Κι άλλη καταγγελία για το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων: «Πήγα με μώλωπες, άγρια χτυπημένη και μου είπαν καλύτερα να φύγω»

Κοινοποίηση:
SDVSDVSDVV

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παραμένει «μουδιασμένη» από την γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μία νέα καταγγελία έρχεται στο «φως», μαρτυρώντας την αμέλεια των Αρχών προς τα θύματα κακοποίησης.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή μία γυναίκα, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της. Η ίδια περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. «Πριν από δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα», περιέγραψε και συνέχισε:

«Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ».

Η γυναίκα έκανε σαφές πως το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. «Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν», κατέληξε.

«Έχει τύχει να οργανώσω τη φυγάδευση γυναίκας από την επαρχία»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, περιέγραψε ένα περιστατικό, κατά το οποίο η ίδια χρειάστηκε να φυγαδεύσει μία πελάτισσά της.

«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως ”κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά”. Έχει τύχει να οργανώσω τη φυγάδευση γυναίκας από την επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι», ανέφερε η δικηγόρος.

twitter sharing button
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ …ΑΛΛΟΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ….

  2. Ο αστυνομικος της γειτονιάς κάποτε… Γύριζε παντού κ έβλεπε τον φωναζες κ ερχοταν ν σε βοηθησει. Η αστυνομία ν ξαναγίνει αστυνομία ν φοβουντε οι εγκληματιες κλεφτες κλπ

    1. Δεν είναι καινούργιο αυτό φίλε μου, όμως όταν αφήνεις ένα πρόβλημα που είναι μικρό στην αρχή αλλά ορατό, μετά τι περιμένεις να γίνει, θα γίνει τεράστιο. Κι αυτό αφορά όλα τα ζητήματα που για πολλούς λόγους εμείς όλοι δεν αντιδράμε όπως θα έπρεπε. Πληρώνουμε την απάθεια μας στην απροκάλυπτη πλέον αλητεία. Σήμερα συμβαίνει σε σένα το απίστευτο και τραγικό, αύριο σε μένα μεθαύριο στον άνθρωπο δίπλα μας, ποια η διαφορά; Καμία. Αν το εμπεδώσουμε καλά ίσως γλυτώσουμε κάποιους ανθρώπους μας και ίσως φτιάξουμε καλύτερα και το βίο όλων μας. Κάθε αποτυχημένος δόλιος ή ηλίθιος να φεύγει με κλωτσιές και να μην ξαναπατάει. Γιατί τα λαμόγια αυτά που σερβίρονται ως πρόοδος-κανονικότητα-σταθερότητα και ένα κάρο άλλες κορώνες, τα περισσότερα βρίσκονται στη σκηνή χρόνια τώρα. Είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια μας, αλλά εμείς εκεί τρία πουλάκια.

Comments are closed.