Καρέ καρέ η ληστεία των δραστών με το «χρυσό» τζιπ – «Τους βλέπαμε live, αλλά όταν φτάσαμε είχαν φύγει» λέει το θύμα τους

Κοινοποίηση:
dfb

Σε live μετάδοση παρακολουθούσε τους ληστές με το «χρυσό» τζιπ να κάνουν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του ένα από τα θύματα της συμμορίας που είχε ξαφρίσει δεκάδες σπίτια από την Ιπποκράτειο Πολιτεία μέχρι τον Ωρωπό και τη Νέα Μάκρη.

«Ήμασταν συνδεδεμένοι με ένα κέντρο ασφαλείας. Μπήκαμε στις κάμερες και βλέπαμε όλη τη ληστεία κυριολεκτικά, αλλά δυστυχώς φτάσαμε εδώ δύο λεπτά μετά αφού είχαν φύγει»,  λέει ο ιερέας, που έπεσε θύμα των ληστών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνονται δύο μέλη της σπείρας να βρίσκονται μέσα σε μονοκατοικία στον Ωρωπό και με χειρουργικές κινήσεις αφαιρούν από συρτάρια και ντουλάπες, χρήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Μόλις ολοκληρώνουν το… έργο τους μπαίνουν στο πολυτελές αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και σε άλλες διαρρήξεις και εξαφανίζονται.

«Οι γείτονές μας είδαν ένα τζιπ παρκαρισμένο απέξω, μία κυρία η οποία ήταν οδηγός του τζιπ και τα δύο παιδιά που τους βλέπουμε να μπαίνουν μέσα στο σπίτι» ανέφερε ο ιερέας.

Λεία 170.000 ευρώ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρία μέλη της σπείρας, που συνελήφθησαν έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους το ποσό των 80.000 ευρώ μετά από διάρρηξη που διέπραξαν σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους καταδίωξαν και όταν το όχημά τους ακινητοποιήθηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη και τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο τρόπος δράσης τους

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας ακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Χτυπούσαν πάντα τα κουδούνια των σπιτιών που είχαν στοχοποιήσει και όταν διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες εισέβαλλαν στο εσωτερικό και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού ταυτοποίησαν τους δράστες σε δέκα κλοπές σε σπίτια στο Πολυδένδρι, Ιπποκράτειο, Πολιτεία, Αφίδνες, Ωρωπό και Νέα Μάκρη, με την λεία τους να ξεπερνάει συνολικά τις 170.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ………κρατήστε το βίντεο να τους θυμάστε!!!!!!!!!!!!!!!!
    ……………….άμοιρε πλήρωνες φύλαξη, κι οταν χρειάστηκε, οι σερίφηδες
    ξεκίνησαν απο άλλο πλανήτη για να επέμβουν!!!!!!!!!!!!!!!!!! βλέπεις ο διακτινισμός ακόμα δεν εφαρμόζεται
    στο Ελλαδισταν των λαθραίων και των ….. αλλιώτικων

Comments are closed.