Κουρτζίδης για τα 30 χρόνια από την απώλεια του Ν.Σιαλμά: «Διαχρονικός ήρωας – Διαρκές σύμβολο της ΠΑ»

Κοινοποίηση:
sialmas

Πέρασαν 30 χρόνια από την θυσία του Υποσμηναγού Νικολαόυ Σιαλμά κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών F-16 στις 18 Ιουνίου του 1992 οτίως του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Νίκος Σιαλμάς, υπηρετούσε ως ιπτάμενος Υποσμηναγός στην 342 Μοίρα Παντός Καιρού πετώντας με Mirage F-1CG.

Ο Σιαλμάς απογειώθηκε από την 114ΠΜ στην Τανάγρα, με ένα αεροσκάφος Mirage F1 επιχειρώντας να αναχαιτίσει τους Τούρκους εισβολείς.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, τότε. Οι Έλληνες αεροπόροι κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα ολοκαίνουργια, τρίτης γενιάς μαχητικά τύπου F-16C, που η Τουρκία μόλις είχε αποκτήσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε εμπλοκή. Οι Έλληνες πιλότοι χρειάστηκε να βασιστούν στις ικανότητές τους και στις παράτολμες τεχνικές που είχαν διδαχτεί, για να αντισταθμίσουν τις «καλύτερες μηχανές» που είχαν οι Τούρκοι στα χέρια τους. Δυστυχώς ο Ν.Σιαλμάς δεν τα κατάφερε. Κατέπεσε και συνετρίβη με το μαχητικό που χειριζόταν.

Ο Πρόεδρος του πολιτικού συνασπισμού «Ελληνική Ανατροπή» Πάρις Κουρτζίδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για τα 30 χρόνια από την απώλεια του ηρωικού Έλληνα πιλότου της ΠΑ.

«Ο υποσμηναγός Νικόλαος_Σιαλμάς είναι ο πρώτος Έλληνας πιλότος που θυσιάστηκε για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος, πάνω σε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη.

Πρόκειται για τον διαχρονικά ήρωα – σύμβολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που με αυταπάρνηση δίνει καθημερινά τη μάχη για ελευθερία και προστασία των ακριτικών νησιών και των Ελλήνων κατοίκων τους, τιμώντας ακόμη και με το ίδιο το αίμα του τον όρκο που έδωσε.

Πέρασαν 30 χρόνια από τη θυσία του Νικολάου Σιαλμά, όμως ακόμη τίποτα δεν άλλαξε. Και για αυτό, τεράστια ευθύνη φέρουν κυβερνήσεις όπως του Κώστα Σημίτη, αλλά και συμμαχικών χωρών που επιτρέπουν την αποθράσυνση του εισβολέα στην Κύπρο και ταραξία της περιοχής.

Για αυτό η Ελλάδα, ειδικά σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ ξανά διαρκή εγρήγορση, καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη ούτε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενός πρωθυπουργού που ως πραγματικό πολιτικό μέντορα έχει τον πρωθυπουργό των Ιμίων, της Μαδρίτης και του Ελσίνκι.

Τέτοια μέρα, ασφαλώς και έρχεται να συμβάλει στην αναγκαία εθνική ενότητα και ομοψυχία, αλλά αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο όταν η υποκρισία εκλείπει.

Οι πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα, μαζί με τον ελληνικό λαό και τον απανταχού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να μη ξεχνάμε ποιος είναι ποιος και τι πραγματικά υπηρετεί.

Αιωνία η μνήμη του Έλληνα ήρωα υποσμηναγού Σιαλμά. Αθάνατος!».
Πάρις Κουρτζίδης – Πρόεδρος ΕΛΑ»

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: