Κένταλ Τζένερ: Το κορίτσι είχε πάρει “φωτιά” και βγήκε στο χιόνι για να την σβήσει!(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
βββββββ

Το γνωστό μοντέλο Κένταλ Τζένερ «τάραξε» και πάλι τους ακολούθους της στο Instagram με την πιο πρόσφατή της ανάρτηση.

Η Κένταλ βγήκε στα χιόνια φορώντας τεράστιες χνουδωτές μπότες, αλλά κατά τ’ άλλα εξοπλισμένη μοναχά με το μικροσκοπικό μπικίνι της. Όπως έγραψε η ίδια στην λεζάντα, τα έκανε όλα λόγω του «Βιμ Χοφ», ο οποίος προτείνει να κάνουμε μπάνιο στα χιόνια. Αλλά, ποιος είναι αυτός ο Βιμ Χοφ;

Ο Βιμ Χοφ είναι ένας Ολλανδός εναλλακτικός θεραπευτής, ιδιαίτερα δημοφιλής, τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα σε διασημότητες όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου,  ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Τομ Κρουζ, η Όπρα Γουίνφρεϊ- ακόμα και ο δικός μας, Χρήστος Μάστορας. Ο «Ολλανδός υπεράνθρωπος», όπως τον ονομάζουν οι πιστοί του ακόλουθοι, προτείνει εναλλακτικές μεθόδους αυτοθεραπείας για την κατάλληλη «ρύθμιση» του ανοσοποιητικού και του νευρικού μας συστήματος. Μάλλον κάτι τέτοιο θέλησε να πετύχει και η Κένταλ, με την τελευταία εκκεντρική, ημίγυμνη εξόρμησή της στον χιονιά.

Ο Βιμ Χοφ, εξάλλου, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό από το να βουτάς σε παγωμένα νερά, με θερμοκρασία ελάχιστους βαθμούς πάνω από το μηδέν, φορώντας μόνο το καλοκαιρινό μαγιουδάκι σου. Εμείς θα σας συμβουλεύαμε, πάντως, να σκεφτείτε καλά πριν το τολμήσετε- εκτός και αν σας βρίσκονται περίπου 2.000 ευρώ για να πληρώσετε τον Βιμ, ώστε να σας δείξει ακριβώς τον σωστό τρόπο να το κάνετε. Με αυτό το ποσό εξασφαλίζετε 5 ημέρες διδασκαλίας του Βιμ Χοφ σε κάποιο από τα ειδικά διαμορφωμένα camps του, όπως αυτό στα σύνορα της Πολωνίας με την Τσεχία- κάπου που να έχει ζέστη, δηλαδή.

Ο 61χρονος πλέον Βιμ αποτελεί πραγματικά ένα «μυστήριο» της ιατρικής, αφού ο οργανισμός του κατάφερε να αντέξει ακόμα και σε ένα πείραμα, κατά του οποίου του χορηγήθηκαν ενδοτοξίνες- κάτι που κανονικά θα έπρεπε να τον κάνει, μετά από λίγες ώρες, να παρουσιάσει συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πυρετός και το συνάχι. Ο Βιμ δεν έπαθε τίποτα και οι επιστήμονες αναρωτιούνται αν αυτό οφείλεται στα κρύα μπάνια, τον διαλογισμό, τις ειδικές αναπνοές ή κάτι άλλο.

Εντωμεταξύ, ο Ολλανδός «γκουρού» έχει σπάσει και άλλα παράδοξα ρεκόρ, όπως τότε που κατάφερε να αντέξει σχεδόν 2 ώρες, με το σώμα του να είναι σε άμεση επαφή με τον πάγο.  Το 2007, ο Βιμ  επιχείρησε να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ φορώντας μόνο σορτς, πέδιλα και μια προστατευτική μάσκα για τον ήλιο. Ένας τραυματισμός στο πόδι του τού επέτρεψε να φτάσει μέχρι τα 7.500 μέτρα. Φυσικά, αυτό δεν τον έκανε να τα παρατήσει και έτσι δύο χρόνια μετά συμμετείχε σε έναν μαραθώνιο στην έρημο της Ναμίμπια, τον οποίο τερμάτισε χωρίς να πιει ούτε σταγόνα νερό, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Φέτος, ο γκουρού ετοιμάζεται να ανέβει για δεύτερη φορά το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, φορώντας μόνο το σορτσάκι του. Εάν θέλατε να είστε στην ομάδα του, θα έπρεπε να πληρώσετε 12.500 ευρώ- αλλά σας λέμε από τώρα πως όλες οι θέσεις είναι ήδη κλεισμένες.

Στο όνομα του Βιμ Χοφ υπάρχει μια ιστοσελίδα, μια εφαρμογή για κινητά, μια σειρά με είδη ένδυσης, καθώς και μια σειρά online μαθημάτων τα οποία παραδίδει ο ίδιος. Όσο και αν ο 61χρονος λέει στους ακολούθους του «αναπνεύστε, είναι δωρεάν» – αγαπημένη του ατάκα- η αλήθεια είναι ότι η ευζωία και η ευεξία έχουν αποδειχθεί για τον ίδιο αρκετά προσοδοφόρες. Την ιδέα, βέβαια, για όλα αυτά την είχε ο μεγαλύτερος γιος του, Έναμ, ενώ και τα άλλα τρία παιδιά που απέκτησε από την πρώτη σύζυγό του ασχολούνται με την προώθηση και τη διάδοση της μεθόδου του πατέρα τους.

Φυσικά, η μέθοδος αυτή δεν κάνει τους πάντες να «τσιμπήσουν» με την πρώτη. Κατά καιρούς πολλοί έχουν εκφράσει δυσπιστία για τον Βιμ, τα κατορθώματά του και τα όσα υπόσχεται στους ακολούθους του, με μερικούς να τον αποκαλούν ως και «τσαρλατάνο». Το 2011 ο Αμερικανός δημοσιογράφος του «Playboy» Σκοτ Κάρνεϊ ανέλαβε να ταξιδέψει στην Πολωνία, στο camp του Χοφ, και να μυηθεί στη μέθοδό του με σκοπό να τον ξεμπροστιάσει. Εν τέλει, βέβαια, ο δύσπιστος δημοσιογράφος έγινε ένας ακόμη από τους φανατικούς ακολούθους του «γκουρού».

Η έρευνα του δημοσιογράφου αποτυπώθηκε στο best seller  βιβλίο του «What Doesn’t Kill Us» το 2017, αλλά και στο φετινό «The Wedge», ένα βιβλίο που προωθεί εκ νέου τη φιλοσοφία του Χοφ, ότι δηλαδή μπορείς να χειριστείς κατάλληλα το σώμα σου, αρκεί όχι μόνο να το θέλεις, αλλά και να μάθεις το πώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τον ξέρει και ο διάσημος αλβανος τραγουδιστής μάστορας!!

Comments are closed.