Κατάρριψη δύο ρωσικών MiG-29 Fulcrum στη Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
mig-29

Τουλάχιστον δύο μαχητικά MiG-29 Fulcrum που επιχειρούν στην Λιβύη υπό άγνωστη διοίκηση και υποστήριξη προς όφελος του Στρατάρχη Χαφτάρ κατέπεσαν σύμφωνα με Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Αφρικής – AFRICOM.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς το πρώτο μαχητικό κατέπεσε στις 29 Ιουνίου και το δεύτερο στις 7 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ο πιλότος ενός εξ αυτών κατέγραψε με το κινητό του την προσγείωση του με αλεξίπτωτο μετά την πτώση του μαχητικού και την δάσωσή του από ελικόπτερο Mi-24 Hind του LNA.

Σύμφωνα με την AFRICOM τα ρωσικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε αεροπορικές προσβολές και όπως φαίνεται τουλάχιστον ένα από αυτά καταρρίφθηκε προφανώς από τουρκικά πυρά πλησίον της Σύρτης. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 14 αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum και Sukhoi Su-24 Fencer χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Τα αεροσκάφη αυτά είναι ρωσικής προέλευσης και υπηρετούνται από μηχανικούς και πιλότους μισθοφόρους Ρωσικής καταγωγής. Σημειώνεται ότι στη Λιβύη επιχειρούν εκατοντάδες Ρώσοι πρώην στρατιωτικοί οι οποίοι απασχολούνται από την ρωσική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner Group PMC.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ρώσικα σαπάκια LADA σαραβαλάκια.Το Mig-29 είναι υποτίθεται κάτι ανάλογο του F-16 ίσως και του F-18.Και μην πουν αμέσως μερικοί ότι είναι παλιό γιατί το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα και οι ίδιοι οι Ρώσοι.Απλά γίνεται απίστευτη προπαγάνδα απο μερικούς Λιακόπουλους-Βελόπουλους για τα Ρώσικα “υπερόπλα” που “χορέυουν” στον αέρα είναι φοβερά κτλ.Ακόμη και στους 2 πολέμους τους κόλπου ο Σαντάμ είχε Ρώσικα Mig και δεν κατάφεραν να ρίξουν ούτε ΕΝΑ μαχητικό των Αμερικανών.Ενώ τα Mig έπαθαν πανωλεθρία απο τα F-16 και τα F-15.Και εντάξεί κάνείς δεν περίμενε ότι ο Σαντάμ θα νικούσε τις ΗΠΑ αλλά με τα “φοβερά” Mig θα έπρεπε να τους ρίξει έστω 2-3 μαχητικά αλλά ούτε αυτό δεν έγινε.Δεν λέω πολύ καλό το Ρώσικο σανό για τα υπερόπλα αλλά πάντα στην πράξη άλλα βλέπουμε.

Comments are closed.