμ/ώρα).

Και ενώ ο Σάντρο Κάστρο επιδικνύει την ακριβή Mercedes του η Κούβα μαστίζεται από οικονομική κρίση που έχει προκληθεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού. Μάλιστα η  ομάδα Patria o Muerte («Πατρίδα ή Θάνατος») στο Facebook ζήτησε να ερευνηθεί πώς βγάζει τα προς το ζην ο Σάντρο και αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες τότε θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

 Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός Κάστρο είναι ο πιο επιδειξιομανής από τα εγγόνια του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα της Κούβας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Φιντέλ Κάστρο είχε ακριβά γούστα, όπως για παράδειγμα το Rolex που φορούσε όταν ήταν νεαρός, ενώ έκανε διακοπές σε ιδιωτικό νησί στα ανοικτά της Κούβας. Πάντως ο σο ζούσε φρόντιζε να απαγορεύει στην οικογένειά του να κάνει επίδειξη πλούτου.
 Υπενθυμίζεται πως η Κούβα το 2020 πέρασε τη χειρότερη οικονομική κρίση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και σταμάτησαν οι επιδοτήσεις από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που είχε καταρρεύσει, με το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται κατά 11%. Οι κουβανικές αρχές απέδωσαν το συγκεκριμένο γεγονός στις παρενέργειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες η Κούβα είχε καταγράψει 50.590 κρούσματα του κορωνοϊού και 324 θανάτους από τον  Covid-19, ενώ εντός Μαρτίου ξεκινούν κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης δύο υποψήφιων εμβολίων για τον κορωνοϊό στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μ’αρέσει που κατηγορούν τον πλούτο τα κομμούνια…

  2. “όχι θα κάτσω να σκάσω …τι λες καλέ(δις)…που θα πεθάνω”🎶🎷

Comments are closed.