Κορωνοϊός: Σκέψεις για μάσκες παντού στην Αττική – Τι μας ετοιμάζουν στην αυριανή σύσκεψη Μητσοτάκης με λοιμωξιολόγους

Κοινοποίηση:
Koronoios -1114180-Covid-696x416

Το πρωί της Παρασκευής, στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους, θα κριθούν τα πιθανά νέα, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο αν θα αποφασιστεί τελικά η καθολική χρήση της μάσκας. Δηλαδή όλοι οι πολίτες να φορούν μάσκα, όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο, ακόμη και για μια μικρή βόλτα.
Δεν αποκλείεται, και μάλιστα ίσως είναι πολύ κοντά, όλοι μας να κινούμαστε ακόμη και σε ανοικτούς χώρους με μάσκες στο πρόσωπο.

Το ιδιαίτερα σκληρό μέτρο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις περιοχές όπου η πανδημία χτυπάει κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές είναι η Αττική όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις εντατικές. Αλλά και σε περιοχές όπως Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα οι οποίες κηρύχθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Την ίδια στιγμή που οι μάσκες είναι προ των πυλών, κάποιοι μετά το κλείσιμο των μπαρ τα μεσάνυχτα ξεκινούν για την πλησιέστερη πλατεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Η ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ των κυβερνητικων κοιμοξιολογων και η κατρακυλα ειναι χωρις τελειωμο..
    Ο ΠΟΕ δεν αρνηθηκε οτι η αλλαγη πολιτικης για την μασκα δεν στηριζεται σε νεα δεδομενα αλλα σε πολιτικη πιεση.
    https://twitter.com/deb_cohen/status/1282244773030633473

    Η μετα-μελετη του ΠΟΕ που πιπιλιζαν καθηγητριες ειναι αποδεδειγμενα ακυρη, Οσοι ξερουν αγγλικα εδω.
    https://swprs.org/who-mask-study-seriously-flawed/

  2. Καπιστρι παντου απο οτι φαινεται…Οταν σας τα λεγαν καποιοι οτι ο ιος ειναι μια μεγαλη μουφα που χρησιμοποιηται για να αφαιρέσει της οποιες ελευθεριες εχουμε ..μας λεγατε ”μα κοιτα ποσοι πεθαινουν απο τον ιο καθε μερα ”η”κοιτα τι εγινε στην Ιταλια”η ”να κολλησεις και εσυ να δεις”η ”μπηκα μονος./η μου καραντινα”η ”εγω προσεχω για αυτο φοραω μασκα εσυ μην προσεχεις και πηγαινε κολλησε τον ιο ανευθηνα στους αλλους” η μου μιλαγανε για υποτιθεμενους ”γνωστους ”τους που το παθαν αυτο και κλπ μαλακιες ..Καραντινα θελανε..καραντινα ειχανε ..Μασκα θελανε ..μασκα εχουν τωρα ..εμβολιο-τσιπ θελουν..θα ρθει και αυτο..Για την κορονοιομαλακοφοβια που εχουν μερικοι την πληρωνουν δυστυχως και οι αλλοι που αντιδρουν στα μετρα και στο ψεμα του ”ιου”..Οταν θα αρχισουν να λυποθυμανε τα παιδια τους στα σχολεια με τις μασκες και θα τους τα παιρνει ο ΕΟΔΥ στα νοσοκομεια/κολαστηρια για να τους κανει τεστ και να τα βρισκει ”θετικα”και να μην τα ξαναδουνε ποτε μετα ..θελω να τους δω ολους αυτους πως θα νιωθουν οταν ανακαλυψουν οτι τα παιδια τους θα θυσιαστουν η θυσιαστικαν [για αδρενοχρωμιο στην πραγματικοτητα ]για να διατηρησουν ζωντανο το κορονοψεμα τους …Με τι μουτρα θα αντικρίσουν την αληθεια

    1. Όταν εσένα θα σε τρέχουμε στη ΜΕΘ με οξυγόνα, να δεις που θα λες ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΗ ήμουν και δεν φόραγα μάσκα, αλλα το έπαιζα επαναστάτρια του οπίσθιου… ακόμη μία πυροβολημένη των facebook! Kρίμα που δεν υπάρχουν οι ΑΝΕΛ, θα είχες κάνει καριέρα!

  3. Ας καθίσουμε όλοι στα σπίτια μας και μην πηγαίνει κανένας πουθενά το πολύ για μία εβδομάδα άδειοι οι δρόμοι γκόμενα του αυτοκίνητα να μην κουνιέται φύλλο και θα δεις μετά πώς θα πέσει ο ιός και θα λένε όλα είναι όπως παλιά Κάντε το και δεν θα χάσουμε αλλά αυτοί θα χάσουνε και θα κλαίνε και θα βγούνε μόνοι τους και θα μας λένε δεν υπάρχει τίποτα θα το δείτε μία εβδομάδα να μην κουνιέται άνθρωπος δύσκολο μεν αλλά θα τους πονέσει άσχημα

  4. Γελοία ως σκέψη… ο καθένας μας, στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους, ας κρίνει κατά το δοκούν κατά πόσο και που κινδυνεύει, ώστε να φορέσει μάσκα! ΑΛΛΙΩΣ, κλείστε μας πάλι μέσα να τελειώνουμε, μετά τη ΜΑΛ@ΚΙΑ ανοίγματος των συνόρων, που κορωνιαστήκαμε πάλι! MHN ANOIΓETE AKOMA TA ΣXOΛEIA, ME TOΣA KPOYΣMATA KAΘHMEPINA!

  5. OΣΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ & ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ , ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ , & ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ , ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ , ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

  6. ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΝΑ ΦΟΡΩ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΝΗΦΟΡΑ 100 ΜΕΤΡΩΝ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ, ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑΝΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 40 ΜΕΤΡΑ.

  7. ρε δεν πατε στο διαολο και ακομα παραπερα ο μοναδικος ιος ειστε εσεις υγ ο κολλητος στην λαρισα φτιαχνει πολλες μασκες ημερησιως τι θα γινου αυτες και τα κερδη ειναι πολλα υπαλληλοι μιζες

  8. όταν λένε παντού.. τι ακριβώς έμεινε στην απέξω???
    Τους μόνους που ξέρω να μη φορούν είναι οι εντεταλμενοι δημοσιογράφοι τους… κι αυτό γιατί αυτοί εξαιρούνται του νόμου.. αυθαιρέτως!
    Φτου σας ξεφτιλες!

  9. Εάν εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ! Και καλά στους κλειστούς χώρους (που πολλοί ενήλικες κυκλοφορούν με τις μύτες ακάλυπτες) αλλά και στους ανοιχτούς, ΓΙΑΤΙ;;;Με ποιο δικαίωμα, ο κάθε ανθρωπίσκος, που αυτοανακηρύσσεται σε φωτεινό παντογνώστη πανεπιστήμονα, θα μου επιβάλει εμένα, όταν κυκλοφορώ σε ανοιχτό χώρο και σε μεγάλη απόσταση από άλλον, να κυκλοφορώ με αυτό τον φερετζέ κολλημένο στη μούρη, να ιδρώνω, να λαχανιάζω, να τον πιάνω συνεχώς και μετά να πιάνω το ο,τιδήποτε, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΩ (όπως όλοι μας), διότι ουδαμώς έχω πεισθεί για την αποτελεσματικότητά του αλλά και ως ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ σε αυτό που μου επιβάλλεται. (Σας διαβεβαιώ ότι το ίδιο σκεπτικό έχουν οι περισσότεροι). Και αλήθεια, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες και λοιποί αναγνωρίσιμοι, ποιος μου λέει εμένα ότι δεν φοράνε το φίμωτρο μόνο όταν βγαίνουν στο γυαλί, και όλες τις υπόλοιπες ώρες, συμπεριφέρονται κατά πως γουστάρουν, αφήνοντας το πόπολο, για άλλη μια φορά, να αγκομαχά, πέραν όλων των άλλων, και για το καπίστρι που του φορέσανε με το ζόρι οι ‘πατερούληδες’; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ, λέει κάπου ότι κάποιοι, ακόμα και ο Πάπας της Ρώμης, μπορούν να εξαναγκάσουν τους πολίτες μιας ευνομούμενης, ελεύθερης πολιτείας με κανόνες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, να ΦΟΡΕΣΟΥΝ, να ΦΟΡΕΣΟΥΝ!!!(για όνομα όλων των θεών), ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, το ο,τιδήποτε, πόσω μάλλον ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;;;Και όταν επιπλέον καταπονούνται οι ζωτικές του λειτουργίες, όπως η αναπνοή; ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ, εξαναγκάζονται στο να φοράνε κάτι στη ΜΟΥΡΗ, οι άνθρωποι, δεν έχουν μούρη, έχουν ΠΡΟΣΩΠΟ!!!ΚΑΙ το πρόσωπο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ!!!

    1. Δεν εχεις καταλαβει οτι οι Ελληνες επιστημονες ως επι το πλειστον ειναι αχρηστοι;
      Χωρα τετραμπουρδελλο με κόσμο χαζο και κομπλεξικο. Απατριδες, παρτακιδες και παντελως διεφθαρμενοι…
      Οσοι ειναι σοβαροι και τιμιοι εχουν φυγει σε χωρες σοβαρες.

Comments are closed.