Καταγγελία για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: “Μας ζητάνε να κάνουμε έξι μαθήματα που έχουμε ήδη διδαχθεί. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;”

Κοινοποίηση:
COVID-19, Vaccination for people aged over 85 years old at a Health Center in Athens on , January 20, 2021/COVID-19, Εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών στο Κεντρο Υγείας στα Καμίνια, στην Αθήνα, στις 20 Ιανουαρίου 2021

Αναγνώστρια, φοιτήτρια της Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταγγέλει τον τρόπο λειτουργίας και το γεγονός ότι ζητούν από τους φοιτητές να κάνουν και να δώσουν εξετάσεις σε έξι μαθήματα που έχουν ήδη διδαχθεί.

“Καταθέτω την καταγγελία – κραυγή απόγνωσης, εκ μέρους σύσσωμης της φοιτητικής κοινότητας της σχολής Νοσηλευτικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είμαστε η μοναδική σχολή πανελλαδικώς που μας ζητούν 11 μαθήματα εξομοίωσης για να λάβουμε το πτυχίο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκ των οποίων 6 τα έχουμε ήδη διδαχθεί.

Καλούμεθα λοιπόν, έπειτα απο 4 ολόκληρα χρόνια εξαντλητικού διαβάσματος και με βάση εισαγωγής στη σχολή μας, μεγαλύτερη απο αυτήν της νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να θυσιάσουμε έναν ολόκληρο χρόνο επιπλέον, για να ξανά διδαχθούμε τα ίδια μαθήματα, προκειμένου στην πλάτη μας να εξυπηρετηθούν κάθε είδους συμφέροντα.

Διερωτώμεθα λοιπόν, γιατί όλες οι υπόλοιπες σχολές νοσηλευτικής πανελλαδικώς έχουν τα μισά μαθήματα απο εμάς στο πρόγραμμα εξομοίωσης; Γιατί πρέπει να ξανά διδαχθούμε και μάλιστα κάποια μαθήματα απ’ τους ίδιους κιόλας διδάσκοντες που τα διδαχθήκαμε ήδη; Μήπως κάποιοι στήνουν την ακαδημαϊκή καριέρα τους στις πλάτες μας; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Γιατί συμβαίνει αυτό μόνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Ζητάμε δικαίωση για αυτή την κατάφωρη αδικία που συμβαίνει εις βάρος μας. Να ανακαλέσουν άμεσα για τα 6 μαθήματα που έχουμε ήδη διδαχθεί”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.