Κι όμως έξι γυναίκες έχουν υποχρέωση να εμφανίζονται με σορτσάκι στο αυστηρό Κατάρ – Διαβάστε ποιες είναι…

Κοινοποίηση:
ΒΔΒΡ

Στο Κατάρ οι ενδυματολογικοί κανόνες για τις γυναίκες είναι αυστηρότατοι. Απαγορεύεται να αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους και είναι υποχρεωμένες να διαλέξουν μεταξύ μακριάς φούστας και αντίστοιχου με μήκος παντελονιού, πάντα άνετου, χωρίς να διαγράφει τις καμπύλες.

Όμως έξι γυναίκες θα εμφανίζονται όχι μόνο στο Κατάρ, αλλά και ενώπιον δισεκατομμυρίων τηλεθεατών, υποχρεωτικά με… σορτσάκι!

Δεν είναι άλλες από τις τρεις διαιτητίνες της διοργάνωσης και τις αντίστοιχες βοηθούς τους. Για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου θα υπάρχει… άρωμα γυναίκας στη διαιτησία.

Ας τις γνωρίσουμε.

Η πιο γνωστή, διάσημη θα λέγαμε είναι η Στεφανί Φραπάρ από τη Γαλλία. Στα 38 της χρόνια έχει αρκετές πρωτιές. Πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» στο γαλλικό πρωτάθλημα, πρώτη σε τελικό Κυπέλλου στη χώρα της και πρώτη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι επαγγελματίας διαιτητής και πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι η πρώτη που θα διευθύνει αγώνα στη διοργάνωση.

Η Γιασίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία στα 36 χρόνια της έχει ανάλογες επιδόσεις στη χώρα της και σε διοργανώσεις της Ασίας τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και συλλόγων. Μπορεί να έχει μόνο 39 επίσημες διαιτησίες, αλλά όλες ήταν σε διοργανώσεις πρώτης γραμμής.

Η πιο άγνωστη είναι η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα. Στα 33 χρόνια της έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στο Κόπα Άφρικα (Ζιμπάμπουε – Γουινέα) και πλήθος αγώνων σε επίπεδο γυναικών.

Μαζί τους βρισκονται και τρεις βοηθοί.

Η 38χρονη Βραζιλιάνα Νέουζα Μπακ έμαθε την κλήση της στο Μουντιάλ από το twitter όταν η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε την προεπιλογή. Άνοιξε το έγγραφο και διάβασε το όνομά της. Όπως η ίδια λέει για είκοσι λεπτά πανηγύριζε!

Η επίσης 38χρονη Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα από το Μεξικό ξεκίνησε τη διαιτησία τυχαία. Εργαζόταν σε καφέ κοντά σε αθλητική εγκατάσταση. Απουσίασε μια μέρα ένας βοηθός διαιτητή και της πρότειναν να αναλάβει αυτή το ρόλο του. Τα πήγε καλά, πληρώθηκε κιόλας και… κόλλησε το μικρόβιο. Στην πατρίδα της συμμετέχει σε αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων και είναι πλέον επαγγελματίας.

Η Αμερικανίδα Κάθριν Ντέσμπι, 34 χρόνων, είναι χημικός. Ήταν βοηθός καθηγητή σε πανεπιστήμιο, σαλλά όταν επιλέχτηκε για το τελευταίο Μουντιάλ γυναικών στη Γαλλία παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στη διαιτητσία. Σήμερα είναι επαγγελματίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και γιατί γίνεται αυτό το πράγμα στο Καταρ χωρις γυναίκες στις εξέδρες, μη εκείνο μη το άλλο μην την φιλήσεις μην την αγγαλιασης μη μη μη ρε οξω ρέει

Comments are closed.