Καμπανάκι κινδύνου από την ΕΕΔΑ για το Κέντρο Ταυτοποίησης της Σάμου

Κοινοποίηση:
prosfyges

Για κατάλυση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας κάνει λόγο η ΕΕΔΑ στην έκθεσή της, σε ότι αφορά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Βαθύ της Σάμου.

“Η κατάσταση ως προς την υποδοχή και τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων διεθνή προστασία μέσα και γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ της Σάμουείναι ανεξέλεγκτη και καταλύει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας των διαμενόντων στους χώρους αυτού”, αναφέρει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ΕΕΔΑ ύστερα από επιτόπια έρευνα κλιμακίου της στο Βαθύ της Σάμου, αναφέρει ότι ενώ το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) “σχεδιάστηκε για τη φιλοξενία έως 648 ατόμων, σήμερα εντός και πέριξ αυτού διαβιώνουν σε κοντέινερ, σκηνές και αυτοσχέδια παραπήγματα 7.208 άνθρωποι”.

Ακόμη, απευθύνει επείγουσα δημόσια έκκληση “για τη συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων και την κατάλληλη αναπροσαρμογή του θεσμικού και διαχειριστικού πλαισίου των προσφυγικών ροών με σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, διαδικασία η οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι απαλλαγμένη από την τοξική ρητορική στο δημόσιο διάλογο”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ !
    ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ !
    ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΑΛΛΟΔΑΠΑΡΙΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1990 !
    ΚΌΨΙΜΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΛΑΘΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
    ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ!
    ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ!

  2. Η ΕΕΔΑ απαιτεί ολόκληρη η Ελλάδα να περιέλθει στην ίδια κατάσταση ,προς χάριν της ισότητας στην κατανομή των νεγροειδων , μιας που ξέρει ότι αυτός είναι ο πολιτισμός τους ,να μετατρέπουν το γύρω περιβάλλον τους σε κρανίου τόπο χεζοντας εκεί που τρώνε , και μιας που ξέρει πολύ καλά ότι 10 νεγροειδη ισλαμοσκουπιδια φεύγουν για την ενδοχώρα , και 100 έρχονται από την Τουρκία.
    Από μια σφαίρα στο κεφάλι θέλετε εσείς της εεδα….. Καθίκια του κερατά!

Comments are closed.