Καιρός: Επιμένει και σήμερα η σκόνη από τη Σαχάρα – Νέα εισβολή από την Κυριακή

Κοινοποίηση:
skoni-athiuna

Υψηλές συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης αναμένονται και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέχρι το απόγευμα, με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας ήδη από χθες να κάνει συστάσεις προς τις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

«Η Αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μείγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα» σημειώνει η Ένωση. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το απόγευμα, ενώ από την Κυριακή προς Δευτέρα θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

«Μέχρι σήμερα το απόγευμα οι συνθήκες θα είναι δύσκολες με την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ 24 και 26 βαθμών Κελσίου. Από το απόγευμα η ατμόσφαιρα θα «καθαρίσει» από τη σκόνη αλλά από την Κυριακή όπως μας δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχουμε θερμοκρασίες μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου και συγκέντρωση σκόνης όχι όμως στο βαθμό που έχουμε τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε στο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Χθες, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 32.6 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αλικιανό Χανίων και είναι η υψηλότερη από το 2010. Ακολούθησε το κέντρο των Χανίων με 32.5 βαθμοί Κελσίου, ενώ στα Φαλάσαρνα Χανίων ο υδράργυρος άγγιξε τους 32.3 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποια σκόνη ρε παιδια , εδω στη Ροδο απο χτες μας ψέκαζαν μερα νυχτα και απο μπλε ο ουρανός σκοτείνιασε , γραμμές παντου σχημάτιζαν Χ . Αυτο το παραμύθι με τη Σαχαρα πια

Comments are closed.