Κάτω από 400 ευρώ παίρνει ένας στους τρεις εργαζομένους

Κοινοποίηση:
720_670378_c63ecaa4be-a4d8d76b8e5bd017

Στα 400 ευρώ φθάνει ο μισθός για χιλιάδες Έλληνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σύμφωνα με το οποίο, τρεις στους δέκα εργαζομένους αμείβονται με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αποτέλεσμα τόσο της κρίσης όσο και των ελαστικών μορφών εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, τρεις στους δέκα μισθωτούς εργάζονται, δηλώνονται ή ασφαλίζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ αμείβονται με περίπου 396 ευρώ τον μήνα.

Το ημερομίσθιο στη μερική απασχόληση δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ. Καλύτερη είναι η εικόνα στην πλήρη απασχόληση, με το μέσο ημερομίσθιο να υπολογίζεται στα 51,28 ευρώ και τον μέσο μισθό σε 1.182 ευρώ. Οι κλάδοι οι οποίοι αποτελούν τους τροφοδότες της αγοράς εργασίας είναι κυρίως το εμπόριο και ο τουρισμός.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Αφεντικά, θέλουν να έχουν κέρδος πάνω από 200%. Ποτέ δεν πήραν υπόψη τους τις προυπηρεσίες των εργαζομένων για αυτούς δεν υπάρχουν. Έγραψα στην αρχή για κέρδος 200%! δεν το υπολόγισα καλά απλά θα σας πω ένα παράδειγμα και βγάλτε εσείς το ποσοστό. Αγοράζουν ένα προϊόν 15€ και το πουλάνε 250€ ή και 300€ πιο είναι το ποσοστό? Τον εργαζόμενο τον έχουν ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ (τετράωρο το ονομάζουν) και του δίνουν 350-400€

    1. Αυτή Φίλε, είναι μία Άλλη Παράμετρος που Βάζεις και Είναι Σωστή. Εγώ θα σου Πω, επίσης, ότι Υπήρχαν Περιπτώσεις προ του 2010, και Ενδεχομένως να Υπάρχουν Ακόμη και Σήμερα, όπου το Κέρδος ήταν όχι μόνο 200%, αλλά 400% ( π. χ. στα Καταστήμτα Ένδυσης ), αν και τα Προιόντα Είναι Εισαγωγής από το Εξωτερικό.

      Η Λογική, και η Οικονομία Λέει, ότι όταν Έχεις Ένα Προιόν Εισαγόμενο, δηλαδή το Φέρνεις στην Ελλάδα από το Εξωτερικό για να το Προωθήσεις στην Αγορά, Πρέπει να Κάνεις και την Ανάλογη Κοστολόγηση. Από τη Στιγμή κιόλας που δεν Επιβαρύνεσαι Εσύ με το Κόστος Παραγωγής. Αλλά ακόμη και το Κόστος Παραγωγής να Είχες Εσύ, δηλαδή εάν Κατασκέυαζες Εσύ το Προιόν, Φτιάχνεις ένα Σχέδιο 2-ετίας ή 3-ετίας, ώστε η Επένδυσή σου να Γυρίσει Πίσω ( ROI – Return on Investment ) έτσι ώστε Μετά να Κοιτάςς το Κέρδος.

      Οι όποιες Επιχειρήσεις το Έκαναν αυτό, Εκμεταλλευόμενες και την Αστάθεια στην Αγορά και στην Ελληνική Οικονομία Γενικότερα, και ειδικά στα Χρόνια της Κρίσης από το 2010-2018, με την Απίστευτη Υπερ-Φορολόγηση, για να Αποκομούν πιο Γρήγορα τα Κέρδη τους. Ναι, αλλά αυτό δεν Είναι σε Καμία Περίπτωση Ορθολογική Λειτουργία της Αγοράς. Η Λιανική Τιμή ενός Προιόντος Πρέπει να Είναι Συνάρτηση Πολλών Παραμέτρων, όπως, για παράδειγμα, της Καταναλωτικής Δύναμης της Κοινωνίας, το Κόστος Ζωής, …

      Πως Είναι Δυνατόν ένα Εισαγόμενο Προιόν, για παράδειγμα, στην Ελλάδα, να Φθάνει στον Τελικό Καταναλωτή σε Τιμή Πολύ Ακριβότερη από την Τιμή στην οποία Πωλείται το Προιόν αυτό, τόσο στην Χώρα Παραγωγής, όσο και σε Άλλες Χώρες; Κάτι δεν Κολλάει Καλά σε όλο αυτό. Αυτές είναι Περιπτώσεις Αισχροκέρδειας.

      Άγγελος από Μιλάνο

    2. Και θελουν με αυτα τα 400 ευρω να τρωμε να πληρωνουμε λογαριασμους και τραπεζες να πα να γαμηθουν ολοι τους

  2. Καλημέρα Στέφανε,

    Το Ρεπορτάζ είναι κάτι Γενικό, ότι δηλαδή κάτω από 400 Ευρώ Παίρνει Ένας στους Τρεις Εργαζόμενους. Καλό θα είναι να Υπάρξει μία Λεπτομερή Ανάλυση για τα Μισθολόγια σε όλες τις Κατηγορίες χ Κλάδο, για να Έχει και ο Κόσμος μία πιο Σαφή Εικόνα για την Αγορά Εργασίας.

    Είναι Αδιανόητο, για παράδειγμα, Παιδιά με Πτυχίο ή/και Μεταπτυχιακό, όσοι Εργάζονται Βέβαια στην Ελλάδα, να Έχουν 400 Ευρώ, είτε λόγω της Κρίσης, είτε λόγω των Ελαστικών Μορφών Απασχόλησης. Αν Είναι Έτσι, Ασφαλώς και το Brain Drain Συνεχίζεται Κανονικά και δεν Πρόκειται να Σταματήσει αν δεν Αλλάξουν οι Συνθήκες.

    Ένα Παιδί που Σέβεται τον Εαυτό του, τις Θυσίες και τους Κόπους της Οικονένειάς του για να τον Σπουδάσουν έτσι ώστε να Έχει Ένα Καλύτερο Μέλλον και Επαγγελματική Αποκατάσταση, δεν Κάθεται στην Ελλάδα να Αμείβεται με 400 Ευρώ, Φεύγει από την Ελλάδα και Αναζητεί Καλύτερη Τύχη στο Εξωτερικό, που Σίγουρα θα Πετύχει τους Στόχους που Έχει Θέσει.

    Πείτε μου Εσείς, την Ψυχολογία ενός Παιδιού, ο οποίος Έχει, για παράδειγμα, Πτυχίο Πανεπιστημίου, 2 Μεταπτυχιακά, Σεμινάρια σε Διάφορες Διευθυντικές Θέσεις, και Εργασιακή Εμπειρία Φυσικά, πως θα Αποδεχθεί να Αμείβεται όχι με 400 Ευρώ, αλλά και 1.000-1.500 Ευρώ, εάν Προτιμάτε, και την ίδια Στιγμή, να Βλέπει Δημοσιογράφους Παρουσιαστές Κεντρικών Δελτίων Ειδήσεων ή Εκπομπών να Έχουν Μηνιαίες Αποδοχές, στην Σημερινή Εποχή, από 20.000 έως 50.000 Ευρώ το Μήνα, και αυτοί οι Δημοσιογράφοι να μην Διαθέτουν τουλάχιστον ένα Πανεπιστημιακό Τίτλο Σπουδών; Και Μιλώ για τη Σημερινή Εποχή, διότι έως το 2010, Υπήρχαν Περιπτώσεις Δημοσιογράφων που Αμείβονταν έως και 100.000 Ευρώ το Μήνα.

    Εκτός και αν αυτός ο Μισθός, Αφορά Παιδιά τα οποία Ψάχνουν Ένα Μεροκάματο να Κάνουν Κάτι, να Έχουν έστω Ένα Μικρό Εισόδημα για να Ζουν, δεν Διαθέτουν Κανένα Τίτλο Σπουδών και δεν Επιθυμουν Φυσικά να Φύγουν από την Ελλάδα.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  3. Αρκεί που παίρνουν οι λαθραίοι 400 ευρώ και δωρεάν όλα τα προς το ζην. Ξευτιλισμένοι πολιτικοί.

Comments are closed.