Καταγγελία αναγνώστη: Kατεδαφίζουν αυθαίρετα παλαιό καμπαναριό στην Αυλίδα!

Κοινοποίηση:
att.0VFDEqJGnJIgqqhZWtMn7wWqXTd3dbQWIEus3x2Kc7I

Δείτε τι καταγγέλλει αναγνώστης μας:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω-καταγγείλω για την αυθαίρετη κατεδάφιση χωρίς καμία έκθεση στατικότητας ή λήψης δείγματος σκυροδέματος που να πιστοποιεί την επικινδυνότητα και την κατεδάφιση παλαιού καμπαναριού του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Παραλία Αυλίδος.

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην παραλία Αυλίδος κτίστηκε το 1928 περίπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Το 1960 ο πατέρας μου Χατζηστάμου Πέτρος του Αγγελή ανέλαβε να ανεγείρει το καμπαναριό της εκκλησίας έναντι αμοιβής κριθάρι και σίτου (σχετικό παραστατικό).

Το 2009 και χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα στο παλαιό καμπαναριό, παρά μόνο έχριζε συντήρησης η οποία και δεν έγινε ποτέ από τους υπευθύνους της εκκλησίας και των επιτρόπων (γιατί είχαν άλλα στο νου τους προφανώς), κατατέθηκαν σχέδια για ανέγερση νέου καμπαναριού στην απέναντι μεριά της εκκλησίας.

Εγκρίθηκε προϋπολογισμός του έργου στις 60000€ (σχετικό έγγραφο). Παράλληλα το 2009 αποστέλλεται αίτημα κατεδάφισης του παλαιού καμπαναριού στην πολεοδομία Χαλκίδος,μαζί με τεχνική έκθεση αυτοψίας η οποία και δεν υπογράφεται από κανέναν μηχανικό….. Κρίνει όμως ότι υπάρχει θέμα στατικότητας και ότι χρήζει κατεδάφισης…

Όσον αφορά το νέο καμπαναριό για το οποίο σας προανέφερα το ποσό που αποταμιεύτηκε δεν έφθασε για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά χρειάστηκε να βγάλουν ακόμα και τις καμπάνες από το παλιό έτσι ώστε να τοποθετηθούν στο καινούργιο, και επιπλέον να γίνουν έρανοι χρόνων από την εκκλησία για να ολοκληρωθεί, θέμα το οποίο εγείρει ζητήματα στο κατά πόσο στοίχισε το έργο και που πήγαν τα χρήματα για ένα καμπαναριό το οποίο δεν κόστιζε ούτε 60000€.

Μετά από αίτηση μου στην πολεοδομία Χαλκίδος το 2013,για να μου προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα που να υποστηρίζουν την κατεδάφιση του παλαιού καμπαναριού λόγω στατικότητας όπως υποστήριξε η εκκλησία,έλαβα την σχετική απάντηση 2 χρόνια μετά το 2015 η οποία και μου προσκόμισε τα σχετικό έγγραφο αδειών για το νέο καμπαναριό και επιπλέον μου ανέφεραν ότι δεν βρέθηκε καμία τεχνική έκθεση επικινδυνότητας του παλαιού καμπαναριού και ότι δεν ήταν κιόλας απαραίτητο να υπάρχει…!!!

Δλδ κάποιοι αποφάσισαν χωρίς λόγο να κατεδαφιστεί ένα καμπαναριό το οποίο έχριζε μίας απλής συντήρησης και να ανεγερθεί στην θέση του ένα νέο το οποίο και στοίχισε 60000€ τα οποία δεν έφθασαν και πόσα ακόμα τα οποία δόθηκαν μετά από πάροδο ετών από την τσέπη των πιστών…

Στην συνέχεια όταν και πήρα τα έγγραφα στα χέρια μου απευθύνθηκα στην εκκλησία και στους επίτροπους για το όλο θέμα και οι οποίοι με ύφος που δεν αρμόζει σε μέλη επιτροπής μου είπαν σε αλαζονικό ύφος ότι το καμπαναριό θα γκρεμιστεί,τέλος!!!

Έτσι και εγώ κάλεσα εσάς,την τοπική έγκριτη εφημερίδα της Εύβοιας όπου και δημοσιοποιήσατε το θέμα με βάση την μαρτυρία μου και τα σχετικά έγγραφα τα οποία κατείχα.

Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισε ένας λυσσαλέος πόλεμος έτσι ώστε να κατεδαφιστεί πάση θυσία το παλαιό καμπαναριό.Έφθασαν στο σημείο να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο χωριό ότι είναι ετοιμόρροπο και έτσι το έντυσαν περιμετρικά με ένα πράσινο δίχτυ ασφαλείας έτσι ώστε να έχουν βάση τα λεγόμενα τους.

Έτσι όλη η υγρασία από την βροχή και τις καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν την κατάσταση του.παρόλα αυτά μετά και από ανεξάρτητο έλεγχο μηχανικού που έγινε, δεν αποδείχτηκε ότι το κτίσμα είχε και έχει θέμα στατικότητας και δεν χρίζει κατεδάφισης,παρά μόνο επισκευής και συντήρησης.(σοβατίσματα,ελαιοχρωματισμούς)

Και φθάσαμε στο σήμερα όπου και πριν από μία εβδομάδα περίπου ,βγήκε το δίχτυ και υψώθηκαν σκαλωσιές γύρω από το καμπαναριό γιατί μας είπαν ότι βγήκε σχετική απόφαση κατεδάφισης από την περιφέρεια με σχετικό κονδύλι εννοείται το οποίο δεν γνωρίζει κανένας το ποσό…Στις 16/05 απευθύνθηκα στην πολεοδομία Χαλκίδος όπου και με διαβεβαίωσε ότι 3 μελής επιτροπή έκρινε και αποφάσισε ότι είναι προς κατεδάφιση το καμπαναριό λόγω επικινδυνότητας και μάλιστα να γκρεμιστεί μέσα σε 3 ημέρες από την έκδοση της απόφασης!!!Μπράβο αμεσότητα..

Η απόφαση βγήκε τον Μάρτιο του 2024 χωρίς να επισημοποιηθεί από κανέναν και έτσι σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει περιθώριο ακύρωσης η αίτηση αναίρεσης της παράνομης αυτής απόφασης.

Η 3 μελής επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο,κύριο Αντώνιο Κωτσόπουλο(Υπάλληλο της Περιφέρειας-22213-53810-Λεωφόρος
Χαινά 93),Κωνσταντίνο Γκούλια(Υπάλληλο της Περιφέρειας),και Σπύρο Παππά(πολιτικό μηχανικό-2221600505-6979-115479)

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κύριο Σπύρο Παππά μου ανέφερε ότι το θέμα ίσως να έγινε λίγο βιαστικά(λόγο της πίεσης που δέχτηκε από την εκκλησία όπως ανέφερε και να μην έδειξε την δέουσα προσοχή που θα έπρεπε και ότι η απόφαση του πάρθηκε μέσω φωτογραφιών και όχι μέσω του επιτόπιου ελέγχου και της δειγματοληψίας σκυροδέματος που απαιτείται και άλλων σχετικών ενεργειών που έπρεπε να γίνουν!!!!

Και βέβαια στο τέλος της συζήτησης μας,μου ανέφερε να μιλήσω με τον πρόεδρο της επιτροπής τον κύριο Κωτσόπουλο Αντώνη(Πρόεδρος της 3μελής επιτροπης-Υπάλληλος της Περιφέρειας) έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα και ανάκληση της απόφασης-Κατεδάφισης!!!!

Επομένως θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο είναι νόμιμη η κατεδάφιση του παλαιού καμπαναριού??

Η Μητρόπολη Θηβών και Λειβαδίας-Αυλίδος που ενημέρωσα γιατί δεν ψάχνει το θέμα ενώ τους ενημέρωσα??Η απάντηση του Πατήρ- Γεώργιου(6974-023766) ήταν ότι υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα της κατεδάφισης….!!!!Τόσο απλά..

Με τι στοιχεία βγήκαν οι αποφάσεις;;

Υπάρχουν τεχνικές εκθέσεις στατικότητας;

Στάλθηκαν δείγματα σκυροδέματος στο χημείο του κράτους;

Πως βάζει κάποιος την υπογραφή του και κρίνει ένα πολιτιστικό μνημείο της εκκλησίας,μέσα από φωτογραφίες ότι χρίζει κατεδάφισης και κατόπιν της επιμονής μου να μου αναφέρει ότι να μιλήσω με τον Πρόεδρο της επιτροπής και να αναιρέσει την απόφαση;

Τα ερωτήματα είναι πολλά όπως και οι υπόνοιες για φαγοπότι χιλιάδων ευρώ καθώς και παράνομες-καταχρηστικές ενέργειες οι οποίες είναι εις βάρος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και προπάντων χωρίς να ερωτηθεί κανείς από όλους μας,και αποφασίζοντας οι λίγοι της επιτροπής της εκκλησίας και σε όσους την απαρτίζουν.

Ένα πολιτιστικό μνημείο όπως είναι η εκκλησία και το καμπαναριό, παίρνουν 5 άνθρωποι μια απόφαση και απλά το γκρεμίζουν επειδή πίσω από αυτό υπάρχουν σκοπιμότητες;

Η πολιτεία τι κάνει;

Παρέμβαση δεν υπάρχει για κάτι που είναι παράνομο;

Γιατί δεν δέχονται να μπουν ανεξάρτητοι μηχανικοί και να πιστοποιήσουν τα λεγόμενα μας; Τι φοβούνται;”

att.0VFDEqJGnJIgqqhZWtMn7wWqXTd3dbQWIEus3x2Kc7I att.lX_cHtAxSQsAuzAhv5uZPLy3rn5TCvluDP23s5R7U5Q att.NTVfykV4oCWJ49OfTT1oHHOFyb6nso-PqojodvOakN0 (1) att.RfNFfyKYxFHRojhHw2kZcyugkwrqdmU5J2K4Spqb5EQtexniki1 texniki

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατί δεν αφήνουν και τα δύο, πιο όμορφα θα είναι.

Comments are closed.