Καθαρά Δευτέρα: «Σαρώνει» η ακρίβεια – Έως τα 4,5 ευρώ η λαγάνα

Κοινοποίηση:
5819977-1024x683

Και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας όπως είναι λογικό «χτύπησε» η ακρίβεια με την τιμή της λαγάνας και του χαλβά να εκτοξεύεται στα ύψη.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, ανέφερε: «Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα, και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια. Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι. Αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται».

«Δεν είναι μόνο οι τιμή της λαγάνας είναι και οι σαρακοστιανές αλοιφές που έχουν πάρει αύξηση 128%. Οι αυξήσεις είναι θέμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Δεν γίνεται να έχουν αυτές τις τιμές. Το χειρότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων. Όταν φτάνουν σε σημείο να πουλάνε τα κατεψυγμένα για φρέσκα, αυτό είναι ντροπή», είπε.

Όσον αφορά στην τιμή του χαλβά, η τιμή του για 400 γραμμάρια και με γεύση βανίλια ή κακάο αυξήθηκε κατά 46,2% σε έναν χρόνο. Το 2023 κόστιζε 2,36 ευρώ και φέτος κοστίζει 3,45 ευρώ. Ανάλογη είναι και η αύξηση (+45,4%) στην τιμή του χαλβά με γεύση αμυγδάλου για ποσότητα 400 γραμμαρίων. Έτσι, το 2023 κόστιζε 2,60 ευρώ και φέτος κοστίζει 3,78 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Το αλεύρι, την χονδρική έχει πέσει, το σουσάμι επίσης, η ζάχαρη το ίδιο. Σας μιλάω λόγω επαγγέλματος στο εμπόριο. Πραγματικά κλέβουν μπροστά στα μάτια μας.

    1. δε βαζουν ζαχαρη στο χαλβα, μονο το καρκινογονο σιροπι γλυκοζης που ειναι φτηνο(το λενε αμυλοσιροπιο για καμουφλαζ)

  2. 3 ευρω στον φουρνο αλλα ηταν η μιση απο αλλες χρονιες!

  3. Ενα ευρο στα lidl η λαγανα ειναι λιγο πιο μικρη γυρω στα 300 γρ αλλα περνεις δυο και εισαι ενταξει.
    Αμα ειστε κοροιδα και θελετε να σας ποιανουνε το κωλο πηγαινετε στον φουρνο και δωστε 3.50 ευρο….με συνταξεις και μισθους πεινας δεν μπορουμε να αγορασουμε σε αυτη την τιμη δεν βγαινουνε.

  4. Απαράδεκτοι εσχροκερδουν εις βάρος του κόσμου που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα από την άλλη η Ελλάδα δεν Υπάρχει πλέον

Comments are closed.