Καλώς τα “δεχτήκαμε” : Oι ανήκουστες δηλώσεις Ζάεφ μετά το εμπορικό σήμα για τα Μακεδονικά προιόντα

Κοινοποίηση:
mitsotakis-zaef

Μετά τη διαρροή του σκοπιανού ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων αλλά αυτό θα το κάνει η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ολοκληρώσει το έργο της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα σε ένα κρεσέντο αλυτρωτισμού χαρακτήρισε τη Μακεδονία ως «ιστορική περιοχή» η οποία «είναι χωρισμένη σε διαφορετικά κράτη» και πρότεινε μία επωνυμία για όλα τα προϊόντα που προέρχονται από την περιοχή της «Μακεδονίας».

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα συνθήματά του στην επωνυμία, όπως στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης ή στην Ενωση Βιομηχάνων ή σε κάτι παρόμοιο» ανέφερε ο Ζάεφ, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, επικαλούμενο την ιστοσελίδα mkd.mk των Σκοπίων

Σχολιάζοντας το σύνθημα «Macedonia TheGReat», το οποίο προωθήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται «από την ελληνική περιοχή της Μακεδονίας», σημειώνεται στην ιστοσελίδα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι «τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και τα διεθνή πρότυπα δείχνουν σαφώς πώς επιλύονται τέτοια ζητήματα».

«Εχουμε ενσωματώσει αυτό το θέμα στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει τη σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της για να επιλυθεί οριστικά και μόνιμα το ‘ branding’ των προϊόντων που προέρχονται από τη Μακεδονία, χωρίς να γίνεται σύγχυση» πρόσθεσε ο Ζάεφ

Ο ίδιος πιστεύει ότι «η εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε αυτό το πρόβλημα θα αποτελέσει άλλη μία γέφυρα μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας στην οικοδόμηση φιλίας, στρατηγικής εταιρικής σχέσης και επιτυχίας για την περιοχή».

Διευκρινίζει ότι «σαφώς, η αυτόνομη επισήμανση του δικού της εμβλήματος μιας περιοχής δεν είναι αντίθετη με τη Συνθήκη των Πρεσπών, αλλά είναι απαραίτητο να καθοριστούν βιώσιμες νομικές λύσεις μέσω της διεθνούς επιτροπής».

Το «Made in Macedonia»

«Σήμερα είναι εδώ μαζί μας το “Made in Macedonia” και στο πνεύμα της Συμφωνίας πρέπει να το επιλύσουμε. Αν κάποιος με ρωτούσε, έχουμε μια θαυμάσια ιστορική περιοχή της Μακεδονίας. Γιατί όχι η Μακεδονία για όλους;

Εχουμε, ήδη, οριοθετήσει γεωγραφικό προσδιορισμό, εμείς πραγματικά είμαστε το βόρειο τμήμα αυτού του ιστορικού τμήματος της περιοχής της Μακεδονίας, άλλο βρίσκεται στο νότο, άλλο στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, βέβαια όλα είναι ενσωματωμένα σε ξεχωριστά κράτη.

Μπορούμε με λύσεις στα θέματα αυτά να οικοδομήσουμε την ενότητα και τη συνοχή και ότι είναι πιο σεβαστό στον δυτικό κόσμο», υπογράμμισε ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το Φόρουμ των Γυναικών του κυβερνώντος κόμματος SDMS.

Είναι πλέον φανερό πως η εθνική περιπέτεια που έβαλαν τη χώρα οι Τσίπρας-Κοτζιάς και συνεχίζει ο Κ.Μητστοτάκης τώρα αρχίζει, αφού η χώρα πλέον βρίσκεται «υπό ομηρεία» στις ορέξεις των Σκοπιανών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το σήμα που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία για τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα πιστεύω πως ήταν μια πανωλεθρία. Όταν λες “Macedonia is great” στην ουσία διαφημίζεις τα Σκόπια γιατί τα Σκόπια λέγονται σήμερα επίσημα Μακεδονία. Πληρώνουμε οι Έλληνες λεφτά για να βλέπει ο ξένος αυτήν την ταμπελίτσα πάνω στα προϊόντα και να λέει “Τα Σκόπια είναι μεγάλα”. Από πού θα καταλαβαίνει ο ξένος ότι αναφερόμαστε στην Ελληνική Μακεδονία? Από το μπλέ χρώμα? Και η Τουρκία λέει ο Ερντογάν ότι είναι η γαλάζια πατρίδα. Μπλέ είναι και η Τουρκία. Από το ελάχιστα τονισμένο Gr στην αρχή της λέξης Great? Σαχλαμάρες. Θα έπρεπε να υπάρχει η Ελληνική σημαία και η επιγραφή “Greek Macedonia is great”. Υποτίθεται ότι ο Μητσοτάκης θα δούλευε για να ελαφρύνει την βαριά ήττα της Ελλάδος στο Μακεδονικό αλλά τα κάνει χειρότερα.

  2. Καληνύχτα Μακεδονία! Καληνύχτα Ελλάδα!!! Θλίψη και μόνο θλίψη, απογοήτευση και πικρία για το ξεπούλημα αυτό από οικεία και μή πρόσωπα!!!

Comments are closed.