Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: “Δεν τρώτε σουβλάκι ούτε βάζετε βενζίνη”;

Κοινοποίηση:
κουτσουμπας

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Τι άλλο να πει κανείς, όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου για την κοινωνική πολιτική! Προκαλεί η κοροϊδία σας, να ονομάζετε “κοινωνική πολιτική”, τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού. Το ίδιο ισχύει και για ό,τι μπορεί να βαφτίσατε φιλεργατικό, όμως στην πραγματικότητα επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρομαι και στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, και στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού και σε άλλα, δήθεν “κοινωνικά”. Το σουβλάκι με πίτα, το γνωστό πιτόγυρο έχει πάει στα 3 – 3,5 ευρώ. Η βενζίνη στα 2,5 ευρώ. Δεν τρώτε σουβλάκια, το καταλαβαίνω. Δεν βάζετε ούτε καύσιμα; » είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

Έθεσε το ρητορικό ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει συναίσθηση της πραγματικής κατάστασης που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι λόγω της ακρίβειας, που πολλαπλασιάζει τα βάρη των προηγούμενων ετών, το 60% των οικογενειών κάνουν περικοπές σε στοιχειώδεις ανάγκες, και το 50% δεν μπορεί καν να τις καλύψει, ενώ μιλώντας για τη λαϊκή στέγη «που ούτε καν σήμερα δεν μπορεί να λύσει ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε από το 1930 το είχε αντιμετωπίσει».

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «με αλχημείες μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζει μειωμένα τα ποσοστά ανεργίας», όμως «δεν μπορεί να εξαφανίσει αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν μετανάστες και τις εκατοντάδες χιλιάδες που ημιαπασχολούνται, αλλά γενικά καταγράφονται ως εργαζόμενοι, αφού με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και μια ώρα την ημέρα να δουλεύει κάποιος αρκεί για να καταγράφεται ως εργαζόμενος». Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαφανίσει ούτε την ανεργία των νέων, ούτε τη μακροχρόνια ανεργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Φήμες λένε ότι ύστερα από αυτό το σχόλιο του κουτσούμπα ο μητσοτάκης πάραυτα έβαλε βενζίνη και πήγε στο πλησιέστερο σουβλατζίδικο για πιτόγυρο

  2. Κουτσουμπας ρε αγωνιστής της εργατιάς χαχα ΧΑ που είναι το κόμμα του λαού για τον φτωχό κάνει αγώνες …….πείτε μου ένα κουμουνιστή που είναι μετανάστης λόγω ανεργίας στην Ελλάδα………..!!!!!!

  3. Ρε όρθιο ζωντόβολο και εσύ, μην μου πεις ότι εσύ πληρώνεις την μπενζίνα σου; Ρε, τι φυντάνια είσαστε ούλοι σας, που σας βρήκαμε, σε καμιά δωροσακούλα;

Comments are closed.