Καλαμάτα: Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί δεν άντεχε να ακούει την καμπάνα και δικαιώθηκε

Κοινοποίηση:
kampana

«Πονοκέφαλο» φαίνεται πως είχε προκαλέσει σε κατοίκους περιοχής της Καλαμάτας το καμπαναριό εκκλησίας, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ρολόι και χτύπαγε κάθε μισή και κάθε μία ώρα.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν κάτοικος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για διατάραξη της οικιακής γαλήνης και να δικαιωθεί, μιας και το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε πως η εκκλησία δεν θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι.

Ο κάτοικος κέρδισε την προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Για την υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο του, γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. τον ενοχλουσε 2 φορες τη μερα π βαρουσε για λιγα δευτερολεπτα? τα σκυλια π γαυγιζουν ολη μερα δεν τον ενοχλουν? φαντασου ποσο αναποδος ειναι

    1. Πολύ πιθανόν να μην υπάρχουν σκυλιά στην περιοχή που γαβγίζουν δυνατά. Επίσης αν υπάρχουν ποιος σου είπε ότι ο κάτοικος δεν έκανε κάτι αντίστοιχο?

  2. Απόλυτα σωστός ο Anestis K. Aπολυτα. Η καμπάνα να χτυπάει τρείς φορές στην Θ. Λειτουργία -όπως όλοι ξέρουμε- και κάθε μέρα στην έναρξη του όρθρου και του εσπερινού.

  3. AΘΕΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΙΣΤΟΙ

    1. Όποιος δηλαδή ενοχλείται από την ηχορύπανση είναι άθεος και κομμουνιστής.

  4. Και πολύ καλά έκανε. Άκου καμπανομαστγωμα κάθε τέταρτο….

  5. Όποιος ακούσει πως βαράει η καμπάνα σε μια εκκλησία στη Λευκάδα, θα καταλάβει πως αντι για προσευχές θα ακούει καντήλια. Οι καμπάνες θα πρέπει να βαράνε σε λογική ένταση, μόνο στις λειτουργίες και όπου χρειάζονται τα μυστήρια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζει ρόλο ρολογιού η καμπάνα, έχουμε κινητά, ρολόγια χειρός, ρολόγια τοίχου γι αυτή τη δουλειά ΟΛΟΙ. Ίσως να ήταν χρήσιμο το 1730… Ελπίζω να αποτελέσει δεδικασμένο κ να πάψει αυτή η πρακτική σε όλη την Ευρώπη. Κ πριν πεταχτεί κάποιος έξυπνος να πει για τα τζαμιά, να πω ότι θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο που ισχύει για τις εκκλησίες στις αραβικές χώρες.

    1. Μπράβο ρε φίλε. Ο κάθε φανατισμένος το πρώτο που πετάει είναι για τα τζαμιά.

Comments are closed.