Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Στο πλευρό του συζύγου της η αιματοβαμμένη βασίλισσα – Τελείωσαν οι πένθιμες εκδηλώσεις

Κοινοποίηση:
σωσδδσ

Μόνο οι Βρετανοί θα μπορούσαν να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο έναν ηγέτη. Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου, η Βασίλισσα Ελισάβετ, τιμήθηκε με δυο κηδείες, μια στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα ακολουθήσει άλλη μια στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Η σορός της Βασίλισσας πέρασε στις 17:55 ακριβώς την πύλη του Κάστρου του Γουίνδσορ καλύπτοντας μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων. Εκείνη την στιγμή ρίχτηκε ένας κανονιοβολισμός και χτύπησε μια φορά η καμπάνα που σημαίνει ότι η Μονάρχης επέστρεψε στο σπίτι της. Εκεί, την περίμεναν ακόμα και τα δυο αγαπημένα της σκυλιά τα κόργκι.

Την σορό της Βασίλισσας υποδέχτηκαν και πάλι τα παιδιά της και τα εγγόνια της και την συνόδευσαν στο παρεκλήσσι του Αγίου Γεωργίου εκεί όπου θα γίνει η δεύτερη τελετή και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον αγαπημένο της Φίλιππο. Εκεί, απήυθυναν ύστατο στρατιωτικό χαιρετισμό αξιωματικοί από όλα τα σώματα.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τελετής, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο της Βασίλισσας, το αυτοκρατορικό στέμμα, το σκήπτρο και την χρυσή σφαίρα της Αντιόχειας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος στην συνέχεια απέτισε φόρο τιμής στην Βασίλισσα τοποθετώντας στο φέρετρο της μητέρας της την σημαία της και για τελευταία φορά ακούστηκαν όλοι οι τίτλοι της Ελισάβετ. Τέλος, το φέρετρο βυθίστηκε στα έγκατα του παρεκλησσίου του Αγίου Γεωργίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κανένας και σε κανένα κανάλι δεν θυμήθηκε χθες τις δολοφονίες που διέταξε σε βάρος της Κύπρου και των Κυπρίων αγωνιστών. Απάνθρωπα βασανιστήρια, κρεμάλες κ.ά, σε παιδάκια 17-22 χρόων. Αυτή η δολοφόνος έζησε 96 χρόνια. Σκατάδες δημοσιογραφίσκοι.

  2. Κηδεύτηκε η μπαμπόγρια; Εκεί που είναι μαύρα σκοτάδια. Δεν βλέπει τίποτα από τον απάνω κόσμο.

  3. Στέφανε, κάνε αφιέρωμα στα δουλικά κανάλια, site και εφημερίδες που γλύφουν την κοπριά αυτή όλη μέρα με αμέτρητα αφιερώματα. ΕΜΕΤΟΣ!

Comments are closed.