“Καταπέλτης” ο καθηγητής Πουλάς για τον εμβολιασμό παιδιών: “Είναι επιεικώς απαράδεκτο”

Κοινοποίηση:
koronoios-emvolio-efivos-1

«Ζούμε την εποχή της παραδοξότητας και θα συνεχίσουμε να τη ζούμε» υποστήριξε μιλώντας στον Focus FM ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς.

“Υπάρχει μία πανδημία που δε μοιάζει να υποχωρεί, αλλά μοιάζει να αλλάζει ανά περιόδους. Νέα στελέχη εμφανίζονται ξαφνικά, απότομα, φυσικά;” αναρωτήθηκε.

“Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει το συνάνθρωπο με φάρμακα τα οποία βοηθούν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καταπολεμούν μέρος του ιικού φορτίου, Όλοι ενδιαφέρονται για ένα μόνο πράγμα. Να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, ανεξαρτήτου ηλικίας για να σωθεί. Κι ας ξέρουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν την πανδημία”, είπε.

“Υπάρχουν συνδυασμοί φαρμάκων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό βιταμίνες συμπληρώματα, άλλες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί αλλά και εδώ υπάρχει μία παγκόσμια προσπάθεια αυτές όλες οι προτάσεις να αποσιωπηθούν και να κατηγορηθούν. Για να φανεί η μία και μόνη λύση του προβλήματος, ο μαζικός εμβολιασμός.

Προφανώς έχουμε πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν, τα γνωρίζει ο πληθυσμός . Αυτά που περιγράφουμε τα γνωρίζουν και οι επιστήμονες των επιτροπών. Και προσέξτε το παράδοξο, ενώ τα γνωρίζουν, στην Ελλάδα δεν τα λένε, αλλά σε  δημοσιεύσεις τους σε περιοδικά του εξωτερικού λένε ότι στη χώρα, αυτοί που μας κατευθύνουν, κάνουν λάθη”, σημείωσε.

“Το ότι γνωρίζουν για τα φάρμακα και το αποκρύπτουν, είναι εγκληματικό, αλλά οι υπηρεσίες των υπουργείων που παίρνουν οδηγίες από την πολιτεία και τις επιτροπές, αυτά τα αποσύρουν, τα εξαφανίζουν από την αγορά. Απαγορεύουν την πρόσβαση του πληθυσμού σε αυτά, άρα και να το συζητήσουμε τι νόημα έχει; Δεν μπορεί να τα βρει ο κόσμος για παράδειγμα η ιβερμεκτίνη σε πάρα πολλές χώρες χρησιμοποιείται, εδώ την έχουν αποκλείσει”, ανέφερε.

Ο κύριος Πουλάς χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας (lock down, διαχωρισμός  εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων) λύσεις που έχουν κριθεί και έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς.

“Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα όσον αφορά την επικινδυνότητα του ιού, η παγκόσμια γνώση δείχνει πια ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν άνετα την καθημερινότητά τους, παίρνοντας κάποια μέτρα προφύλαξης. Και αν τυχόν κολλήσουν αυτή τη, λίγο πιο βαριά γρίπη από τις άλλες, ότι υπάρχουν τα όπλα στην επιστήμη να την καταπολεμήσει” συμπλήρωσε.

“Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε για τη βαρύτητα ούτε για τη μεταδοτικότητα ούτε για τίποτα που αφορά αυτό το νέο στέλεχος που έχει εμφανιστεί εδώ και κάποιες λίγες εβδομάδες. Είναι ένα στέλεχος που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν προκαλεί βαριά νόσο αν και μπορεί να κολλάει περισσότερο. Προφανώς θα επικρατήσει, σε ένα δύο μήνες θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος”, υπογράμμισε.

Αναφορικά για το εάν υπάρχει περίπτωση αυτό το νέο στέλεχος να εξελιχθεί σε κάτι επικίνδυνο, ο κος Πουλάς δήλωσε: “Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι ο τρόπος εμφάνισης του, δείχνει ότι το πιο επικίνδυνο ή το πιο ακίνδυνο δεν το δίνει ο ιός ο ίδιος, το δίνουν οι άνθρωποι. Και δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους μεταξύ ημών, αναφέρομαι σε ανθρώπους που επεξεργάζονται σχέδια όπως τα σχέδια της Γουχαν για την κατασκευή ιών. Όλες οι ενδείξεις στη βιβλιογραφία δείχνουν ότι η Όμικρον δεν είναι φυσική εξέλιξη του ιού”.

“Τώρα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο εμβόλιο το οποίο θα μας το παρουσιάσουν πολύ σύντομα, χωρίς να προχωρήσουν σε μελέτες. Θα ισχυριστούν ότι οι προηγούμενες μελέτες το καλύπτουν και θα επιχειρήσουν με, υποχρεωτικότητας όρους, να το επιβάλλουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Και μετά θα αποφασίσουν να φτιάξουν ένα άλλο εμβόλιο και πάει
λέγοντας”υποστήριξε ο κος Πουλάς.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, παρά να προσπαθούμε να το εξηγούμε στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό καθημερινά οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους παγκόσμια, ώστε να αφυπνιστούν να  κατανοήσουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, γιατί μην ξεχνάτε ότι τα μέσα όλα είναι χρησιμοποιούμενα πλέον και καθοδηγούμενα δεν αποκαλύπτουν αυτά όλα τα οποία συζητάμε Άρα είναι δύσκολη δουλειά μας”.

Για την πολυσυζητημένη μελέτη των Τσιόδρα – Λύτρα ο καθηγητής Βιοχημείας, σχολίασε: “Προφανώς είναι γνωστή στους επιστήμονες έχουν πρόσβαση όλοι και μπορούν να τη διαβάσουν είναι μία Μελέτη η οποία έχει περάσει κρίση από άλλους επιστήμονες Άρα είναι αξιόπιστη. Το πρόβλημα που προκύπτει κατά τη γνώμη μου είναι ότι παρατηρούμε μία διγλωσσία από
αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να χειρίζονται την Πανδημία. Η πολιτεία εδώ και δύο χρόνια έχει εμπράκτως δείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτούς που χειρίζονται την πανδημία, όλα πάνε καλά, παρά τους χιλιάδες θανάτους και τους ανθρώπους που στοιβάζονται στα νοσοκομεία. Το σύστημα είναι γκρεμισμένο, τίποτα δεν λειτουργεί κανονικά, παρόλο που δαπανούμε
πολλά χρήματα για άλλα πράγματα και δεν φτιάχνουμε ΜΕΘ να βάλουμε τους ανθρώπους μέσα ή τις αδειάζουμε λόγω αναστολών στους εργαζόμενους. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πολιτικό πρόβλημα, αλλά και ποιον απασχολεί;”

Ολοκληρώνοντας ο καθηγητής Βιοχημείας χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των παιδιών, «επιεικώς απαράδεκτο». “Η Διεθνής βιβλιογραφία λέει ότι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες ακόμα και αν κολλήσουν οποιοδήποτε από τα στελέχη, αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους συνεπώς το να επιχειρήσεις να εμβολιαστούν με σκεύασμα το οποίο δεν έχει μελετηθεί
επαρκώς, νομίζω ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Σε λίγο θα δώσει και σοκολατιά λίλα πάουσε στα παιδιάκια

  2. Γιατί λυσσάει ό γουρλομάτης γιά τούς εμβολισμούς;Είναι μεγάλες οί μίζες τού Εβραίου τού Μπουρλά.
    Ο γκαβός καί όλοι ανεξαιρέτως οί κομπογιαννίτες τού είναι αδρά δωροδοκημένοι από τόν Μπουρλά.Από τά φτηνά φάρμακα δέν βγαίνει παχιά μίζα καί ό γουρλομάτης ειναι γνωστός γιά τήν απληστία του.RT. 17 Δεκεμβρίου 2021.Η νέα μετάλλαξη Ομικρον στήν Νότιο Αφρικη.Οί εισαγωγές στά νοσοκομεία τήν Νοτίου Αφρικής παρά τό νέο κύμα τής μετάλλαξης Ομικρον μειώθηκαν σημαντικά.Μόνο 1,7% τών ασθενών μέ τήν μετάλλαξη Ομικρον,ενώ μέ τήν μετάλλαξη Δέλτα είχαμε πάνω από 19% εισαγωγές.Οί ασθενείς μέ Ομικρον έχουν πολύ πιό ήπια συμτώματα.
    Γάννης Λάκων

Comments are closed.