«Κανένας βιασμός των δικαιωμάτων μας»-Πορεία στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης

«Κανένας βιασμός των δικαιωμάτων μας δεν θα μείνει αναπάντητος», δηλώνουν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, φεμινιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστές και άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τα οποία πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενάντια στα περιστατικά έμφυλης βίας.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα όπου κρατούσαν πανό και πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταγγέλλουν την κουλτούρα του βιασμού και τις γυναικοκτονίες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Στον απόηχο των οξυμένων περιστατικών έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών καθώς και των ολοένα αυξανόμενων καταγγελιών για βιασμό (24χρονη σε ξενοδοχείο της πόλης, ανήλικες σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης) αποφασίσαμε να κάνουμε την οργή και την θλίψη μας πράξη και να κατέβουμε ακόμη μία φορά στους δρόμους της πόλης μας. Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να έχουμε μαζική συμμετοχή από ατομικότητες και συλλογικότητες της πόλης καθώς η έμφυλη βία, η πατριαρχία και η κουλτούρα του βιασμού μας αφορούν όλ@ και επηρεάζουν τις ζωές μας».

Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας είναι αυτή την ώρα διακριτική.

Δείτε φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ!!ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!
    Ο ΦΕΜΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

  2. Ολα τα’χε η Μαργιορη…ο φερετζες τηε ελειπε!

  3. πατα τα κουμπια πουτιν δεν αξιζει να χολοσκας για συμφωνιες

  4. Η κοινωνία έχει τα χάλια που έχει γιατί δεν έχουμε πια Πατριαρχικές οικογένειες. Θα τις στρώσει το Ισλάμ αυτές. Όταν θα φορέσουν μπούρκα θα ικετεύουν για Πατριαρχία και Ελλάδα.

  5. Ταξική αλληλεγγύη και πίσω τους έχουν πολυεθνικές, ΜΚΟ, κανάλια κλπ. Η άλλη κατηγόρησε άδικα τον άλλο για βιασμό για να τον εκδικηθεί και δεν ακούστηκε η είδηση πουθενά. Αν δεν διαλύσουν εντελώς το θεσμό της οικογένειας και τις σχέσεις των δυο φύλων προωθώντας την ομοφυλοφιλία δεν θα σταματήσουν.
    Και μετά θέλει η Δύση να πολεμήσει τους Ρώσους και τους Κινέζους; Με τι; Με τους ΛΟΑΤΚΙ; Με τα μεσημεριανάδικα;
    Και μετά απορούν γιατί γουστάρει ο Έλληνας Πούτιν ή Τραμπ κλπ.

  6. ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ!!ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!
    Ο ΦΕΜΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

  7. Τρεις λαλούν και επτά χορεύουν.
    Τα ίδια Παντελάκη μου τε ίδια Παντελή μου.
    Οι μυτουδες είδαν τι παίζει με το φερόμενο ομαδικό βιασμο ΑΠΟ ΕΝΑΝ με την συναίνεση της (έτσι λένε οι μάρτυρες του Ιεχωβά) και το γενικόλογουν πλέον στην πατριαρχία στα σώματα τους και τος γνωστές νεοταξιτικες αρλούμπες.το κίνημα metoo είναι ορμώμενο από το χειρότερο φασιστικό τμήμα του φεμινισμού και έχει ως στόχο άντρες.έγινε καταγγελία ;;;;ολοι κανάλια τηλεόρασεις δίνουν δίκιο στη γυναίκα και άδικο στον άντρα ώστε τον καταστρέφουν κοινωνικά και επαγγελματικά εν μια νύκτι.Να καταργήσουμε τα δικαστήρια σε αυτές τις υποθέσεις που στατιστικά πάνω από το 50% έχει αποδειχτεί ότι είτε είναι ΜΟΥΦΑ είτε εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα.

  8. Από πορείες άλλο τίποτα τα ΛΟΑΤΚΙΑ της Αριστεράς μόνο όταν ο βιαστής είναι Έλληνας όμως.

Comments are closed.