Κίνα: Τιμώρησαν αθλητή του μπάσκετ για ασέβεια προς την σημαία

Κοινοποίηση:
china

Εξαιρετικά «ευαίσθητη» σε θέματα σεβασμού συμβόλων  της πατρίδας όπως και γενικότερα σε εθνικά θέματα είναι η Κίνα, κάτι που αποδείχθηκε και πρόσφατα στη μεγάλη κρίση με το ΝΒΑ.

Η μεγάλη λίγκα της χώρας Chinese Basketball Association (CBA) έλαβε λίγες ημέρες πριν την απόφαση να τιμωρήσει τον Γάλλο (με ρίζες από τον Κονγκό) παίκτη των Nanjing Monkey Kings, Γκερσόν Γιαμπουζέλε, επειδή στην παρουσίαση των ομάδων στο ματς με την Zhejiang δεν έδειξε την απαραίτητη… συγκέντρωση κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μια φωτογραφία δείχνει τον πρώην παίκτη των Μπόστον Σέλτικς (ο Γιαμπουζέλε έπαιξε για δύο χρόνια στην Βοστόνη) να κοιτάζει το παρκέ, ενώ η υπόλοιπη ομάδα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην σημαία.

Στον παίκτη επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 γιουάν, περίπου 1.500 δολάρια (μικρό το κακό) με την επισήμανση πως τέτοιου είδους «κρούσματα» θα τιμωρούνται με βάση συγκεκριμένο κανονισμό.

Θυμίζουμε πως στο ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός πως επιβλήθηκε η ανάκρουση του  κινέζικου ύμνου πριν από τους αγώνες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. γιατι στην δικη μας εθνικη στο μπασκετ οι μισοι κατω κοιτουσαν, μιλαμε για ανθελληνες

  2. Αυτό δεν είναι τίποτα.”Πρωθυπουργός χώρας”,ονόματα δε λέμε,στην ανάκρουση του εθνικού έπιανε τα ”μπρίκια” του.

Comments are closed.