Καταγγελία αναγνώστη για τον “Γρηγόρης (μικρογεύματα) – “Σοκ με τις τιμές παρά την μείωση του Φ.Π.Α”

Κοινοποίηση:
ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Παρακάτω δημοσιεύουμε το μήνυμα- καταγγελία αναγνώστη μας

“Γρηγόρης (μικρογεύματα)” – Ο Φ.Π.Α. μπορεί να μειώθηκε, αλλά οι τιμές παρέμειναν… ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ!!

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη, 04/06/2020, επισκέφθηκα το κατάστημα “Γρηγόρης (μικρογεύματα)”, έναντι Νοσοκομείου “Ευαγγελισμού”, προκειμένου να αγοράσω (take-away) έναν freddo cappuccino decaf.

 

Μιας και πίνω εδώ και αρκετό καιρό, απ’τη συγκεκριμένη ‘αλυσίδα’ καταστημάτων, τον συγκεκριμένο τύπο καφέ, γνωρίζω ότι η τιμή αυτού (με Φ.Π.Α 24%) – μέχρι πρότινος – κυμαινόταν μεταξύ: 1,70€ – 1,80€.

 

Δυστυχώς σήμερα – μετα λύπης μου διαπίστωσα – ότι ακόμα και με μειωμένο Φ.Π.Α. 13%, και εν αντιθέσει με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης περι ‘μέτρων τόνωσης της αγοράς’, η τιμή του καφέ (βλ. photo απόδειξης), ουδόλως μεταβλήθηκε προς τα κάτω, αλλά αντιθέτως παρέμεινε ως είχε!

 

Εκτός βέβαια και αν, το συγκεκριμένο κατάστημα – λόγω θέσεως – απευθύνεται σε καταναλωτές άλλων ‘βαλαντίων’, και έχει άλλες υψηλότερες τιμές, οπότε ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη…

 

κ.κ. Kαταστηματάρχες και Eπαγγελματίες του χώρου της Eστίασης που (ίσως) ακολουθείτε παρεμφερείς ‘πρακτικές’: Συμμεριζόμαστε την όποια χασούρα σας λόγω lockdown & ειλικρινά συμπάσχουμε, καθώς δε ζούμε σε κάποιο ‘παράλληλο σύμπαν’.

 

Παρ’όλ’αυτά, πώς περιμένετε να σας ‘υποστηρίξουμε’ ως καταναλωτές, όταν και εμείς βλέπουμε από πλευράς σας τέτοιες ‘συμπεριφορές’;

 

Β.Κ.

gregory's_receipt (1)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΧΙΟ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. , ΠΙΟ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ &
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ , ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ , ΕΠΙΣΗΣ & ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ , ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΕΙ & ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ Η ΜΕ ΜΕΤΡΙΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

  2. Δεν άκουσα κανέναν να λέει μπράβο όμως όταν τα μαγαζιά αποροφουσαν τις αυξήσεις του ΦΠΑ πολλαπλές μάλιστα χωρίς να ανεβάζουν τις τιμές. Πιθανόν φίλε είσαι κανένας μιζερος δημ υπάλληλος.

  3. Αμα δεν σ αρεσει να τον πληρωνεις να παιρνεις καφε απ το σπιτι σε σεικερ σκατορουφιανε ταμαχιαρη ,εμ και παιρνεις καφε απ εξω εμ και να τον πληρωνεις με μισο ευρω; σαχλαμαρα ρουφιανε.

  4. δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να φτασει η διαφορα της μειωσης του ΦΠΑ στον καταναλωτη…ΚΑΜΙΑ ομως!
    στην τσεπη του επιχειρηματια θα παει ως κερδος!
    ειδικα τωρα με τον ιο και με διαφορες προφασεις, ξεχαστε την μειωση των τιμων!

Comments are closed.