Καθηγητής πνευμονολογίας: Πότε πρέπει να ανησυχούμε με τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης μίλησε για τους μαζικούς εμβολιασμούς και τις παρενέργειες των εμβολίων.

Στα συμπτώματα των εμβολίων, μετά τον εμβολιασμό, αναφέρθηκε ο κ. Λουκίδης και τόνισε πως για  όλα τα εμβόλια μπορεί να εμφανίσουν κάποια συμπτώματα όπως δέκατα, πυρετό, κόπωση για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5» βαθμών.

Διευκρίνισε ότι τα συμπτώματα από τα εμβόλια δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν μετά και τα τρία 24ωρα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε γιατρό.

Πονοκέφαλο, κόπωση και υπερευαισθησία θα έχει το 25%

Πονοκέφαλο, κόπωση και υπερευαισθησία θα έχει περίπου το 25% όσων εμβολιαστούν με τα σκευάσματα της Pfizer ή της AstraZeneca για τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται ερευνητές από το Kings’ College του Λονδίνου.

Στην πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνα για τα δύο σκευάσματα, που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Lancet Infectious Diseases, διαπιστώθηκε η έναρξη των ανεπιθύμητων παρενεργειών εντός των πρώτων 24 ωρών, διάρκεια 1-2 ημερών, καθώς επίσης και μείωση στα ποσοστά νέων κρουσμάτων. Στη μελέτη συμμετείχαν 627.383 χρήστες μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά.

Το 25,4% ανέφεραν μία ή περισσότερες συστημικές παρενέργειες -άσχετες δηλαδή με το σημείο ένεσης- και 66,2% τοπικές. Για το εμβόλιο της Pfizer τα ποσοστά ανήλθαν σε 13,5% και 22% μετά την πρώτη και δεύτερη δόση αντίστοιχα, ενώ για την πρώτη δόση της AstraZeneca 33,7%.

Οι συστημικές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλάμβαναν πονοκέφαλο, κόπωση, ρίγη, διάρροια, πυρετό, αρθραλγία, μυαλγία και ναυτία, ενώ στην περιοχή της ένεσης, πόνο, οίδημα, υπερευαισθησία, ερυθρότητα, κνησμό, αίσθημα καύσου και διόγκωση στους λεμφαδένες της μασχάλης.

Αναλυτικά τα ευρήματα:

Δύο παράγοντες που επηρέασαν τη συχνότητα συμπτωμάτων ήταν η ηλικία και η προηγούμενη νόσηση από COVID-19, με τους κάτω των 55 και τις γυναίκες να έχουν περισσότερες πιθανότητες συστημικών παρενεργειών και τριπλάσιες πιθανότητες από το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν νοσήσει παλαιότερα και διπλάσιες από το AstraZeneca.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί για την αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων στη μείωση νέων μολύνσεων, σύμφωνα με τη μελέτη τα ποσοστά ανήλθαν στο 58% για το εμβόλιο της Pfizer, 12 έως 21 ημέρες μετά την 1η δόση και 69%, τουλάχιστον 21 ημέρες μετά και στο 39% και 69% αντίστοιχα για το σκεύασμα της AstraZeneca.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μλκιες για ανεγκεφαλους, αυτά είναι τα κλασικά συμπτώματα από κάθε λογής εμβόλιο, δεν μας λέει κάτι καινούριο, για τα συγκεκριμένα δεν ξέρει κανένας και τίποτα, απλά βλέπουν και κάνουν. Σε 1 -2 ή 5 χρόνια τι συμπτώματα η παρενέργειες θα βγάλει κάποιος μπορεί να μας πει ο “ειδικος” ;
    Όχι.
    Έλα το καλό σανό , τώρα και με νεράκι .

  2. Εγώ έκανα το καλό το εβραϊκό.Απο 17 πόντους που ήταν το μόριό μου ύστερα έγινε 21,6 πόντους.Να ζήσω να το χαρώ.

  3. Η 44χρονη δέν πρόλαβε νά εμφανίση συμπτώματα, έφυγε αμέσως καί σάς χάλασε τό πείραμα.
    Νά χρεώσετε στόν άντρα της τό κόστος εμβολιασμού της.

Comments are closed.