Κακοποίηση ανηλίκου από καθηγητή: Σοκαρισμένος ο διευθυντής του σχολείου – «Ήταν σε όλα εντάξει»

Κοινοποίηση:
viasmos

Αναστάτωση επικρατεί στο σχολείο που δίδασκε ο 62χρονος καθηγητής, ο οποίος συνελήφθη για την κακοποίηση ανήλικου, τα τελευταία επτά χρόνια. Ο διευθυντής του σχολείου, όπου εργάζονταν ο 62χρονος, με το που έγινε γνωστή η δράση του φιλόλογου αμέσως δρομολόγησε υπηρεσιακά το θέμα.

“Εγώ ως όφειλα μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν ενημέρωσα τον δικό μου προϊστάμενο, τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο άνθρωπος ήταν έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Μας έχει ταράξει όλους πολύ το θέμα” λέει o διευθυντής του λυκείου, όπου δίδασκε ο φιλόλογος.

“Δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ύποπτης συμπεριφοράς, ήταν σε όλα εντάξει, δεν ειπώθηκε ή ακούστηκε ποτέ κάτι, και ήταν συνεργάσιμος με όλους μας. Το παιδί που φέρεται να υπήρξε θύμα του δεν πηγαίνει στο σχολείο μας, το οποίο έχει περίπου 185 παιδιά. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, το ενδιαφέρον του κοινού είναι τεράστιο για αυτού του είδους τα εγκλήματα μιας και είναι από τα πιο ειδεχθή, όμως αυτές οι υποθέσεις πρέπει να λύνονται μέσα από τη δικαιοσύνη και να περιμένουμε για τα δικά μας σχόλια και τοποθέτηση, τα όσα θα αποδεικνύονται ή όχι στο δικαστήριο” πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το ενδεχόμενο να κρύβεται ένα κύκλωμα παιδόφιλων, πίσω από τη σύλληψη του 62χρονου. Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη του φιλόλογου που είχε μετατρέψει τη ζωή του ανήλικου σε κόλαση, πληροφορήθηκαν ότι την τελευταία φορά που ο καθηγητής ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του ήταν παρόντα κι άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν την ίδια ηλικία με τον εκπαιδευτικό. Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου και όπως ανέφερε ο 15χρονος, ο φιλόλογος ασέλγησε εις βάρος του, ενώ την ίδια ώρα οι τέσσερις παρατηρητές παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον….

Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Έτσι, ξεκίνησαν τις έρευνες για την αναζήτηση των τεσσάρων ατόμων. Ο καθηγητής που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, παρά τις επίμονες προσπάθειες των αστυνομικών δεν “έσπασε” τονίζοντας τους ότι “δεν θα σας πω τίποτα. Θα μιλήσω μόνο στον εισαγγελέα”.

Έτσι οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες ξεσκονίζουν πλέον τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του εκπαιδευτικού προκειμένου να βρουν ίχνη, που θα αποδεικνύουν παρόμοιες πράξεις ή διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους είτε με τους τέσσερις φίλους του είτε με άλλα άτομα.

Ο 62χρονος πέρασε το κατώφλι των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είμαι 39 χρονών και ακόμα θυμάμαι έναν δάσκαλο στην 5η δημοτικού (Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων) ο οποίος μία μέρα μου ζήτησε να βγω από την τάξη επειδή μου έπεσε το μολύβι.

    Τον ρώτησα αν αυτός ήταν σοβαρός λόγος ή αστειευότανε. Ο τύπος αφήνιασε και γυάλισε το μάτι του, σηκώθηκε πάνω και με άρπαξε από τα μαλλιά σκίζοντάς μου το φανελάκι μου, με πέταξε κάτω από την καρέκλα μου και με έσυρε μέχρι έξω από την αίθουσα. Τα χέρια του μου σκίσανε το σβέρκο και τα αυτιά μου καίγανε από το τράβηγμα.

    Άκουγα τους συμμαθητές μου να κλαίνε από αυτό ο βίαιο θέαμα φωνάζοντας “δεν έκανε κάτι κύριε”. Έτρεμα και έκλαιγα σε μία γωνιά όλη μέρα. Η μητέρα μου στο βράδυ στο σπίτι είδε τις γρατσουνιές και τα κοκκινίσματα που είχε ο λαιμός μου και δεν της είπα τι ακριβώς συνέβη φοβούμενος ότι το κάθαρμα θα εκδικηθεί.

    Έχω ορκιστεί στον εαυτό μου όταν γυρίσω Ελλάδα θα ψάξω να βρω που μένει, και θα του έχω καρτέρι του καριόλη.
    Εκεί που δεν θα το περιμένει όσο χρονών και να είναι θα σύρω το τομάρι του στην άσφαλτο και θα του σπάσω και τα 2 γόνατα.

    Αναρωτιέμαι πόσα παιδάκια θα σακάτεψε ο αλήτης.

    Αν το διαβάζεις αυτό κάθαρμα να κοιτάζεις ΠΑΝΤΑ πίσω γιατί θα έρθω σαν την σκιά χωρίς προειδοποίηση.

Comments are closed.