Καταλύθηκε το κράτος: Ο κορωνοϊός κάνει clubbing σε Άστρος και Μύκονο!

Κοινοποίηση:
ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΣ

Οι υπουργοί του Μητσοτάκη στην Αρκαδία οφείλουν εξηγήσεις

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών προκαλεί εύλογα η αρρυθμία και ο ρόλος της Πολιτείας μπροστά στην απειλή νέου κύματος κορωνοϊού. Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ δείχνουν ότι τελικά στην Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, ισχύουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά.
Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δείχνει ανίκανη να διαφυλάξει την ισονομία και την ισότητα.

Ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται να επιτρέπει την καταστρατήγηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και υγείας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ακόμα και αυτή η ίδια η πανδημία και το πλαίσιο αντιμετώπισής της γίνεται αντικείμενο κομματικής αξιοποίησης ή πολιτικής διαπραγμάτευσης…
Υπουργοί και Κυβερνητικά στελέχη περιοδεύουν στην επαρχία χωρίς να εντοπίζουν τους κινδύνους αυτής της κατάστασης, εκφράζοντας μόνον ευχολόγια και δίνοντας συγχαρητήρια στους λειτουργούς της Υγείας… για την υπέρβαση τους.

Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης πλήττεται βαθύτατα από αυτή την υποκριτική στάση στελεχών της και η κοινωνία αναρωτιέται αν τελικά σε αυτή την χώρα ελέγχονται οι ελέγχοντες.
Μύκονος και Άστρος είναι δύο περιοχές που τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για την πανδημία δεν ισχύουν. Η ασφάλεια του πληθυσμού και η υγεία των πολιτών εξισώνεται με κάποια πρόστιμα ή με την κατάθεση κάποιων μηνύσεων.

Η Πελοπόννησος είναι Περιφέρεια που μετρά περίπου 200 κρούσματα covid-19 και νεκρούς. Είναι η Περιφέρεια που δεν έχει Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 ενώ έχει μια δομή – βόμβα στο Κρανίδι. Εσχάτως διαπιστώνεται ότι είναι και η Περιφέρεια στην οποία ο υφυπουργός Υγείας μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στην κατάργηση των πρωτοκόλλων για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην ίδια την πόλη του.
Εικόνες που προκαλούν καταγράφηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Άστρος Κυνουρίας σε επιχείρηση που υποδέχθηκε επί τρεις νύκτες πάνω από 1000 συνολικά θαμώνες, χωρίς να τηρούνται μέτρα, χωρίς να υφίστανται λεπτομερείς έλεγχοι και χωρίς να προστατεύεται η υγεία των πολιτών. Την ίδια στιγμή αυτή η υγειονομική ραθυμία και πολιτική πρόκληση στο Αστρος Κυνουρίας προβληματίζει τους επαγγελματίες ανά την Πελοπόννησο και την Ελλάδα που αναρωτιούνται αν τελικά υπάρχει κάποιος να ελέγξει αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν και να προασπίζουν τους πολίτες. «Δεν μπορεί να ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στις ιδιαίτερες πατρίδες των υπουργών… λένε οι πολίτες.

Λειτουργώντας ως Club, επιχείρηση της οποίας ο επιχειρηματίας φαίνεται να διατηρεί άριστες και στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να υπολογίσει τους περιορισμούς, απολαμβάνοντας προφανώς την ανοχή των τοπικών αρχών, ενώπιον μιας αιφνιδιασμένης (!) Αστυνομίας, προσκάλεσε σε νύκτες κεφιού και διασκέδασης εκατοντάδες νέους και νέες, τινάζοντας στον αέρα όχι μόνον αυτή καθ’ αυτή την υγειονομική τακτική του Υπουργείου υγείας και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και την κοινωνική αντίληψη και συνείδηση για τον περιορισμό, την συμμόρφωση και την συμμετοχή του πολίτη στην προσπάθεια εν μέσω πανδημίας. Με λίγα λόγια η πολυδάπανη καμπάνια της Κυβέρνησης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, στις κοινωνίες όπως αυτές του Άστρους, της Μυκόνου, του Κρανιδιού, κ.α. τινάζεται στον αέρα…

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι το γεγονός αυτό, με το οποίο ασχολήθηκαν και κεντρικά ΜΜΕ δημοσιεύοντας και χαρακτηριστικές φωτογραφίες, έλαβε χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη! Του Κυβερνητικού στελέχους που έβγαινε τηλεοπτικά – και ίσως ξαναβγεί – στο πλευρό των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά για να εκφράσει την Κυβερνητική Πολιτική. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η ανοχή και η άνεση με την οποία εξελίχθηκε το γεγονός για 3 νύκτες στο Αστρος Κυνουρίας οφείλεται σε «πολιτικές φιλίες» και στην «γαλάζια κομματική συναδελφικότητα». Δηλαδή την ώρα που το κράτος και η κοινωνία πασχίζουν να διατηρήσουν τις σκληρές συνθήκες που επιβάλει η ανάσχεση του κορωνοϊού, στο Άστρος Κυνουρίας, κάτω από την μύτη του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, καταλύονται τα πάντα, με την «άδειά» του.

Οι πολίτες λοιπόν αναρωτιούνται:
Ο Δήμος τι κάνει;
Η Αστυνομία πως ελέγχει;
Ο υφυπουργός πως το επιτρέπει;
Ο πολιτικός κόσμος της Αρκαδίας τι ρόλο παίζει;
Ποιος και γιατί είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών;
Ποιος επιτρέπει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά;
Ποιος ελέγχει τους πολίτες που καταλύουν τα μέτρα και ποιος ελέγχει τους ελεγκτές των πολιτών;

Βαθύτατα εκτεθειμένος ο κρατικός μηχανισμός ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι το μπάχαλο έχει κομματικό υπόβαθρο και «πελατειακές πολιτικές» απολήξεις.
Ιδιαίτερα οι βουλευτές – υπουργοί της Κυβέρνησης από την Αρκαδία κ.κ. Κοντοζαμάνης και Βλάσσης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες για όσα συμβαίνουν.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ελέγχονται αμείλικτα μικρές ενορίες, καφενεδάκια χωριών, μαγαζάκια της γειτονιάς, να λειτουργούν θηριώδη club’s όπου οι νέοι, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μέτρα και χωρίς κανόνες σπάζουν το μέτωπο ανάσχεσης του κορωνοϊού που με τεράστιες θυσίες και κόστος κρατά όρθιο η ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν όταν η ύφεση έχει κτυπήσει κατάκαρδα την ελληνική αγορά, η Μύκονος και το Άστρος να απολαμβάνουν «προνόμια» ελέω «πολιτικών συγγενών και συναδέλφων».

Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ακόμα και από τον Προϊστάμενο υπουργό κ. Κικίλια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με βάση τις υποθέσεις και το θεωρητικό μοντέλο των «ειδικών»-«θεών» έπρεπε ως τώρα στην Ελλάδα να έχουμε χιλιάδες νεκρούς από COVID-19,αφού εδώ και ένα μήνα και ο ιός υπάρχει και συνωστισμοί παντού υπάρχουν. Όμως το «επιστημονικό μοντέλο» των προβλεπόμενων θανάτων δεν επαληθεύεται.

Comments are closed.