Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφuλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μοu»

Κοινοποίηση:
kapoutzides-
Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε πρόσφατα στο συνέδριο «Upfront Initiative» για την ομοφυλοφιλία και το coming out. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έχει στη σημερινή κοινωνία κάποιος που δηλώνει ομοφυλόφιλος, τονίζοντας πως η εκκλησία μπορεί να βοηθήσει, καθώς στο εξωτερικό γίνονται μέχρι και γάμοι ομόφυλων ζευγαριών.
«Το έχουν πει αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Προφανώς πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι έτσι η κοινωνία, η θρησκεία και αυτό είναι περίεργο. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στενοχωριέμαι για τη χώρα μου, γιατί καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Όταν έχεις μεγαλώσει 40 χλμ από τα σύνορα, χτυπάει λίγο πιο ιδιαίτερα η καρδιά σου. Μαθαίνεις να αγαπάς και τον απέναντι πιο εύκολα. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out, για να εκφραστείς καλύτερα και να εξηγήσεις κάποια πράγματα», επεσήμανε σε άλλο σημείο. Ο Θεός έπλασε γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;», είπε αστειευόμενος.

«Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και πιστεύω σε αυτούς που δίδαξαν την αγάπη αλλά θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει. Έξω μέχρι και γάμοι γίνονται εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην πρόοδό μας», υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Εγώ το πρωί δεν ξυπνάω και λέω “αχ Θεέ μου, πάλι γκέι ξύπνησα”»

O Γιώργος Καπουτζίδης τον περασμένο Ιανουάριο ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ-α-Tετ» του Τάσος Τρύφωνος και αρχικά, αναφέρθηκε στους γονείς του. «Νιώθω ότι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία μου. Η σχέση μου με τους γονείς μου ήταν πάντα καλή. Δεν υπήρχαν δηλαδή, ποτέ άσχημες αντιδράσεις, λόγω της σeξουαλικότητάς μου», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, δεν θεώρησε ότι η επιλογή του να μιλήσει δημόσια για τη σeξουαλική του ταυτότητα είχε κάποιο κόστος για εκείνον: «Το κόστος φαντάζομαι έχει να κάνει με την εμπορικότητα που μπορεί να έχει το όνομά μου. Κάποιοι θα πουν ότι εμένα αυτός ο άνθρωπος δεν μου αρέσει πια. Δεν θέλω να τον ξαναδώ. Δεν πειράζει».

Αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζεται η ομοφυλοφιλία στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, εξήγησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πια σε όλες τις σειρές και σε όλες τις ταινίες, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται σαν κάτι πολύ δραματικό. Εγώ δηλαδή το πρωί, δεν ξυπνάω και λέω “αχ Θεέ μου, πάλι γκέι ξύπνησα”».

Τέλος, μιλώντας για τον χαρακτήρα του, είπε:

«Σαν Γιώργος είμαι εύκολος άνθρωπος. Η δυσκολία μου είναι το “Καπουτζίδης”. Μπορεί να είναι λίγο ζόρικο και για τον άνθρωπο που είναι μαζί μου. Είμαι 100% ο εαυτός μου, δεν χαμπαριάζω εύκολα».

 

 

«Αν υπάρχει κοινό που σταμάτησε να με εκτιμά επειδή είμαι γκέι, λυπάμαι που ήταν κοινό μου»

Σε μία παλαιότερη συνέντευξη τους, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε αναφερθεί και σε εκείνους που σταμάτησαν να ανήκουν στο κοινό του, μετά την αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αρχικά, αναφέρθηκε στο «τίμημα» που πληρώνει κανείς, όταν κάνει coming out.

«Μου φαίνεται ασήμαντο το τίμημα του coming out. Ήθελα πολύ να το πληρώσω, γιατί κατά κάποιον τρόπο απομακρύνεσαι λίγο και από ανθρώπους, που εσύ πρωτίστως θα ήθελες να απομακρυνθείς».

«Κι αν έχω χάσει δηλαδή ένα κοινό, το οποίο δεν με εκτιμά πλέον για αυτό που είμαι, επειδή είμαι γκέι, με στενοχωρεί που ήταν κοινό μου και με εκτιμούσε κάποτε. Δεν με στενοχωρεί ότι δεν τους έχω τώρα. Η δική μου ευθύνη είναι να είμαι ο εαυτός μου και να είμαι ελεύθερος, αυτή είναι η ευθύνη που έχω επιλέξει και αυτό θέλω να είμαι» συμπλήρωσε.

Εξήγησε επίσης, πως δεν τον ενοχλεί καθόλου που δεν έχει τις ίδιες παρέες, καθώς πλέον δεν χρειάζεται να συμβιβάζεται.

«Όταν αποφασίζεις να είσαι καθαρός και ξεκάθαρος και να βάζεις όσο γίνεται λιγότερο νερό στο κρασί σου, θα βρεθείς και μέσα σε λιγότερες παρέες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πάω με όλα, αλλά δεν με πειράζει. Δεν ήμουν φτιαγμένος για να πάω με όλα. Έχω περάσει αυτή την περίοδο και δεν ήταν καλή», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους νέους ηθοποιούς, οι οποίοι είναι πιο δύσκολο να αποκαλύψουν τη σeξουαλικότητά τους και τόνισε πως δεν μπορεί να κρίνει κανέναν, γιατί δεν μιλάει για αυτό δημόσια.

«Ένας νέος ηθοποιός που μπορεί να είναι γκέι και ζεν πρεμιέ, είναι φοβερά δύσκολο να βγει και να κάνει coming out. Εγώ ορίζω ο ίδιος την τύχη μου, κατά κάποιον τρόπο, την πορεία και την ιστορία που θα πω, οπότε είναι αλλιώς τα πράγματα. Δεν το κρίνω αν ο άλλος δεν θέλει να το πει. Ένα είναι αυτό, ότι δεν κρίνω και να το πούνε όποτε θέλουν και αν δεν μπορέσουν ποτέ, ας μην το πουν», είπε.

 

«Δεν θέλω όμως, κι αυτοί να κρίνουν εμένα. Δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα αυτοί να κρίνουν εμένα και δεν μπορούν να μου πουν “έλα μωρέ, μη μιλάς άλλο”. Θα μιλήσω όσο θέλω κι εσύ δεν θα μιλήσεις, αφού δεν θες να μιλήσεις», πρόσθεσε κλείνοντας.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

61 Σχόλια

  1. Πα να θυμάσαι, έχεις και Ποντιακό όνομα! Αν είσαι διαβαστερός βρε Λεβέντη για πήγαινε στα λόγια και τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου και του Ιωάννη Χρυσόστομου! Ίσως τότε μετανοιώσεις και γίνεις πάλι Straight,
    σταματώντας επιτέλους να λες βλακείες και να παίζεις με τη νοημοσύνη μας. Διαφορετικά να πας να ζήσεις σε καμία Μουσουλμανική Χώρα. Ίσως εκεί σε εκφράζουν και θα απολαύσεις τα αγαθά της ανωμαλίας σου, τόσο εσύ, όσο και οι ομοιοί σου.Βγήκες και έκανες και δηλώσεις. Ντροπή σου!!!

  2. ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΑΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΝΤΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

  3. Εφαγε το ξεφωνυμα της η πουστρα των Σερρων και χορτασε! Αλλωστε αυτο ειναι το φαι της στο…υπαρξιακο της προβλημα!

  4. Σε ποιο κατηχητικό πήγες? Μήπως είχες ποτέ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ? Διάβασε το ιστορικό της καταστροφής των δυο ΠΟΛΕΩΝ Σοδόμων & Γομόρρων & θα ακούσεις τον ΘΕΟ…

    1. η παλαια διαθηκη ειναι παραμυθι για μικρα και μεγαλα δυστυχως παιδια , δεν υπαρχει καμμια αντικειμενικη αποδειξη για ολα αυτα

  5. Ρε καπουτσίνο νομίζεις ότι σε ακούνε οι Έλληνες ή ότι ενδιαφέρονται για τις βλακωδης, ανώμαλες και αφύσικες απόψεις σου. Πήγαινε να κάνεις τις π….. σου και άσε το μπλα μπλα.

  6. Ο Χριστός μπορεί να μην μίλησε ευθέως, όμως δημιούργησε Άνδρα και Γυναίκα και ευλόγησε Γάμο μεταξύ Ανδρός και Γυναικός. Δεν είχε λόγους ο Κύριός μας να μιλήσει για το θέμα αυτό, όπως δεν μίλησε για μισούς Ήλιους και Φεγγάρια, δηλαδή για ανύπαρκτα πράγματα. Μίλησαν όμως οι Άγιοί μας, εν Πνεύματι Αγίω.
    Οπότε αν ο λεγάμενος είναι Προτεστάντης και δεν δέχεται τους Αγίους, γιατί τα βάζει με την Ορθόδοξη εκκλησία την οποία ΔΕΝ ανήκει ? Αν πάλι θέλει να είναι Ορθόδοξος, να τσακιστεί να κάνει αυτό που ορίζουν οι Άγιοί μας και όχι ότι γουστάρει ο πισινός του.
    Αρκετά πιά με όλους τους Gay κλπ, που προσπαθούν να μας αλλάξουν την Πίστη, για να αισθάνονται εκείνοι άνετα. Αν δεν τους αρέσουν οι κανόνες μας, η οδός είναι ανοικτή, ας γίνουν Μουσουλμάνοι, Βουδιστές ότι στην ευχή θέλουν. Η Ορθοδοξία έχει κανόνες. Δεν θα μας τους αλλάξουν αυτοί.

  7. ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΑΣ ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΞΕΣΦΥΓΓΟΙ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

  8. Να στεναχωριέσαι για τον πάτο σού, εξάλλου η Ελλάδα σαν καί εσένα δεν τους χρειάζεται, για αυτό άσε την Ελλάδα για αυτούς που έχουν υψηλό φρόνημα.

  9. EXEI ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Κ@ΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

  10. πηρες αυτο που ηθελες. σταματα επιτελους να κανεις δηλωσεις και να προκαλεις. δεν καταλαβαινεις οτι ο κοσμος θα σιχαθει αυτο που εισαι και αντιπροσωπευεις;

  11. Το λοατκι καπουτζιδης ως τι μιλαει ειναι εκτος τοπου και χρονου και μονο μισος για το φυσιολογικο εχει. Η χωρα ειναι μπανανια απο τις λιγες οι οικογενειαρχες παλευουν για τα προς το ζειν και αυτο ενδιαφερεται μονο για το πως θα διακινουν παιδια τα λοατκι και θα το παιζουν οικογενειες;; Μας τα πρηξατε.

  12. φταίει ο Χριστός που δεν ρώτησε τον…Καπουτζίδη;
    ΡΕ Α ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ – ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!

  13. Κακώς εδώ μέσα γράφονται όλες αυτές οι βλακείες. Μην ασχολούμαστε με όλους αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να μιλάνε και να λένε ότι τους κατέβει. Τους δίνουμε και αξία ενώ είναι ανύπαρκτοι για τον κόσμο.

  14. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία γιατί είχε προφανώς πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί…..Εσύ όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το όνομά Του. Το στόμα σου να το χρησιμοποιείς μόνο για ένα πράγμα… Ξέρεις εσύ…. Για πιπ***

  15. Καλυτερα να ντρεπεσαι για το καταντημα σου ελεεινε και τρισαθλιε που πιανεις και Τον Χριστο στο στομα σου

  16. Μην ασχολείστε με βρώμικες κ#λοτρ#πιδες… ούτε για φτύσιμο δεν είναι… τζάμπα το σάλιο… σκοτάδι και φωτιά στην άχρηστη ζωή του..

  17. Πριν ψηφιστεί ο νόμος, παρόλο που γνώριζα τις προτιμήσεις σου, παρακολουθούσα σειρές και σκηνοθεσίες σου, σήμερα όμως μετά την ψήφιση του νόμου τον οποίο θεωρώ ότι με προσβάλλει σαν άνθρωπο και απειλεί την οικογένειά μου ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΣΕΝΑ Η ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ, άλλωστε η προσωπική επιλογή δικαίωμά μου δεν είναι!

  18. πειτε σε αυτο το αποτυχημενο γεροντιο – που εφαγε τη ζωη του να πισωβοσκει οτι η χωρα του ΔΕΝ ειναι η Ελλαδα ! Η Ελλαδα κατοικειται απο Αντρες και μονο απο Αντρες … οι πισωγλεντηδεσ ανηκουν αλλου … αει σιχτιρ λοιπον σε απταιστα ελληνικα

  19. Με αυτά που λες μόνο Χριστιανός ορθόδοξος δεν είσαι. Οπως και οι οποιοιδήποτε ανώμαλοι ΛΟΑΤΚΙ.

    1. το να ζεις μια ζωη χωρις ερωτα μεσα σε μαυρα ρασα και να βλεπεις παντοφλες και καστανα να πετανε στον ουρανο ειναι ομολατοτητα ε ?? μαλλον ανωμαλια ειναι

      1. θα κατσουμε τωρα να αναλυσουμε εμεις τι ειναι ανωμαλο??? η φυση το εχει ορισει απο μονη της…

      2. Να πάς να γ@μηθείς ρε άθεο τέρας, γαμώ την αθεία σου ή ότι στον διάβολο πιστεύεις, αλλά Χριστιανός Ορθόδοξος δεν είσαι για να τα γράφεις αυτά. Μην ξαναπιάσεις την Ιεροσύνη και τον Μοναχισμό στο στόμα σου.

  20. * Τι πραγματικά λέει η Αγία Γραφή για την ομοφυλοφιλία;

    Αποσπασματα

    * Η κακή φήμη των Σοδόμων και των Γομόρρων διαδόθηκε πολύ και η αμαρτία τους είναι πολύ βαριά” 4 (Γένεση 18:20), μας πληροφορεί ο ίδιος ο Θεός και στέλνει τους αγγέλους του να επισκεφθούν τα Σόδομα.

    Στο 19ο κεφάλαιο της Γένεσης, εξελίσσονται τα τραγικά γεγονότα που έφεραν την οριστική καταστροφή της πόλης. Τα Σόδομα ήταν μια πόλη πλούσια και δοξασμένη, αλλά είχε κατοίκους παραδομένους στις ηδονές, που είχαν αναγάγει το σεξ μεταξύ αντρών σε τέχνη τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή που οποιαδήποτε αντίρρηση συναντούσε την οργή και την αντεκδίκηση. Όπως έχουμε γράψει αναλυτικά, στα Σόδομα δεν εφευρέθηκε απλά το ομοφυλοφιλικό σεξ αλλά έγινε μόδα, κανόνας και κοινωνική επιταγή. Στη φοβερή αυτή περιγραφή αντικρίζουμε μια πρώιμη σεξουαλική ταυτότητα, που ξέρει όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να επιβάλλεται.

    Και τότε ο Κύριος άφησε να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα εκ μέρους του Κυρίου, από τον ουρανό 5 (Γένεση 19:24).

    Έτσι, τα Σόδομα έμειναν στην ιστορία ως η πόλη που έκανε μόδα τον σοδομισμό, δηλαδή έναν συνδυασμό αφύσικων σεξουαλικών πράξεων, υπερηφάνειας 6 και διαφήμισης της αμαρτίας 7, που οδήγησε τελικά στην καταστροφή τους.

    * Στο Λευιτικό, το τρίτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, ο Θεός παραδίδει λεπτομερείς λειτουργικές και ηθικές διατάξεις για τον λαό Του. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μια απερίφραστη αποδοκιμασία των ομόφυλων σεξουαλικών πράξεων.

    Δεν πρέπει να πλαγιάσεις με άντρα όπως πλαγιάζεις με γυναίκα, είναι βδελυρό 8 (Λευιτικό 18:22).

    Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, λίγο παρακάτω το επαναλαμβάνει:

    Αν κάποιος συνευρεθεί με άντρα όπως με γυναίκα, διαπράττουν και οι δύο πράξη βδελυρή 9 (Λευιτικό 20:13).

    * Στη διδασκαλία του, ο Απόστολος Παύλος ξεκαθαρίζει ότι οι ομοσεξουαλικές πράξεις είναι πράξεις αντίθετες στη φύση και σύμπτωμα της απομάκρυνσής μας από τον Θεό.

    Στη θέση της αλήθειας του Θεού έβαλαν το ψέμα. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, τους παρέδωσε ο Θεός σε επαίσχυντα πάθη: Οι γυναίκες αντικατέστησαν τις φυσικές σχέσεις με αφύσικες· το ίδιο και οι άντρες· άφησαν τη φυσική σχέση με τη γυναίκα και φλογίστηκαν με σφοδρό πάθος ο ένας για τον άλλο, διαπράττοντας ασχήμιες αρσενικοί μ’ αρσενικούς, και πληρώνοντας έτσι με το ίδιο τους το σώμα το τίμημα που ταίριαζε στην πλάνη τους 12 (Ρωμαίους 1:25-27).

    https://omofylofilia.gr/2022/agia-grafi/

    1. για τις εταιρες τι λεει ? εισαι μονο στο ονομα ή και στην χαρη ?

  21. * ΕΡΩΤΗΣΗ

    Τι λέει η Βίβλος για την ομοφυλοφιλία; Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία;

    * ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Η Βίβλος μας μιλά ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία (Γένεσις 19:1-13; Λευιτικόν 18:22; Ρωμαίους 1:26-27; Α΄ Κορινθίους 6:9). Η επιστολή προς Ρωμαίους 1:26-27 συγκεκριμένα διδάσκει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της απάρνησης και παρακοής του Θεού. Όταν ο άνθρωπος εξακολουθεί να ζει στην αμαρτία και στην απιστία, η Βίβλος μας λέει ότι ο Θεός “τους παράτησε ” σε αισχρή και διεφθαρμένη αμαρτία για να τους αποδείξει την ματαιότητα και απελπισία της ζωής μακριά από το Θεό. Η Α’ επιστολή προς Κορινθίους 6:9 λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι “παραβάτες” δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεού.

    Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο με ομοφυλοφιλικές επιθυμίες. Η Βίβλος μας λέει ότι ο άνθρωπος γίνεται ομοφυλόφιλος εξαιτίας της αμαρτίας ( Προς Ρωμαίους 1:24-27), και σε τελευταία ανάλυση εξαιτίας της προσωπικής επιλογής. Το άτομο μπορεί να γεννηθεί με μεγαλύτερη τάση προς την ομοφυλοφιλία, όπως ακριβώς γεννιούνται κάποιοι άνθρωποι με μεγαλύτερη τάση προς τη βία και άλλα αμαρτήματα. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το άτομο το οποίο επιλέγει να παραδοθεί σε αμαρτωλές επιθυμείς. Αν το άτομο γεννηθεί με μεγαλύτερη τάση προς το θυμό/την οργή, αυτό του δίνει το δικαίωμα να παραδοθεί σε αυτές τις τάσεις και επιθυμίες; Φυσικά , όχι! Το ίδιο ισχύει και για την ομοφυλοφιλία.

    Όμως, η Βίβλος δεν περιγράφει την ομοφυλοφιλία ως “μεγαλύτερη ” αμαρτία . Κάθε αμαρτία είναι προσβολή ενώπιον του Θεού. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα από τα πολλά πράγματα που αναφέρονται στην Α’ Κορινθίους 6:9-10, η οποία εμποδίζει το άτομο να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. Κατά τη Βίβλο, η συγχώρεση του Θεού είναι το ίδιο διαθέσιμη στον ομοφυλόφιλο όπως και στον μοιχό, σε αυτόν που λατρεύει τα είδωλα, τον φονιά, τον κλέφτη, κτλ. Ο Θεός επίσης υπόσχεται δύναμη για τη νίκη επί της αμαρτίας, συμπεριλαμβανομένου την ομοφυλοφιλία, σε όλους εκείνους που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό για τη σωτηρία τους .(Α’ Κορινθίους 6:11; Β’ Κορινθίους 5:17).

    https://www.gotquestions.org/Greek/Greek-homosexuality-sin.html

  22. Ρε Καπουστρίδη πουσταρά πόσο καιρό έχουν να σε γαμήσουν, περίοδο έχεις ακόμα μωρή βρώμα;

  23. μπορεις να πας σε αλλες χωρες οπως στις ισλαμικες, στη βορειο κορεα, στη τουρκαλβανια….
    ειναι υπεροχα εκει πουστοξεκωλιασμενε!

  24. ρε παιδιά αυτός ο ηθοποιός έχει κάνει λάβαρο την ομοφυλοφιλία του έλεος ότι είσαι είσαι για τον εαυτό σου μην προσπαθείς τους stra;ight ανθρώπους να τους κάνεις γκέι είσαι ανάγωγος ..!!! λυπάμαι πολύ γιατί μου άρεσες σαν ηθοποιός και σε παρακολουθούσα!!!

  25. απο που προκυπτει μωρη ροδελα οτι η κοινωνια παει μπροστα με αυτο το νομοσχεδιο

  26. Τότε δεν έλεγαν ομοφυλοφιλία. Αρσενοκοιτία έλεγαν και υπάρχει αναφορά στις επιστολές του Παύλου.

    Α Κορ. 6,9 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται
    Α Κορ. 6,10 οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.

  27. ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕ ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΞΥΛΟ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

  28. Κανένας δεν σε κρίνει, ούτε και κανέναν άλλον ομοφυλόφιλο. Ο καθένας κάνει ότι θέλει πίσω από την κλειστή πόρτα της κρεβατοκάμαρας του. Αυτό που ενοχλεί ολους πιστεύω, είναι το ότι προσπαθούν αυτοι οι άνθρωποι να επιβαλλουν τις ιδέες τους και τις προτιμήσεις τους σε ολους τους άλλους, κυρίως στα παιδιά, τα οποία θέλουν και να υιοθετούν. Αυτά είναι τρέλα πράγματα. Αυτά πιστεύω πως επικρίνει ο κόσμος, όχι τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιων. Αυτο είναι δικαίωμα τους. Αλλά κανένας από αυτούς δεν σκέφτεται τα δικαιώματα των παιδιών. Μόνο τα δικά τους. Πως να συμπαθήσει καποιος έναν άνθρωπο που το μόνο που σκέφτεται ειναι ο εαυτός του και τα δικά του θέλω;;; Όχι, προσωπικά δεν τους συμπαθώ, είτε ειναι ομοφυλόφιλοι είτε όχι. Κυρίως όταν πρόκειται για αθώες ψυχούλες, όπως ειναι τα παιδιά. Προσωπικά δεν συμπαθώ φιλοτομαριστές, οποίοι κι αν είναι, ότι κι αν είναι.

    1. Ο καθένας κάνει ότι θέλει πίσω από την κλειστή πόρτα της κρεβατοκάμαρας του. Και εγώ αυτό έλεγα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά διαπιστώνω ότι κάναμε λάθος.
      Αυτή η ανοχή μας, τους έδωσε περιθώριο να αυγατίσουν, να αποθρασυνθούν και να φτάσουμε στο σήμερα.

  29. Καπουστίδη,ο Χριστός καταράστηκε και ξέρανε την άκαρπη συκιά.Το πιασες το υπονοούμενο Λουγκρητία;

  30. χεστηκαμε για τις αποψεις σου εισαι εντελως αδιαφορος και σαν ανθρωπος και σαν καλλιτεχνης

  31. Καπουστιδη μακαρι ο Ιησους Χριστος να σ αγκαλιασει που δεν εχεις ουτε ιερο ουτε οσιο αχαριστε!

  32. Φάε σκατα καπουτζιδη.. Ούτε cream crackers δεν αγοράζουμε πλέον. Τόσο σε σιχαίνεται ο κόσμος.

  33. Να στενοχωριέσαι για τα χάλια σου και μόνο μη φυσιολογικέ. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν πάντα περίγελος και για κράξιμο θα είσαι.Κρα κρα κρα.

  34. Είσαι παλικάρι φίλε τελικά. Καλά κάνεις και δεν λες “αχ Θεέ μου, πάλι γκέι ξύπνησα”. Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα έπρεπε να ξυπνάς και να λες ότι “αχ Θεέ μου, πάλι ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ξύπνησα”.

  35. ΟΥΣΤ ΚΑΦΡΟΓΚΕΙ…ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΩΝ ΓΚΕΙ;
    ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.
    ΜΑΚΡΥΑ …ΣΤΑΡΑ. ΠΗΡΕΣ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ …ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΤΕ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ …ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ε;
    ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

    1. Το μεγαλύτερο ταμπού είναι να παραδεχτεί κάποιος ότι είναι κακός άνθρωπος. Μακάρι να μη το παραδεχτείς ποτέ.

  36. Εγώ πάντως δεν σε εκτιμούσα και πριν μάθω ότι τον παίρνς.

  37. Και η χώρα όλη σε έχει χεσμενο παλιοπουσ**α και ντρέπεται που ζουν χαρμεπά σαν εσένα. Γιατί τόση προπαγάνδα και προσπάθεια? Τι πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο έχεις ρε ανώμαλη ύπαρξη να ορθωνεις λόγο και κάνεις κήρυγμα? Ένας κωμικός είσαι που κατάντησες γελοίος και ξεδιάντροπα ασεβής σε όλους όσους σε στήριξαν να πετύχεις. Μπράβο στον Μουτσινά που δεν έμεινε για την προβολή να γίνει ιεροκύρηκας της ανωμαλίας αμαυρώνοντας την εικόνα του. Δεν ενοχλεί κανέναν τι ειναι και ότι γουστάρει είναι. ΔΕΝ μας πριζει όμως ούτε θέλει να θίξει θεμελιώδη αξιες σε μια χώρα με κουλτούρα και συγκεκριμένες αξίες που μας διαφοροποιούν από άλλες χώρες και μας σέβονται γι αυτό. Όποιος έχει ζήσει εξωτερικό έχει διαπιστώσει ότι όλοι γνωρίζουν για την Greek family και τις αξιες που την διέπουν. Ντροπή σε εσένα ΚαΠΟΥΤΣΙΔΗ και όσο για την οικογένεια σου ακόμη κι αν σε στήριξε την χαντακωνεις

  38. Δεν μας παρατάς άνθρωπέ μου.
    Οι Έλληνες καίγονται από την ακρίβεια & την μίζερη καθημερινότητα τους κι εσύ βουρλίζεσαι με τα προσωπικά σου.
    Άμτε διότι μας τα ζαλίσατε!

  39. Ο Χριστός δε χρειάστηκε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία. Η ομοφυλοφιλία ήταν βαρύτατη αμαρτία στον Μωσαϊκό νόμο (Παλαιά Διαθήκη) και όλοι οι εβραίοι γνώριζαν πολύ καλά πως απαγορευόταν, άρα ο Χριστός δε χρειαζόταν να μιλήσει εναντίον. Ο Χριστός είπε πως δεν ήρθε να καταργήσει τον νόμο αλλά να τον ολοκληρώσει, άρα εννοείται πως εννοούσε και την ομοφυλοφιλία…. Οι Απόστολοι όμως μίλησαν εναντίον στις επιστολές τους, ξεκάθαρα. Και επίσης, ο Χριστός είχε μιλήσει για τον γάμο και είπε πως ο Θεός προόριζε ένας άντρας να παίρνει μόνο μία γυναίκα και να μη χωρίζουν. Άρα ο Χριστός ευλόγησε μόνο την ένωση άντρα με γυναίκα. Θα δείτε όμως πως όλα αυτά αρχίζουν να τα λένε γιατί θέλουν να κάνουν γάμους και στις εκκλησίες. Αυτό θα είναι το επόμενο αίτημά τους….

    1. Να συμπληρώσω μόνον στην θαυμάσια απάντηση σου στον Καπουτζίδη, ότι ο Θεός δεν επαναλαμβάνεται: Μιλάει μία φορά!
      Ο Χριστός, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, θεωρεί περιττό καί αυτονόητο να αναφερθεί εκ νέου στην Καινή Διαθήκη καθόσον το θεωρεί θανάσιμη εκτροπή πού την ανακοινώνει στο Λευιτικον τής Παλαιάς Διαθήκης. ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΌΣ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ!
      Νά πούμε εδώ ότι καταδικάζει την παθιασμένη ματιά σε μία γυναίκα ως μοιχεία!! Πόσο μάλλον σε εναν άνδρα🤯

  40. Το επιχείρημα “Ο Χριστός δεν μίλησε για το Χ” είναι άτοπο. Μπορεί ο ίδιος να μην μίλησε για την ομοφυλοφιλία, αλλά το έκανε ο Παύλος, ο Απόστολος των εθνικών.

    Με άλλα λόγια δεν μίλησε η ανθρώπινη υπόσταση του Θεού γι’ αυτό το ζήτημα, ωστόσο μίλησε το Άγιο Πνεύμα μέσω του Παύλου.

    Και το Άγιο Πνεύμα είναι εξίσου Θεός όπως είναι και ο Χριστός κατά την έννοια της Αγίας Τριάδας.

    Β’ Προς Τιμόθεον 3:16 λέει:

    “Oλόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη”.

    Οπότε το να ακολουθεί κάποιος μόνο τα λόγια του Χριστού και να αγνοεί όλα τα υπόλοιπα βιβλία της Αγίας Γραφής μου ακούγεται σαν κάποιου είδους αίρεσης.

    Ο κύριος Καπουτζίδης λοιπόν πρέπει να μετανοήσει και να βάλει όλη του την πίστη στον Χριστό. Και την στιγμή που θα το κάνει αυτό ο Θεός θα του δώσει μία νέα καρδιά που θα αγαπάει την δικαιοσύνη και θα μισεί την αμαρτία (περιλαμβανομένης και της ομοφυλοφιλίας).

    Αν δεν το κάνει αυτό τον περιμένει μία αιωνιότητα στην κόλαση, κάτι το οποίο ο Θεός δεν επιθυμεί για κανέναν.

    Προσευχηθείτε λοιπόν για την σωτηρία της ψυχής του κυρίου Καπουτζίδη 🙂

  41. Γιατί ο Θεός έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα; Γιατί ο προφήτης Ηλίας προσευχήθηκε και εισακούστηκε από τον Θεό και υπήρξε ανομβρία 3,5 έτη, και μετά προσευχήθηκε πάλι και έβρεξε; Καημένε Γεώργιε που το παίζεις ψαγμένος και πετάς μπαρούφες, ο Θεός δεν κοροϊδεύετε

  42. Ο/Η Καπουτζίδη διάβασε την Αγία Γραφή προτού μιλήσεις λέει:

    Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία γιατί δεν χρειαζόταν να μιλήσει. Από την στιγμή που είπε “Μη νομίσητε ὀτι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας. Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι” (Ματθ. 5, 17). “Μην νομίζετε ότι ήρθα να καταργήσω τον μωσαϊκό νόμο ή τα παραγγέλματα των προφητών. Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα συμπληρώσω” σημαίνει ότι εγκρίνει την Παλαιά Διαθήκη και δεν την απορρίπτει και προχωράει παρακάτω. Αφού η Παλαιά Διαθήκη αποκηρύσσει την ομοφυλοφιλία λογικά την αποκηρύσσει και ο Χριστός. Ήταν ανάγκη να το πει; Αφού συμφωνεί σε όλα με την Παλαιά Διαθήκη συμφωνεί και ότι η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία. Αν δεν συμφωνούσε τότε θα μίλαγε για την ομοφυλοφιλία για να διαφοροποιηθεί και θα έλεγε “εγώ δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία αμαρτία”.

    1. Ο Χριστός,με το θαύμα στην Κανά,ευλόγησε τον Γάμο μονον ως ένωση του ανδρός με την γυναίκα.Και βεβαίως πρακτικά στηλίτευσε τον Κιναιδισμό=Ομοφυλοφιλία. Με την αποξυρανθείσα συκή,και με το αντιεβραικό κήρυγμα:”Ουαί υμίν τοις νομικοίς ότι ήρατε την κλείδα της γνώσεως,υμείς ουκ εισέλθετε και τους εισερχομένους εκωλύσατε”.Λουκά, ια’,52. Οσο για την μνεία στον ιουδαικό νόμο είναι ΑΚΥΡΟ. Διότι ο Χριστός,ως Ελληνας,απο την γενιά του Παλαιστινίου Στρατιώτη Πανδίρα και της παγανίστριας ιέρειας Μαρίας,εννούσε ότι συμπληρώνει τον Νόμο Του Δία.
      Επίσης ότι εδώ υπάρχει θέμα με τα δήθεν αθώα ελληνικά σήριλας,και τους δήθεν εν τάξει “ηθοποιούς” Υποκριτές.Δεν μας αξίζουν:Είναι σημαντικό τόσο να τους γυρίσουμε την πλάτη,όσο και να αγαπήσουμε την Πολύτιμη Τέχνη του Κινουμένου Σχεδίου.

  43. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία για να μην λερώσει τη Βίβλο με αυτήν την αμαρτία τόσο απεχθές αμάρτημα είναι

  44. Πλύνε πρώτα το στόμα σου μωρή παλιόπουστ@. Πιο βρώμικο κι απ’τον κώλ@ σου είναι.

  45. Καπουτζιδη εισαι μικρος ακομα και βιαζεσαι σε οτι λες. Οταν μεγαλωσεις λιγο και σταφιδιασεις θα δεις οτι μονο οι νεαροι φοστηδες παιρνουν ρολους, οι νεαροι φουστηδες βρισκουν μαμιαδες και εχουν φιλους, θα στερεψουν και τα λεφτα και ολες οι εξυπναδες που λες τωρα θα εξατμιστουν. Την ιδια μοιρα εχουν ακομα και οι ομορφοτερες γυναικες. Μονο ο Χριστος μενει στο τελος, μετανοιωσε οσο ειναι νωρις

  46. Μην πιάνεις το Χριστό στο βρόμικο από τις πίπες στόμα σου σιχαμενε.
    Εγώ στεναχωριέμαι που αναπνέεις ακόμα.

  47. στη χωρα αυτη ομως κονομησες μ@ωρη λουγκρα!!δεν στεναχωριεσαι καλυτερα λεω γω για την ανωμαλια σας,που θελετε να καταστρεψετε παιδακια;;

Comments are closed.