Καμπούλ: Στιγμές χάους και φρίκης στο αεροδρόμιο της πόλης (Σκληρές Εικόνες & Βίντεο)

Κοινοποίηση:
kabul

Τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυρά, σύμφωνα με την Wall Street Journal, στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Καμπούλ. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι είδαν αιματοβαμμένα σώματα να κείτονται στο έδαφος. Ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό σε πέντε θανάτους ανθρώπων.

Το ρεπορτάζ δεν προσδιορίζει από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί, με τους αξιωματούχους της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ να μην προβαίνουν σε κάποιο σχόλιο.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, Αμερικανοί στρατιωτικοί στους οποίους ανατέθηκε η φρούρηση του αεροδρομίου,  πυροβόλησαν στον αέρα για να απωθήσουν χιλιάδες Αφγανούς που είχαν μπει στον διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων.

«Έχω τρομοκρατηθεί. Πυροβόλησαν στον αέρα. Είδα ένα νεαρό κορίτσι να συνθλίβεται και να πεθαίνει» καθώς ποδοπατήθηκε από το πλήθος, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την είδηση για τους πυροβολισμούς,  επιβεβαίωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «το πλήθος ήταν εκτός ελέγχου», προσθέτοντας πως οι Αμερικανοί πεζοναύτες «πυροβόλησαν μόνο για να αποτρέψουν το χάος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΕΙΝΑΙ…ΠΕΤΑΓΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…

Comments are closed.