Καλιφόρνια: Τα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να έχουν παιχνίδια και για “ουδέτερο” φύλο

Κοινοποίηση:
my-trip-to-the-toy-aisle-girls1

Οι ουδέτεροι ως προς το φύλο διάδρομοι παιχνιδιών έχουν γίνει πλέον υποχρεωτικοί σε μεγάλα καταστήματα στην Καλιφόρνια που διοικείται από τους Δημοκρατικούς.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, ισχύει για καταστήματα με 500 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Τα καταστήματα που αρνούνται να συμμορφωθούν θα τιμωρούνται με πρόστιμο 250 $ (197 £) για το πρώτο αδίκημα και 500 $ (394 £) εάν συνεχίσουν να αψηφούν τον κανόνα.

Σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα πρέπει να έχουν ένα διάδρομο «στον οποίο θα εκτίθεται μια λογική επιλογή των ειδών και των παιχνιδιών για παιδιά που πωλούν, ανεξάρτητα από το αν παραδοσιακά διατίθενται στην αγορά είτε για κορίτσια είτε για αγόρια».

Το νομοσχέδιο προσθέτει: «Η διατήρηση παρόμοιων αντικειμένων που παραδοσιακά διατίθενται στην αγορά είτε για κορίτσια είτε για αγόρια χωριστά καθιστά πιο δύσκολο για τον καταναλωτή να συγκρίνει τα προϊόντα και υπονοεί εσφαλμένα ότι η χρήση τους από το ένα φύλο είναι ακατάλληλη».

Τα καταστήματα θα επιτρέπεται να έχουν διαδρόμους παιχνιδιών για αγόρια και κορίτσια, καθώς και τους υποχρεωτικούς ουδέτερους ως προς το φύλο χώρους.

Ο νόμος ψηφίστηκε το 2021 και υπογράφηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Gavin Newsom.

«Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά»

Αρχικά εισήχθη από τον Evan Low, έναν Δημοκρατικό νομοθέτη στην Πολιτειακή Συνέλευση της Καλιφόρνιας, ο οποίος είπε ότι εμπνεύστηκε να ενεργήσει από μια οκτάχρονη που αναρωτήθηκε γιατί ένα κατάστημα πρέπει να της πει τι ήταν το παιχνίδι ή το πουκάμισο ενός κοριτσιού.

«Το νομοσχέδιό της θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς προκαταλήψεις. Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά», δήλωσε ο κ. Low στο CNN.

«Ο διαχωρισμός των παιχνιδιών από μια κοινωνική κατασκευή του τι είναι κατάλληλο για το ένα ή άλλο φύλο είναι αντίθετο της σύγχρονης σκέψης», είπε στους συναδέλφους του νομοθέτες ενώ υποστήριζε το νόμο.

Ωστόσο, χριστιανικές ομάδες, όπως το Οικογενειακό Συμβούλιο της Καλιφόρνια (CFC), έχουν επικρίνει την αλλαγή.

«Πρέπει όλοι να έχουμε συμπόνια για τα άτομα που βιώνουν δυσφορία φύλου», δήλωσε ο Jonathan Keller, πρόεδρος της CFC.

Αλλά οι ακτιβιστές και οι πολιτειακοί νομοθέτες δεν έχουν το δικαίωμα να αναγκάσουν τους λιανοπωλητές να υιοθετήσουν μηνύματα εγκεκριμένα από την κυβέρνηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα και το φύλο. Είναι παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και είναι απλά λάθος».

Στο παρελθόν, ο κ. Low έχει συνυπογράψει ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει τον τουρισμό «φυλομετάβασης», καθιστώντας την Καλιφόρνια μια «πολιτεία καταφύγιο» για παιδιά στα οποία αρνούνται τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου ή την ορμονοθεραπεία σε άλλες Πολιτείες.

Συντηρητικές πολιτείες όπως το Τέξας έχουν απαγορεύσει αυτές τις διαδικασίες, υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Άντε και με το καλό να έρθει και στην Ελλάδα , μιας και ακολουθάμε κατά γράμμα την γραμμή των Αμερικανών , βέβαια με λίγη καθυστέρηση έρχονται και στην Ελλάδα . Παράδειγμα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών . Τα χειρότερα έρχονται , φάτε φιλελευθερισμό και άλλα τέτοια κουραφέξαλα .

  2. Εχω παιχνιδομαγαζο.
    Να βαλω και δονητες για τα ουδετερα?

  3. Απλά τα σαβουριάζουμε όλα μαζί στα ραφια και δε πα να γαμηθούνε ας πάρουν ότι θέλουν ουτως η άλλως όλα χύμα είναι. Το ίδιο να γίνει και με τα εσώρουχα.

  4. Αν κυβερνήτης ηταν ακόμα ο Σβαρτσενέγκερ δεν θα υπέγραφε

  5. ελιτ …μιλάμε για βαθιά σκ*τοψυχία …με το ζόρι να περάσει και να επιβληθεί η ατζέντα τους …και είμαστε στην αρχή

  6. Ο Κυβερνήτης της California, Gavin Newsom, έχει μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο.

  7. Σαπίλα και ξεφτίλα στις Π-ΗΠΑ , σύντομα και στο Τουρκογυφτιστάν – Ελλαδιστάν . Θα έχει και έκπτωση 41 % στα παιχνίδια μαλακοραγιάδες.

Comments are closed.