Καταπέλτης το βούλευμα για τη 19χρονη βρεφοκτόνο της Πετρούπολης – Είχε αποφασίσει να πνίξει το παιδί της

Κοινοποίηση:
σηρηρη5-χχψ

Ολόκληρο το πανελλήνιο είχε παγώσει, περίπου ενάμιση χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ένα βρέφος είχε βρεθεί νεκρό, μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, με τη 19χρονη μητέρα του βρέφους να ομολογεί τον φόνο, και στη συνέχεια η μητέρα της να παραδέχεται πως εκείνη πέταξε το παιδί στα σκουπίδια. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και είναι καταπέλτης για τη γιαγιά και τη μητέρα του άτυχου βρέφους.

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι και οι δύο κατηγορούμενες μητέρα και κόρη τέλεσαν την πράξη ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Όλα τα ευρήματα δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία στο ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε με πρόθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και μάλιστα τα στοιχεία καταδεικνύουν επαναλαμβανόμενες προσπάθειες θανάτωσής του με περιτύλιξή του λαιμού με τον ομφάλιο λώρο, με περίσφιγξη του λαιμού με σκοινί, και με το κλείσιμο του στόματος με χαρτί. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα τυχαίου βρεφικού θανάτου η ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η 19χρονη είχε αποφασίσει από πριν να σκοτώσει το παιδί της, από τη στιγμή που κατάλαβε ότι είναι έγκυος. Είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι της, καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν πήγε σε γιατρό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρακολουθούσε στο Internet βίντεο με τοκετούς -αλλά αυτό το έκανε μόνο για να προστατέψει τον εαυτό της -και ακολούθησε τις οδηγίες μόνο στον βαθμό που προστατεύουν τον εαυτό της και εξυπηρετούσαν τον εγκληματικό της σχεδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κόβει τον ομφάλιο λώρο από τον πλακούντα δεν τον κόβει από το σώμα του βρέφους για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσο πνιγμού.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και στην εφηβεία της είχε καταλήξει σε τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης.

Ο συνήγορος της 19χρονης, Σπύρος Δημητρίου σε δήλωσή, αναφέρει: «Η 19χρονη κατηγορούμενη αναμένει εξιλεωτικά το δικαστήριο για να δηλώσει ένοχη. Ένοχη όμως για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία καθώς την ώρα του εγκλήματος τελούσε σε ισχυρή διατάραξη των πνευματικών της λειτουργιών λόγω του τοκετού.
Παραμένει ελεύθερη μέχρι τη δίκη ενώ ολοκλήρωσε το ειδικό πρόγραμμα ψυχιατρικής υποστήριξης που της είχε θέσει ώρα όρο ο ανακριτής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ούτε αυτές που σας γεννάνε σας θέλουν αλβαναρια… γλιτώσαμε από έναν μελλοντικό ληστή , έμπορο ναρκωτικών , κακοποιό μαφιόζο με Καλασνικοφ στα χέρια….

  2. Μουφα ψυχιατρικες βεβαιωσεις για να τη βγαζουν λαδι κατι μπασταρδια σαν και του λογου της. Πουτσα και ξυλο μεχρι να σβησει η βρωμα μαζι και οσοι ψευδως την υποστηριζουν ( γιατρουδακια κ δικηγορακια του πουτσου)

Comments are closed.