Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Κοινοποίηση:
AP24114743827451

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απαντώντας στους ισχυρισμούς του, ότι η κριτική στις πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης είναι αντισημιτική.

Συγκεκριμένα, με δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Μπέρνι Σάντερς απευθυνόμενος προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όχι, κ. Νετανιάχου. Δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Χαμάς να επισημαίνεις ότι σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες η εξτρεμιστική κυβέρνησή σου έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000 – το εβδομήντα τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά». 

Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι «Ο αντισημιτισμός είναι μια άθλια και αηδιαστική μορφή φανατισμού που έχει προκαλέσει ανείπωτη ζημιά σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους» και παρακάλεσε τον Νετανιάχου να μην προσβάλει «τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού προσπαθώντας να μας αποσπάσετε την προσοχή από τις ανήθικες και παράνομες πολεμικές πολιτικές της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής κυβέρνησής σας». Μάλιστα, τον κάλεσε να μην χρησιμοποιεί τον αντισημιτισμό για να «αποσπάσετε την προσοχή από το ποινικό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζετε στα ισραηλινά δικαστήρια».

«Δεν είναι αντισημιτικό να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις πράξεις σας» κατέληξε ο Μπέρνι Σάντερς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Όχι, κ. Νετανιάχου. Δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Χαμάς να επισημάνουμε ότι σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες η εξτρεμιστική κυβέρνησή σας έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000 – το εβδομήντα τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Δεν είναι αντισημιτικό να επισημάνουμε ότι οι βομβαρδισμοί σας έχουν καταστρέψει πλήρως περισσότερες από 221.000 κατοικίες στη Γάζα, αφήνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άστεγους – σχεδόν το μισό πληθυσμό.

Δεν είναι αντισημιτικό να επισημάνετε ότι η κυβέρνησή σας έχει εξαφανίσει τις αστικές υποδομές της Γάζας – ηλεκτρισμό, νερό και αποχέτευση.

Δεν είναι αντισημιτικό να συνειδητοποιήσετε ότι η κυβέρνησή σας έχει εκμηδενίσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας, θέτοντας εκτός λειτουργίας 26 νοσοκομεία και σκοτώνοντας περισσότερους από 400 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν είναι αντισημιτικό να καταδικάζουμε την καταστροφή από την κυβέρνησή σας και των 12 πανεπιστημίων της Γάζας και 56 σχολείων της, ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν υποστεί ζημιές, αφήνοντας 625.000 μαθητές χωρίς εκπαίδευση.

Δεν είναι αντισημιτικό να συμφωνούμε με σχεδόν όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις λέγοντας ότι η κυβέρνησή σας, κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας, έχει αδικαιολόγητα εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια που έρχεται στη Γάζα, δημιουργώντας τις συνθήκες στις οποίες εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν υποσιτισμό και λιμό.

κ. Νετανιάχου. Ο αντισημιτισμός είναι μια άθλια και αηδιαστική μορφή φανατισμού που έχει προκαλέσει ανείπωτη ζημιά σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά, σας παρακαλώ, μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού προσπαθώντας να μας αποσπάσετε την προσοχή από τις ανήθικες και παράνομες πολεμικές πολιτικές της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής κυβέρνησής σας. Μην χρησιμοποιείτε τον αντισημιτισμό για να αποσπάσετε την προσοχή από το ποινικό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζετε στα ισραηλινά δικαστήρια. Δεν είναι αντισημιτικό να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις πράξεις σας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response