Καταγγελίες από ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΑΒ: Ταρίφες έως 90 ευρώ και ιδιωτικά ασθενοφόρα στα δημόσια νοσοκομεία!

Κοινοποίηση:
4

Σε ιδιωτικοποίηση ακόμα και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ προχωρά το υπουργείο Υγείας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κυβερνητικό  κρεσέντο ξεπουλήματος των πάντων, ακόμα και των αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Όπως καταγγέλλει ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΑΒ, αιφνιδίως η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ανάρτησε στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ την απόφαση της 1ης ΥΠΕ με θέμα “Υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης Υ.Πε., διάρκειας έως και 15/05/2022 με δυνατότητα παράτασης.” με ισχύει από 28/04/2002/

Το έγγραφο αυτό είναι ενάντια στην φιλοσοφία λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του Οργανισμού του και των αγώνων των εργαζομένων του, που εδώ και 35 χρόνια υπερασπίστηκαν τις αξίες του μέσα από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Καθιερώνει τιμοκατάλογο όπου χρεώνει όλες τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως εξιτήρια ή επανεξετάσεις ενώ τη “δουλειά” την παίρνει η εταιρεία Europ Asistance Service με πέντε ασθενοφόρα που κατανέμονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός (2), Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ (2) και Ιπποκράτειο (1).

Είναι προφανές ότι το υγειονομικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα απαιτήσουν την απόσυρση και ακύρωση της απόφασης αυτής από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

1

2

3

Οργισμένη αντίδραση Πολάκη

Οργισμένη είναι η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που καλεί τον Θ. Πλεύρη να πάρει πίσω αυτή την απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΠΑ!ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ?ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΕΣΤΕ?ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?ΣΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΕΤΣΙ?

Comments are closed.