Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ» το μήνυμα του «112» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
kefalonia_fotia2

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Κεφαλονιά καθώς η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι περιοχές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες.

Πριν λίγο μάλιστα, η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω «112» προς όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός, για να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το SMS χαρακτήρισε σαν εξαιρετικά επείγουσα την κατάσταση στην Κεφαλονιά.

 

Η φωτιά κατευθύνεται στα νότια, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισήγηση για προληπτική εκκένωση κι άλλων οικισμών, εκτός από το Καπανδρίτι και την Αγία Ειρήνη. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι,  Πάστρας και της περιοχής Κολαίτη, μετά από απόφαση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, για την προστασία των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις, αφού τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν με το που έπεσε το σκοτάδι. Πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα έντονοι, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό.
Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αποπνικτικοί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Η εικόνα που μας έστειλε αναγνώστης έξω από το σπίτι του

IMG-1746f525f96df1ff0f9cace0a3c48a18-V

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.