Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη την Μεγάλη Δευτέρα

Κοινοποίηση:
skoni33

Η αφρικανική σκόνη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της από την Μεγάλη Εβδομάδα, πώς θα κινηθεί ο καιρός μέχρι το Πάσχα 2024.
Έχουμε μπει στη τελική ευθεία για το Πάσχα 2024 με τον καιρό σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά μοντέλα να είναι σύμμαχος των ταξιδιωτών και των εκδρομέων. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι η καλοκαιρία θα μας ακολουθήσει τουλάχιστον μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη με την θερμοκρασία να κινείται σε κανονικούς για την εποχή ρυθμούς γύρω στους 25 βαθμούς με ηλιοφάνεια και ελάχιστες νεφώσεις.

Ο μετεωρολόγος και διεθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος αναφέρθηκε στην καλοκαιρία που αναμένεται στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, δίνοντας όμως και δυο ενδιαφέροντα στοιχεία. Την Μεγάλη Δεύτερα αναμένεται να επιστρέψει η αφρικανική σκόνη χωρίς όμως να έχει την ένταση των προηγούμενων ημερών. Μάλιστα κατά τον ίδιο το νέο επεισόδιο θα είναι «μικρότερης έντασης και έκτασης», ενώ τη Μεγάλη Βδομάδα ενισχύονται οι βοριάδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες λοιπόν θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς όμως να αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response