Κίνα: “Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος καταστροφέας και ταραχοποιός για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα” – “Ελπίζουμε να συνεργαστούμε για την Παγκόσμια Ειρήνη”

Κοινοποίηση:
yu-qian

Εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού είπε την Πέμπτη ότι για την στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας δεν πρέπει να κατηγορηθεί η Κίνα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γου Κιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας, σχολίασε τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Γου είπε ότι η Κίνα έχει αδιαμφισβήτητη κυριαρχία στα νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και στα γειτονικά ύδατά τους και η ανάπτυξη των απαραίτητων αμυντικών εγκαταστάσεων δεν είναι μόνο νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους, αλλά γίνεται και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο.

Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι η αμερικανική πλευρά είναι ο μεγαλύτερος υποκινητής της στρατιωτικοποίησης της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και ο μεγαλύτερος καταστροφέας και ταραχοποιός για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, πρόσθεσε.

Ο Γου ανέφερε επίσης ότι φέτος διανύουμε την 50ή επέτειο από την έκδοση του ανακοινωθέντος της Σαγκάης (συμφωνία Ενλάι – Νίξον το 1972 – με πρωταγωνιστή τον Κίσινγκερ). «Ελπίζουμε ότι η αμερικανική πλευρά θα συνεργαστεί με την Κίνα για να αντλήσει πείρα και σοφία από την ιστορία και να επαναφέρει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον σωστό δρόμο της υγιούς και σταθερής ανάπτυξης το συντομότερο δυνατό, ώστε οι προσπάθειες για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα να είναι μεγαλύτερες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι Αμερικάνοι που η ομοσπονδιακή τράπεζά τους , είναι ιδιωτική και ιδιοκτήτης ο Ρότσιλντ, με
    ότι συνεπάγεται από αυτό , έχοντας σαν πρόεδρο ένα ραμολιμέντο με Αλτσχάιμερ, τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη… Όπου στην προκειμένη περίπτωση τσομπάνης είναι η Κίνα.
    Άραγε είναι τόσο ηλίθιοι να προκαλέσουν τον κινέζο?
    Ειδωμεν

Comments are closed.