«Καμένη γη» η ελληνική οικονομία

Κοινοποίηση:
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

• Το 2019 (όταν εκτελέστηκε ο ψηφισμένος από την κυβέρνηση Τσίπρα προϋπολογισμός) το συνολικό ισοζύγιο είχε διαμορφωθεί σε πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ και το πρωτογενές ισοζύγιο σε πλεόνασμα 4,1% του ΑΕΠ.

• Το 2020 το πρωτογενές έλλειμμα καθορίστηκε σε 11,7 δισ. ευρώ για το δωδεκάμηνο του προηγούμενου έτους, κάτι που ισοδυναμεί με έλλειμμα 7,1% του ΑΕΠ. • Το 2021 το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 10,32 δισ. ευρώ, δηλαδή έλλειμμα 5% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

• To 2022 το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 6,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,6% του ΑΕΠ για το σύνολο του 2022. Οσο για το δημόσιο χρέος; Αυτό έχει ξεπεράσει τα 400 δισ. ευρώ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να έχει παραλάβει χρέος στα 356,5 δισ. ευρώ (Ιούλιος 2019). Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε επιπρόσθετα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που έκλεισε το 2019 με προϋπολογισμό κυβέρνησης Τσίπρα στα -2,7 δισ. ευρώ και το 2022 έφτασε στο θηριώδες -20,145 δισ. ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι πλέον δανειζόμαστε στο όριο της πτώχευσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι βαδίζουμε ήδη σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Το ποιος ευθύνεται προκύπτει από σχεδόν όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Το ποιος θα διαχειριστεί την… καυτή πατάτα που έφτιαξε ο Κυρ. Μητσοτάκης μένει να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός την 21η Μαΐου 2023. Σε κάθε περίπτωση βιώνουμε την περίοδο της καμένης γης που αφήνει πίσω του ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς έπραξε και το 2009 ο Κ. Καραμανλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κάψει κάψε, τι θα κάψεις, από μισ καρδιά καμμένη….

  2. μας εραψαν μοντελο λατινικης αμερικης. αναπτυξη στα χαρτια και ενα 30% του πλυθησμου να ζει αξιοπρεπως και οι υπολοιποι φαβελα. τα χειροτερα ερχονται

  3. Παρατηρούμε με μεγάλη έκπληξη εδώ και 4 χρόνια να μην ακούγεται λέξη για το δημόσιο χρέος της χώρας μας την ίδια στιγμή που από τα 356 δις έχει ξεπεράσει τα 400 δις!!!!!!
    Αν ξαναπάρει την εξουσία η εγκληματική οργάνωση της ΝΔ για ακόμα μία τετραετία δεν θα ακούσουμε λέξη για το χρέος ούτε από τους απ΄έξω. Όταν τα πράγματα θα έχουν φτάσει στο απροχώρητο με τους ΝεοΔημοκράτες και η κοινωνία θα είναι έτοιμη να εκραγεί στη δεύτερη τετραετία, ξαφνικά ως δια μαγείας θα θυμηθούν άπαντες ότι το ελληνικό χρέος πολλαπλασιάστηκε και ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να ξαναμπούμε σε καθεστώς επιτήρησης.
    Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας είναι βλάκας και δεν κατάλαβε ούτε μετά από 10 χρόνια τι παιχνίδια παίζουν στις πλάτες του.

  4. Μια χαρα θα παει η οικονομια μας αφου στους Δελφους ενα φαν υπερυφανευτικαν οτι ειναι η ποιο κερδοφορα εταιρειακαι αφου ολοι της ΝΔ εχουν χωθει αε αυτες τις εταιριες που παιρνουν τα σπιτια των Ελληνων και τα πουλανε 100 φορες παραπανωενω τα παιρνουν στο 1 δεκατο της αξιας τους Μ ε τετοια εγκληματα περιμενουν οχι αυξηση της οικονομιας της πατριδας μας αλλα της τσεπης τους ΝΤΡΟΠΗ σε αυτους και σε οσους τους υποστηριζουν

Comments are closed.