«Κλείδωσε» το πλεονέκτημα ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός (85-80)

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Ολυμπιακός 85-80

 

Την ξέφρενη και αήττητη κούρσα του στην φετινή Basket League  συνέχισε ο Παναθηναϊκός. Με κορυφαίους τους Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις και Μήτογλου, οι «πράσινοι υπέταξαν τον Ολυμπιακό με 85-80 στο ΟΑΚΑ ζευγαρώνοντας τις νίκες τους επί των Πειραιωτών και ουσιαστικά σφράγισαν την πρωτιά που τους παρέχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αφιονισμένος το ματς. Με όπλο την πολύ πιεστική του άμυνα έκλειψε μπάλες και με τον Γκραντ σε ρόλο οργανωτή δημιουργούσε συνεχώς προοπτικές αιφνιδιασμών.

Οι γηπεδούχοι με τους Γκριγκόνις και Μήτογλου να «πυροβολούν» και τον Λεσόρ να ελέγχει την κυκλοφορία των ριμπάουντ βρέθηκαν να προηγούνται  με 20-8 στο 7΄

Η είσοδος των Γκος, Πετρούσεφ άλλαξε προς στιγμή το σκηνικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνα τους και μείωσαν την διαφορά στο 23-20, με τον Σέρβο φόργουορντ να δείχνει ζεστός,

O Πίτερς με τρίποντο από τη γωνία ροκάνισε τη διαφορά (27-24), αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι, με τον Αντετοκούνμπο μέσα στη ρακέτα να φέρνει τη διαφορά ξανά στο +9 (35-26). Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη, έχανε σουτ, δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε γρήγορο ροτέισον προσπαθώντας να βρει τα κατάλληλα σχήματα, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με +14 (40-26) στο 16′. Ένα κόκκινο σερί στο 8-0, με πρωταγωνιστή τον δραστήριο Γκος και τον Πετρούσεφ, ροκάνισε τη διαφορά (40-34). Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πλέον ηγετικό ρόλο στο παρκέ και με σερί διεισδύσεις, είτε τελειώνοντας τις φάσεις με μπασίματα, είτε με έξοχες ασίστ, ροκάνισε τη διαφορά σε 44-42.

Απίστευτη ατυχία με Μιλουτίνοφ

Στο 23′ ο άτυχος Μιλουτίνοφ γύρισε το πόδι του, αφού έπεσε άτσαλα επάνω του ο Παπανικολάου  και αποχώρησε υποβασταζόμενος στον πάγκο της ομάδας, με τον Λεσόρ να φέρνει τη διαφορά και πάλι στο +10 (56-46).

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γκριγκόνις πήρε το… όπλο του. Με δύο σερί τρίποντα από τη γωνία εκτόξευσε τη διαφορά 71-58. Στην συνέχεια ο Πετρούσεφ αποβλήθηκε με τον Παπανικολάου να παίζει σέντερ! Τα τρίποντα των Λαρερντζάκη και Γουόκαπ μείωσαν  το σκορ στο 80-76, ενώ νέα τρίποντη βόμβα του Πίτερς έφερε το ματς στον πόντο στο 39’΄για το 80-79!

Ο Γκράντ είχε 1/2 βολές (81-79), με τον Γκος στα 10” να πηγαίνει στο ίδιο σημείο. Είχε επίσης 1/2 (81-80). Ο Γκριγκόνις έβαλε τις δύο βολές (83-80), με τον Ολυμπιακό να έχει την τελευταία κατοχή. Ο Γουόκαπ στην επαναφορά έκανε τραγικό λάθος, ο Καλαϊτζάκης με βολές έκανε το 85-80, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο τέλος στη νίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι σου είναι οι Τούρκοι…..

Comments are closed.