Κι όμως, αυτός είναι ο «ιός της φτώχειας»- Αυτά είναι τα συμπτώματα – Μήπως πάσχεις και εσύ;

Κοινοποίηση:
ftwxeia-1440x564_c

Υπάρχει μία ορμόνη η κορτιζόλη η οποία είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις που παίρνουμε, συνδέεται άμεσα με το στρες και με την κούραση που νιώθουμε. Μειώνει την συγκέντρωσή μας, και μας κάνει να φαινόμαστε σαν κινούμενα ζόμπι.

Αυτή ορμόνη παράγεται μετά από μια έντονη κρίση άγχους, μια νύχτα χωρίς ύπνο και οι επιστήμονες βρήκαν ότι παράγεται όταν νιώθουμε φτωχοί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες ονόμασαν την κατάσταση αυτή “ιό της φτώχειας” και μελέτησαν τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς.

Ακολουθείς τις συμβουλές των γονιών σου

Η φράση ”μείνε στη δουλειά που είσαι, είναι σίγουρα λεφτά”, σου κόβει τα φτερά, σταματάς να πιστεύεις στην επαγγελματική σου εξέλιξη και πέφτεις σε κατάθλιψη.

Φοβάσαι να ξοδέψεις για να μη σε πούνε σπάταλο

Ακυρώνεις εξόδους, ταξίδια, ακόμα και αγορές γιατί φοβάσαι ότι θα κρίνουν οι δικοί σου άνθρωποι και θα σε κατηγορήσουν ότι είσαι σπάταλος. Αυτό μακροπρόθεσμα σε κάνει να παραιτείσαι από τη ζωή και να μην κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια.

Βάζεις λάθος προτεραιότητες

Η εμμονή σου ότι είσαι φτωχός σε σπρώχνει σε λάθος επιλογές. Για παράδειγμα δεν θα δώσεις λεφτά για την καλύτερη διατροφή σου, άρα και για την υγεία σου, αλλά θα ξοδέψεις για μια ηλεκτρική συσκευή που πιστεύεις ότι θα σε κάνει να φανείς πλουσιότερος.

Στην Ινδία που το εισόδημα είναι χαμηλό, οι ερευνητές βρήκαν ότι ξοδεύουν το 50% των εσόδων τους για τις θρησκευτικές γιορτές, ενώ αμελούν την διατροφή τους, ενώ στο Μαροκό, βρήκαν ότι όλοι οι αγρότες αγόρασαν καλωδιακή τηλεόραση και τρέφονταν μόνο με ψωμί και τσάι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΟΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΑΙΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣΝ ΠΟΥ ΔΙΑΓΟΥΝ ΒΙΟΝ ΧΛΙΔΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΛΛΑΣ………ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΧΕΡΙΩΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ 20.000 ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ……….ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ …………ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ …………….ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΛΕΙ 2 ΓΕΝΕΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ……………ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ……………ΤΕΛΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝ ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΙΦΟΝ…………ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΨΑΡΟΚΟΣΤΟΥΛΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

  2. Αυτό δεν είναι ο “ιός της φτώχειας”, αλλά η σύνεση. Κατά την παροιμίαν, καθένας πρέπει πάντα να ξοδεύει καί να “απλώνεται” ως εκεί που μπορεί. Αυτό πιστεύω καί εγώ.-

Comments are closed.